Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā Latviju šosezon pārstāvēs četras kungu un četras dāmu komandas

Agris Suveizda

Baltijas līgā Latviju šosezon pārstāvēs četras kungu un četras dāmu komandas
Foto: SK "Jēkabpils Lūši"

LETA. Baltijas volejbola līgās vīriešiem un sievietēm 2021./2022.gada sezonā startēs astoņi Latvijas klubi, trešdien Rīgā tika apstiprināts Entuziastu volejbola līgas (EVL) rīkotajā klubu prezentācijā. 2021./2022.gada sezona būs pirmā, kurā Latvijas Volejbola federācija (LVF) visu nozīmīgāku Latvijas volejbola līgu sacensību organizēšanu ir nodevusi EVL rokās.

Trešdien "Credit24" Meistarlīgas vīriešiem un "Optibet" Baltijas līgas Latvijas klubu prezentācijā Rīgā, kurā tika demonstrētas arī klubu jaunās sezonas formas, tika apstiprināts, ka Latviju šajās sacensībās pārstāvēs Jēkabpils "Lūši", "RTU Robežsardze"/"Jūrmala", "Biolars"/"Jelgava" un "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" vīriešu turnīrā un "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU), "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Minusas Volejbola skola" (RSU/MVS), "Jelgava" un Daugavpils "MiLATss" sieviešu sacensībās.

"Šis ir lielu pārmaiņu laiks gan personāliju, gan sacensību rīkošanas jomā. No 1.oktobra LVF ģenerāsekretāra amatā sāks strādāt Arnis Tunte, bet sacensību organizēšanu nododam EVL," prezentācijas ievadā teica LVF ģenerālsekretāra pienākumu izpildītājs Kaspars Timermanis, kurš atzīmēja, ka sacensību rīkošanas uzticēšana EVL jau ir devusi pirmos augļus - sponsora "Optibet" piesaistīšanu Baltijas līgas sacensībām sievietēm. EVL dibinātājs Jānis Stukuls uzsvēra, ka rīkošanas tiesības EVL saņēma neilgi pirms sezonas sākuma, tāpēc darāmā vēl ir daudz. Tomēr jau tagad var teikt, ka tāda pirmssezonas šova kā trešdien ar komandu iepazīstināšanu Baltijas līgu vēsturē vēl nav bijis.

"Vēl pirms diviem mēnešiem es teiktu, ka vieglāk būtu sacensības nesākt," par savu komandu sacīja Jēkabpils "Lūšu" prezidents Māris Trušelis, dodot mājienu par četriem septembrī Latvijas izlasē spēlējušajiem volejbolistiem, kuri šosezon karjeru turpinās ārvalstu klubos, tai skaitā volejbola mekā Itālijā. "Tagad esam nokomplektēti. Varbūt komplektācija atgriezusies kādu četru gadu pagātnē, kad pamatā bija tā brīža Latvijas U-20 izlases puiši. Tagad mums pievienojušies vairāki Latvijas U-17 izlases dalībnieki," uz sastāva atjaunināšanu norādīja Trušelis.

"RTU Robežsardze"/"Jūrmala" komanda jau divus mēnešus ir trenējusies, un komandas sastāvu var uzskatīt par nokomplektētu. "Ir daudz jaunu spēlētāju. Uzskatu, ka viņi ir perspektīvi. Būs arī cīņa par vietu sastāvā," teica komandas galvenais treneris Raimonds Vilde. "Laika ir bijis par maz, lai uzreiz ko sagaidītu no komandas. Mērķi vienmēr ir lieli, bet puišiem vienmēr saku, ka mērķis ir cīņa par uzvaru katrā spēlē ar maksimālu pašatdevi." Komandas šā gada modeļa kapteinis būs Aleksandrs Avdejevs.

"Esam nokomplektēti kā "vēl nekad iepriekš. Agrāk bijām knapi desmit volejbolisti, tagad pieteikumā ir 18. Tie ir sadarbības ar Murjāņu Sporta ģimnāziju (MSĢ) augļi. Darbs tur neapstājas, un puiši ir trenējušiess visu vasaru," par komandu teica "Biolars"/"Jelgava" menedžeris Andrejs Jamrovskis. Komandai uz Lietuvu aizbraukušā Austra Štāla vietā būs cits galvenais treneris Lauris Iecelnieks, kurš strādā MSĢ un savulaik jau vadījis līgas klubu "OC Limbaži"/MSĢ. "Mēs spēlēsim arī Nacionālās līgas komandā. Tāpēc izspēlēties dabūs visi," par komandu teica Iecelnieks. "Eiropas čempionātā redzēju, ka puiši, kas izgājuši caur "OC Limbaži"/MSĢ, caur "zaudētāju komandu", dara lielas lietas izlasē. Ceram, ka izlasē pēc gadiem diviem būs jaunas sejas no mūsu komandas, kurā puiši gūs Baltijas līgas rūdījumu."

Savukārt "Daugavpils Universitāte"/"Ezerzeme" vienības fizioterapeite un Latvijas izlases kandidāte Darja Tarasenko izteica gandarījumu, ka komandai pēc Eiropas čempionāta pievienojies arī galvenais treneris Guntis Atars, kurš septembra ievadā kopā ar Latvijas izlasi iekļuva kontinenta meistarsacīkšu astotdaļfinālā. Daugavpils komandas spēlētājs Andrejs Širjakovs apliecināja, ka komanda šajā sezonā grib spert soli uz priekšu un pēc trešās vietas iepriekšējās sezonas Latvijas čempionātā mērķē uz finālu Latvijas meistarsacīkstēs un Latvijas kausā, kā arī izslēgšanas spēlēm "Credit24" meistarlīgā.

Latvijas čempioņu - "Jelgavas" kluba - prezidents Vladislavs Beitāns apstiprināja, ka komanda ir gatava sezonai. Galvenais treneris Aldis Bērziņš uzsvēra, ka komandas kodols palicis no pagājušā gada, klubu pametot divām un klāt nākot trim volejbolistēm. Savukārt treneru korpusā atgriezies bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Jānis Leitis. "Gribu uzvarēt visās spēles. Mums ir konkurētspējīgs sastāvs," teica treneris.

"Komanda ir ļoti labā gatavībā," par RVS/LU stāstīja tās menedžeris Kristaps Čerņavskis. "Rīgā trenējamis no 1.augusta, un nedēļu pavadījām arī Rēzeknē. Bija paplašināts sastāvs - 20 meitenes. šosezon mums ir diezgan atjaunināts sastāvs,nākot klāt daudzām RVS audzēknēm." Jau ziņots, ka uz Čehijas klubu devās otrā tempa spēlētāja Petra Ņečiporuka.

"Drusciņ esam mainījuši piegājienu, vairāk skatoties uz savas skolas audzēknēm un mēģinot atrast spēlētājas tur. Jēkabpils "Lūši" un "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vīriešu komandas jau paziņoja, ka viņu uzdevums ir gatavot spēlētājus Latvijas izlasei. Mēs arī uz to orientējamies," par izmaiņām teica Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Pāvels Seļivanovs, kurš piebilda, ka tas būs izaicinājums, lai jaunās spēlētājas kopā ar komandā jau esošajām varētu spēlēt labu volejbolu.

"Komanda ir jauna, jo ir notikusi paaudžu maiņa. Esam atgriezušās Baltijas līgā, sacensības kurā mums pagājušajā sezonā neizdevās noslēgt. Esam gatavas ar jaunu sparu cīnīties un izrādīt pretestību citām komandām," par izmaiņām komandā teica RSU/MVS galvenā trenere Inguna Minusa. "Strādājam ar skatu nākotnē, jo pēc dažiem gadiem gribam atkārtoti kļūt par Latvijas čempionēm," piebilda Minusa.

"Credit24" meistarlīgas vīriešiem un "Optibet" Baltijas līgas sacensības plānots sākt 2.-3.oktobrī.

Izmantotie resursi:
LETA