Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pāvels Seļivanovs: “Varbūt mēs varam arī aizbraukt un izklaidēties?”

Pāvels Seļivanovs: “Varbūt mēs varam arī aizbraukt un izklaidēties?”
Foto: kasjauns.lv

Turpinot gatavošanos janvārī paredzētajam Eiropas U-16 čempionāta kvalifikācijas turnīram, uz turnīru Polijā devusies meiteņu izlase volejbolā. Pirms izbraukšanas ar padarīto un plāniem dalījās komandas galvenais treneris Pāvels Seļivanovs.

Nu jau kārtējā kopāsanākšana notikusi Latvijas U-16 meiteņu izlasei, kuras galvenais treneris ir Pāvels Seļivanovs. “Aizvadījām astoņu dienu treniņnometni Kuldīgā,” stāsta Seļivanovs. “Dažas meitenes nebija trenējušās vispār, dažas trenējās sporta nometnēs, un kaut kā vajadzēja panākt, lai visas būtu apmēram vienādā sportiskajā formā – gan fiziskajā sagatavotībā, gan volejbola spēles ziņā. Un man liekas, ka mums tas ir izdevies.”

Pirmdienas vakarā izlase ar autobusu devās uz Polijas pilsētu Žešuvu, kur aizvadīs pārbaudes turnīru ar četru komandu piedalīšanos, katrai komandai tiekoties ar katru. “Spēlēsim trīs dienas pēc kārtas,” skaidro Seļivanovs. “Labi būs tas, ka no rīta varēsim trenēties, bet vakarā notiks spēles. Uz šo sagatavošanās posmu esam ielūguši divpadsmit meitenes, un visas brauc uz Poliju. Tās ir: Kristīne Teivāne, Emīlija Grinberga, Rūta Linde, Dārta Lūse, Petra Nečiporuka, Agija Ankevica, Marta Kamēlija Levinska, Evelīna Jahimoviča, Amanda Nikola Ērgle, Elīna Zvaigzne, Tatjana Bogdanova un Mairita Baltiņa. Klāt nākusi ir tikai centra bloķētāja Mairita Baltiņa, kura ir ražena auguma – 1,91 metrs. Viņa šobrīd varbūt vēl ne visu māk, bet viņa ļoti grib. Tas ir galvenais.”

Vaicāts par mērķiem Polijā, treneris saka vienkārši: “Mēs spēlēsim. Manā izpratnē tas ir pārbaudes turnīrs, kurā par vietām nav jācīnās, jo meitenes ir pēc fiziskās sagatavotības nometnes, kurā 40 procentus laika veltījām fiziskajai sagatavotībai, bet pārējos 60 procentus – volejbolam. Vai tad mums vienmēr jāuzvar? Varbūt mēs varam arī aizbraukt un izklaidēties?” smej Pāvels. “Tas gan nenozīmē, ka varēs spēlēt, kā pagadās. Katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru.”

Pēc atbraukšanas mājās meitenes turpinās treniņus savās sporta skolās, lai vēl trīsreiz sanāktu kopā pirms Eiropas U-16 čempionāta kvalifikācijas turnīra janvāra sākumā. “Septembra beigās spēlēsim Auroras kausā, bet oktobra beigās būs Baltijas kauss,” Seļivanovs ieskicē izlases plānus līdz kvalifikācijas turnīram. “Tukšais mēnesis būs novembris, bet decembrī mums būs EEVZA sacensības, pēc kurām sāksim gatavoties atlases mačiem. Cerams, ka tiem varēsim gatavoties četras nedēļas.”

Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-09-09 22:40, pirms 8 gadiem
Pāvels sirmumu papildināja Kuldīgā nešaubīgi