Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

NVL1 fotofinišs, NVL2 un NL zināmi pusfinālisti

NVL1 fotofinišs, NVL2 un NL zināmi pusfinālisti
Ozolnieku klubs ceļā uz augšu
Foto: VK "Ozolnieki"

Nacionālajā volejbola līgā 1 aizraujošā pēdējā kārtā 2. vietu izcīnīja VK "Ozolnieki", Nacionālajā volejbola līgā 2 un Nacionālajā līgā sievietēm tika noskaidroti visi pusfinālisti.

Nacionālajā volejbola līgā 1 tikai pēdējās kārtas spēlēs kļuva zināmi otrās līdz ceturtās vietas īpašnieki. Par uzvarētājiem jau divas kārtas pirms pamatturnīra beigām bija kļuvuši Vecumnieki, kuru volejbolisti šodien, iedibinot jaunu tradīciju, pēc RTU – Vecumnieku spēles “Latvenergo” sporta zālē Rīgā tika sveikti kā pamatturnīra uzvarētāji. Abas komandas pēc spēles apsveica arī Vecumnieku novada domes izpilddirektora vietnieks Guntars Veismanis. Arī pašā spēlē, kas par prieku klātesošajiem norisinājās visus piecus setus, uzvaru izcīnīja Vecumnieki – 3:2 (16, 19, -25, -23, 12), tādejādi nobīdot SK RTU uz 3. vietu. Uzvarētāju uzbrukuma līderis Andris Zadovskis guva 27 punktus, Kaspars Kaverskis – 17, Armands Grudulis 11 (5 bloki) un Jorens Janišons – 10 punktus (4 – blokā). Rīdziniekiem Jānis Muižnieks sakrāja 14, Oļegs Holodņuks 13 (3 bloki), Pēteris Lanka – 11 (3 “eisi”, 5 bloki) un Maksims Paršins – 10 punktus. Vecumnieki finišēja ar 33 punktiem 14 mačos.

Studenti savukārt fotofinišā apsteidza čempionvienību VK “Ventspils”, kas šodien ar 3:0 (20, 17, 15) savā laukumā pieveica VK “Aizkraukle”. Kristaps Šepte uzvarā sakrāja 17 un Edgars Rutkis – 12 punktus, bet aizkraukliešiem rezultatīvākais ar 10 gūtajiem punktiem bija Edgars Igaunis. SK RTU klubam ar 23 punktiem 14 spēlēs setu attiecība bija 1,14, bet ventspilniekiem – 1,13...

Finiša spurtā 2. vietu izcīnīja VK “Ozolnieki”, kas šodien savās sienās pārliecinoši apspēlēja Aizputi – 3:0 (22, 16, 21). Mājiniekiem Emīls Elksnītis guva 13 (4 bloki), Jānis Gabranovs un Mārtiņš Pirtnieks (4 bloki) – 11 punktus. Viesiem rezultatīvākais ar 9 punktiem bija Valters Kāpiņš.

Visbeidzot visas kārtis turnīra tabulas apakšdaļā sajauca Rīgas Volejbola skola, kas izbraukumā ar 3:2 (20, -19, 14, -20, 11) spēja pieveikt Jēkabpils Juniorus/JSS. Latvijas pieaugušo izlases kandidāts Renārs Pauls Jansons sakrāja 17 punktus, Nikam Gauručam 14, Atim Krebsam 12 (3 bloki) un Kristapam Bērziņam 10 punkti (3 “eisi”). “Jēkabpils Lūšu” jaunajai maiņai pa 12 punktiem sakrāja Raivis Pālēns un Oskars Elksnītis.

Galīgais vietu sadalījums otrajā četriniekā kļūs zināms 4. martā, kad VK “Aizkraukle” uzņems RVS. No četrām komandām tikai Aizpute vairs nevar izcīnīt 5. vietu.

Nacionālās volejbola līgas 2 izslēgšanas spēlēs no mačiem ceturtdaļfinālā atbrīvota pamatturnīra uzvarētāja Talsi un 2. vietas ieguvēja Jelgavas NSC. Kā pirmā viņām pievienojās 3. vietas īpašniece pamatturnīrā MSĢ/Jaunsardze, kas pēc uzvaras trijos setos viesos savā laukumā Rīgas Volejbola skolas pieveikšanai bija spiesta izmantot visus piecus setus – 3:2 (19, 15, -21, 21, 10).

Lāču pamatskolā Locikos Daugavpils novads uzņēma Kuldīgas NSS, kam pirmajā mačā viesos bija zaudēts trijos setos. Lai iekļūtu pusfinālā, daugavpiliešiem bija vajadzīga uzvara gan sestdien, gan svētdien. Tomēr arī šajā pārī uzvarētājs kļuva zināms jau pēc divām cīņām, Daugavpils novadam piekāpjoties kuldīdzniekiem arī savā laukumā ar 0:3 (-22, -19, -23) un sērijā līdz divām uzvarām atzīstot pretinieku pārsvaru ar 0-2.

Nacionālajā līgā sievietēm bez Latvijas čempionēm SK “Babīte” volejbolistēm, kuras vietu pusfinālā bija nodrošinājušas, uzvarot pamatturnīrā, kā pirmās pievienojās Latvijas Universitātes spēlētājas. Pēc uzvaras viesos pirmajā spēlē arī atbildes mačā Rīgas studentes trijos setos viegli tika galā ar Jelgavas studentēm – LLU komandu – 3:0 (16, 10, 19). LU rindās 16 punkti Jeļizavetai Morozovai, pa 11 punktiem – līgas labākajai spēlētājai janvārī Gintai Vedļai un Lienei Adelevičai (3 – ar servi). Divu spēļu summā LU uzvara ar 6:0.

Tā saukto zelta setu Rīgā nācās spēlēt RSU/MVS un MSĢ/”Zeltalejai”. Pēc murjāniešu uzvaras pirmajā spēlē un studentu komandas atbildes ar 3:0 (18, 19, 19) turpat RSU Sporta kluba zālē tika aizvadīts tā sauktais zelta sets līdz 25 punktiem. Ar 25 punktiem nepietika, un mājinieces svinēja laimīgu uzvaru ar 26:24, iekļūstot pusfinālā. Izšķirīgos divus punktus uzbrukumā izcīnīja Alise Elizabete Pastare un Elza Smilškalne.

Latvijas izlases spēlētāja Pastare un Smilškalne arī bija rezultatīvākās mājinieču spēlētājas, gūstot attiecīgi 21 (3 “eisi”) un 18 (5 netveramas serves) punktus. Svetlana Baranovska (3 – ar servi) un protokolā neatšifrēta spēlētāja guva pa 11 punktiem. Tieši agresīva serve bija viens no galvenajiem argumentiem uzvarā. RSU/MVS pārstāves 16 reizes lika apstādināt spēli uzreiz pēc savām servēm, bet viešņas – tikai trīs. MSĢ/”Zeltalejas” komandā ar 15 punktiem rezultatīvākā bija Alise Pētersone.

Vālāk par abiem pārējiem pāriem attiecību skaidrošanu uzsāka Mārupes SC un VK “Gulbene”, pirmo spēli uzvarot mārupietēm. Savās mājās Mārupes SC uzvarēja ar 3:1 (23, -28, 16, 20). Uzvarētāju rindās 15 punktus (6 bloki) guva Latvijas izlases spēlētāja Monta Urbāne, un 13 punktus pievienoja Marta Ozoliņa. Viešņām pa 11 punktiem sakrāja Evita Vīksna (4 “eisi”) un Antra Šverna, bet 10 punktus – Sanda Liepiņlauska.

Atbildēs spēlē šodien Gulbenē mārupietes svinēja panākumu ar 3:0 (24, 14, 14) un pievienojās pusfinālistu pulciņam. Uzvarētāju rindās 16 punkti Ozoliņai, 11 – Urbānei un 10 – Inetai Krūmiņai (7 bloki!). Mājiniecēm Vīksna guva 9 punktus.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija