Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

VK "Ventspils" atgūstas un uzvar spēli piecos setos

VK "Ventspils" atgūstas un uzvar spēli piecos setos
VK Ventspils

Sestdien 23.janvārī Volejbola klubs „Ventspils” aizvadīja pirmo mājas spēli 2010. gadā. Viesos bija ieradušies rīdzinieki SK RTU UPS.

Pirmajā savstarpējā spēlē VK Ventspils izbraukumā uzvarēja ar rezultātu 3:1. Spriežot pēc tā, kā ventspilnieki bija uzsākuši otro apli, šī nesolījās būt viegla spēle. Un tā arī bija – VK Ventspils uzvarēja tikai piecos setos ar rezultātu 3:2.

Komandu sākumsastāvi:
VK Ventspils: Černuho Ai., Černuho An., Rūsis, Zviedrāns, Kaņeps, Vensbergs M., libero Vensbergs V.
SK RTU UPS: Kolupajevs, Dimants, Egle, Antoms, Staško, Gertners, libero Kuprašovs.

Spēli pārliecinošāk iesāka viesi no Rīgas, jau pašā pirmā seta sākumā izvirzoties vadībā pa dažiem punktiem. Līdz pirmā seta vidusdaļai rīdzinieki savu pārsvaru tikai palielināja. Tuvojoties seta izskaņai ar vien stabilāk sāka spēlēt ventspilnieki un spēja sadeldēt punktu starpību līdz 19:21. Tomēr izcīnīt uzvaru pirmajā setā ventspilniekiem neizdevās – zaudējums ar 22:25.

Otrais sets noritēja daudz līdzvērtīgākā cīņā, bet tomēr seta galotnē atkal nelielu izrāvienu veica rīdzinieki. Ventspilnieku spēlētājs Matīss Kaņeps netika galā ar servju uzņemšanu un arī uzbrukums ventspilniekiem bija diezgan bezzobains. Arī otro setu uzvarēja rīdzinieki ar rezultātu 19:25 un līdz ar to arī bija izcīnījuši vismaz vienu punktu turnīra tabulā.

Kā vēlāk izrādījās, tad vairāk punktus šajā spēlē RTU komandai nebija lemts izcīnīt. Ventspilnieki stabilāk sāka spēlēt blokos. Uz servju uzņemšanu VK Ventspils treneris Ilmārs Vensbergs izdarīja veiksmīgu maiņu, Kaņepa vietā aizsardzībā sūtot Biti. Tas attaisnojās un ventspilnieki spēja panākt spēlē neizšķirtu uzvarot nākamos divus setus ar rezultātiem 25:18 un 25:22.

Jau trešo reizi jaunajā gadā VK Ventspils vajadzēja aizvadīt izšķirošo piekto setu. To ventspilnieki iesāka pārliecinoši un ātri izvirzījās vadībā. Mainoties laukuma pusēm rezultāts vēstīja 8:3 par labu VK Ventspils. Izšķirošā seta galotnē ventspilnieki pieļāva vēl vairākas kļūdas, bet tomēr vadības grožus no rokām neizlaida. Uzvara setā ar rezultātu 15:11, bet visā spēlē ar 3:2.

Jāsaka, ka šodien VK Ventspils vīri ļoti nestabili darbojās aizsardzībā, un arī uzbrukumā bieži vien sita autā vai pretinieku blokā. Jāuzslavē pretinieki no Rīgas, kuri cīnījās par katru bumbu un brīžiem izvilka šķietami neņemamas bumbas. RTU komandas uzbrukumā veiksmīgi darbojās Gints Antoms. Tomēr labāk nesmuki uzvarēt nekā skaisti zaudēt. Šķiet, ka skatītājiem šī bija interesanta spēle. Paldies sanākušajiem līdzjutējiem par atbalstu, ko tie sniedza VK Ventspils vīriem.

Vai VK Ventspils debija 1.līgā Jums ir patīkams pārsteigums?

  • 26

  • 18

  • 4

  • 2


     [+] [-]

, 2010-01-23 20:39, pirms 15 gadiem
Labi, ka ventiņi saņēmās un spēja uzvarēt.

Apsveicu ventspilniekus. Tā tik turēt.

P.S. Izskatās, ka arī bez Vanaga nav nemaz tik traki.

     [+] [-]

, 2010-01-25 15:58, pirms 15 gadiem
bilde laba.
izskatas, ka abi grib celt!!!