Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Skrūders ar uzvaru debitē Čempionu līgā un priecājas par kluba attieksmi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skrūders ar uzvaru debitē Čempionu līgā un priecājas par kluba attieksmi
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzebski Wegiel

Trešdienas vakarā CEV Čempionu līgā volejbolā debitēja Latvijas izlases cēlājs Edvīns Skrūders. Viņa pārstāvētā Polijas čempione "Jastrzebski Wegiel" savā laukumā ar 3-0 (30:28, 25:16, 26:24) pieveica Laspalmasas "Guaguas".

"Līdz šim treneris man devis spēles laiku katrā spēlē, tāpēc nav pamata domāt, ka tā nebūs arī Čempionu līgas spēlēs," vēl pirms debijas izteicās Edvīns Skrūders. Uzvarā pret Spānijas klubu, ko klātienē apmeklēja 2100 līdzjutēju, Latvijas izlases volejbolists laukumā devās pirmajā un trešajā setā.

Ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs "Jastrzebski Wegiel" ir Polijas līgas līdervienība. "Tā noteikti ir viena no labākajām līgām gan Eiropā, gan pasaulē. Un noteikti šeit ir ļoti augsts gan volejbola, gan organizatoriskais līmenis. Patīkami atrasties," teica nule 26. dzimšanas dienu atzīmējušais Skrūders.

"Kultūra, dzīve, daba un laikapstākļi ir līdzīgi Latvijai, līdz ar to arī es šeit jūtos mazliet labāk," pauda Skrūders, kurš iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Rumānijas čempionātā.

Pievienošanās "Jastrzebski Wegiel" ir solis uz augšu, jo Polijas klubs pērn spēlēja Čempionu līgas finālā, bet vēl gadu iepriekš apstājās pusfinālā. "Ļoti augsta līmeņa klubs, ļoti augsta līmeņa organizācija un ļoti jauki cilvēki, ar ko ir patīkami pavadīt laiku ikdienā un strādāt," sacīja volejbolists.

Novembra ievadā Skrūders spēlēja Polijas Superkausa finālā, kurā gan latvieša komanda piecu setu cīņā piedzīvoja zaudējumu. Neskatoties uz neveiksmi, viņš norādīja, ka tas ir sapņa piepildījums: "Domāju, katra sportista sapnis ir spēlēt tieši ļoti daudzu cilvēku priekšā, ļoti lielas tautas priekšā. Es noteikti izbaudīju katru sekundi no spēles. Arī laiku, ko es biju laukumā. Esot bijuši vairāk kā 10 000 cilvēku, tāpēc tas ir ļoti iespaidīgi atrasties tādā vietā."

"Jastrzebski Wegiel" nākamo spēli aizvadīs sestdienas vakarā Polijas čempionāta ietvaros, bet nākamajā nedēļā sekos otrā cīņa Čempionu līgā. Būs jādodas izbraukumā un jāspēlē pret Čehijas vicečempioni "Česke Budejovice".