Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jaunatnes čempionātā noskaidroti pirmie uzvarētāji rudens/ziemas posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas Jaunatnes čempionātā noskaidroti pirmie uzvarētāji rudens/ziemas posmā
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Aizvadītās nedēļas nogalē no 22. – 23. janvārim Jēkabpilī notika finālsacensības U-15/14 vecuma grupā zēniem, kur tika noskaidrotas stiprākās komandas apvienotajā rudens un ziemas čempionāta posmā.

Šobrīd Latvijas Jaunatnes čempionāta posms notiek 4 vecuma grupās meitenēm un 3 grupās zēniem, kopā piedaloties 42 meiteņu komandām un 26 zēnu komandām. Paralēli arī tiek noskaidrotas stiprākās U-19 vecuma grupas komandas Latvijas Volejbola federācijas rīkotajā kausa izcīņā. Arī šeit meiteņu komandu skaits dominē, un tiek pārstāvētas 15 komandas, taču zēniem šajā vecuma grupā 12 komandas cīnās par uzvarētāja kausu.

U-15/14 vecuma grupā zēniem stiprākie izrādījās Jēkabpils novada Sporta skolas zēni trenera Gunta Grigaļa un Raivja Obrumaņa vadībā, kuri finālā palika nepārspēti, spraigā piecu setu cīņā aiz sevis atstājot Māra Vensberga trenētos Rīgas Volejbola skolas zēnus. Bet trešajā vietā ierindojās Kuldīgas novada Sporta skolas komanda, kuru trenē Zigmunds Milzarājs un Vijārs Švānbergs.

Jēkabpils treneris Grigalis par uzvaru saka: “5 setu spēlē parasti uzvar tas, kuram ir stiprākais raksturs un šoreiz manējie izrādījās spēcīgāki tieši raksturā. Taču kopumā visiem ir jāpiestrādā pie visiem volejbola elementiem, šie divi gadi ir atstājuši diez gan lielus robus. Ņemot arī vērā, ka šis ir izlašu gads, iepriekš tomēr tās bija daudz spēcīgākas, Covid periods ir atstājis lielas sekas.”

Katrā komandā tika nominēti arī labākie spēlētāji un viens no tiem bija Jēkabs Dripe, kurš ir Minusas Volejbola skolas audzēknis, kas kopā ar komandu finālā izcīnīja 4. vietu. Uz jautājumu, kas viņaprāt bija komandas stiprās un vājās puses, viņš atbild: “Es teiktu, ka servju uzņemšana un aizsardzība mums izdevās labāk, taču sliktākais varētu būt tas, ka trūkst spēļu pieredze.” Vaicāts par savu individuālo sniegumu Jēkabs saka: “Manuprāt labākā spēlētāja balvu saņēmu, jo nospēlēju stabili un arī biju rezultatīvākais uzbrucējs, taču, noteikti varētu uzlabot tieši spēli blokā.”

Šajā nedēļas nogalē 29. un 30. janvārī savas finālsacensības aizvadīs sešas U-15 meiteņu grupas komandas, kuras savā starpā tiksies Jelgavā.

Kā jau minēja Jēkabpils komandas treneris, Covid ir iespaidojis sacensību norisi un gaitu visdažādākajos veidos, kas arī liedza jaunākajām vecuma grupu komandām piedalīties rudens/ziemas čempionāta posmā. Taču jau pavasarī atgriezīsies arī paši mazākie U-12 un U-13 vecuma grupu pārstāvji, kur dalību jau pieteikušas 54 meiteņu un 52 zēnu komandas. Martā tiks uzsākts Latvijas Jaunatnes čempionāta pavasara posms jau visās iepriekšminētajās vecuma grupās.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija