Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Baltijas čempionāts jauniešiem

Jānis Celmiņš

Noslēdzies Baltijas čempionāts jauniešiem
Foto: LVF

Kuldīgā noslēdzies Baltijas sporta skolu/klubu čempionāts 1994.gadā dzimušiem un jaunākiem jauniešiem. Čempionātā piedalījās 12 komandas no visām Baltijas valstīm, Latvijas komandām 4.,7.,8., 11.un 12. vieta.

Zelta medaļas izcīnīja Saaremaa Sporta skola (Igaunija), sudrabs SM ‘’Tauras” (Lietuva), bronzas medaļas KKSC Panevežys (Lietuva).

Pēc pēdējās spēles Saaremaa sporta skolas komandas treneris Jozefs Matts atzina, ka ir ļoti priecīgs par uzvaru šajā čempionātā: „Gan es, gan komanda esam ļoti priecīgi, ka mums izdevās uzvarēt, jo spēlējot Igaunijā vienmēr paliekam otrajā vietā, tāpēc puišiem šī uzvara bija nepieciešama.”

Otrās vietas ieguvējas komandas treneris pēc spēles izteica gandarījumu par komandas sniegumu: „Protams, ka esmu apmierināts ar komandas sniegumu, jo puiši spēlēja ar pilnu atdevi. Uz šo čempionātu daži no mūsu komandas spēlētājiem neatbrauca, jo šis ir eksāmenu laiks, un viņiem nācās palikt Lietuvā.”

Jānis Bomiņš atzīst, ka komanda nenospēlēja savā līmenī: „Pirmkārt, uz priekšdienām jāpadomā par čempionāta norises laiku, jo šis ir eksāmenu laiks, kad 9.klašu skolēniem jāgatavojas pārbaudījumiem, tāpēc daži no komandas spēlētājiem nebija. Otrkārt, dažiem spēlētājiem, kas bija Kuldīgā, bija traumas, bet neskatoties uz šo visu, uzskatu, ka komanda nenospēlēja labi. Bija grūti savākties, jo mums sezona jau bija beigusies pirms mēneša, tagad bija jāatgūstās, kas nesanāca.”

Labākie spēlētāji:
Saaremaa - Helars Jalgs, Kevin Saar
SM „Tauras” – Robert Juhņevičs, Karus Martinaitis
Panevežys – Rokas Triponas, Julus Lukošounas

Pērnavā šajā laikā notika Baltijas čempionāts meiteņu komandām, kur Rīgas Volejbola skolas komanda izcīnīja uzvaru.

RVS komandas trenera Natālija Deveikusa: „Bijām vienā apakšgrupā ar 3 Igaunijas komandām, jo viena komanda no Lietuvas neatbrauca. Nepavisam nebija viegli spēlēt pret Igaunijas labāko komandu, īpaši pirmajā dienā, kad meitenes vēl nebija iespēlējušās. Sestdien pusfinālā tikāmies ar Viļņas meitenēm, kuras bija vienas no stiprākajām čempionātā, bet uzskatu, ka mums izdevās diezgan viegli uzvarēt (3-0) un finālā pret Kauņu uzvarējām ar 3-1. Esmu ļoti apmierināta, meitenes nospēlēja ļoti labi!”

Zvejniekciema vidusskola ieņēma 10. vietu, Cēsu sporta skola 11.vietā, bet Mārupes komanda divpadsmitā.

Izmantotie resursi:
Home | Latvijas Volejbola Federācija