Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas/LU" volejbolistes izcīna Baltijas līgas sudrabu

"Jelgavas/LU" volejbolistes izcīna Baltijas līgas sudrabu
Foto: www.volejbols.lv

Vakar Lietuvas pilsētā Jonavā tika aizvadītas pēdējās spēles Baltijas līgā sievietēm, kur par zelta medaļām cīnījās Igaunijas "Kohila" un Latvijas "Jelgava/LU", bet "bronzas" spēlē tikās Lietuvas "Achema" un Latvijas "Babīte".

Finālspēlē Jelgava/LU ar 1-3 sīvā cīņā piekāpās spēcīgākajai Igaunijas komandai - Kohila VK, bet spēlē par trešo vietu SK Babīte ar 0-3 piekāpās regulārās sezonas līderēm - Achema KKSC. Trešā Latvijas komanda - RSU/MVS, šodien aizvadīja spēli par septīto vietu, kur ar 3-2, atspēlējoties no 0-2, latvietes uzvarēja Agneses Caicas pārstāvēto Tartu Universitātes komandu.

Jelgava/LU - Kohila VK 1-3 (23:25; 24:26; 25:14; 25:27)

Jelgava/LU komandā rezultatīvākās spēlētāja bija Ance Auziņa, kura guva 17 punktus. Inesei Jursonei 13, Annai Lejiņai, Līvai Solai 10, Ilzei Liepiņlauskai, Sandai Ragozinai 7 gūti punkti.

Pēc spēles komandas kapteine Ance Auziņa pēc spēles atzina, ka šī ir bijusi interesantākā sezona Baltijas līgā: "Šī bija interesantākā sezona kāda līdz šim ir bijusi! Pagājušajā sezonā startēja trīs Baltkrievijas komandas un viņas bija izteiktas līderes, bet šajā sezonā ikviena no pirmajām sešām komandām varēja kļūt par līgas uzvarētājām." Sezona patiešām izvērtās interesanta, jo līdz pamatturnīra pēdējās spēles beigām nebija zināmas visas 8 komandas, kas startēs play-off.

"Ja runājam par finālspēli, tad tā, manuprāt, bija ļoti laba! Darījām, ko varējām, bet bumba ir apaļa, un šoreiz neizdevās izcīnīt uzvaru," atzina labākās uzbrucējas balvas ieguvēja Ance.

SK Babīte - Achema 0-3 (21:25; 19:25; 18:25)

Rezultatīvākā spēlētāja Babītes komandas sastāvā ar 11 gūtiem punktiem šajā spēlē bija Zane Malaševska. Sandrai Breikšai 10, Līgai Lejiņai 9, Unai Dzalbai 5, Jeļenai Ceplītei 3 gūti punkti.

Komandas treneris Artūrs Tinte pēc aizvadītās spēles bija lakonisks: "Esmu apmierināts ar komandas rezultātu! Jau uzvarot pirmo play-off spēli mēs sasniedzām savu mērķi - iekļuvām labāko četriniekā, bet, protams, ka gribas uzvarēt ikvienā spēlē. "Bronzas" spēli aizvadījām pret profesionālu Lietuvas klubu un spēles rezultātu vērtēju ļoti labi, lai gan gribējām uzvarēt arī šajā spēlē!"

RSU/MVS - Tartu Universitāte/Eeden 3-2 (17:25; 20:25; 25:9; 25:17; 18:16)

RSU/MVS komandā Annai Embrektei un Montai Urbānei 18, Agijai Sidorovai 9, Alisei Pastarei 8, Līvai Rumpei 5, Evijai Krūmiņai 2 gūti punkti.

Labākās līgas spēlētājas

Rezultatīvākā spēlētāja - Merilin Salben (Kohila VK)
Labākā bloķētāja - Jevgenija Sipkova (Achema)
Labākā servētāja - Sanda Ragozina(Jelgava/LU)
Labākā uzbrucēja - Ance Auziņa(Jelgava/LU)
Labākā cēlāja - Kertu Laak (Kohila VK)
Labākā libero - Kristīne Lece (Jelgava/LU)
MVP - Merilin Salben (Kohila VK)

Vietu sadalījums

1.vieta - Kohila VK (EST)
2.vieta - Jelgava/LU
3.vieta - Achema KKSC (LTU)
4.vieta - SK Babīte
5.vieta - TTU (EST)
6.vieta - Famila/Voru VK (EST)
7.vieta - RSU/MVS
8.vieta - Tartu Universitāte (Agnese Caica) (EST)
9.vieta - MSĢ/Zeltaleja
10.vieta - Tallinas Universitāte (EST)
11.vieta - Igaunijas Junioru izlase (EST)
12.vieta - Heksa (LTU)

Nākamajā nedēļā Latvijas komandas aizvadīs Latvijas čempionāta spēles, kas sāksies 30.martā. Gan pusfinālos, gan finālspēlēs uzvarētājas noteiks divu spēļu summā. Ja rezultāts pēc divām spēlēm būs neizšķirts, tad tiks aizvadīts "zelta sets" līdz 15 punktiem.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova,
Latvijas Volejbola federācija