Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīt ceļu uz finālturnīru uzsāk kadeti

Rīt ceļu uz finālturnīru uzsāk kadeti
Foto: LVF

Rīt Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 1. kārtu volejbolā uzsāks Latvijas kadetu izlases. U-17 puišu izlase savas spēles aizvadīs Daugavpilī, bet U-16 meiteņu izlase spēlēs Krievijas pilsētā Anapā.

1. kārtā izlases ir sadalītas 5 zonālajās grupās, un katras grupas pirmās vietas ieguvēji uzreiz iekļūs Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, kas norisināsies nākamā gada jūlijā. Visas pārējās komandas no 2017. gada 13. līdz 16. aprīlim turpinās cīņu atlases 2. kārtā. Šogad pirmo reizi kvalifikācijas turnīrs vienlaicīgi ir arī EEVZA (Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas) čempionāts.

Puišu izlase treneru Gunta Atara un Oskara Aizporieša vadībā rīt Daugavpilī piecu dienu maratonu uzsāks ar cīņu pret Baltkrieviju. Rindas secībā turpmākie pretinieki būs Ukraina, Polija, Krievija, bet noslēgsies turnīrs svētdien ar cīņu pret Igauniju. Visas Latvijas izlases spēles notiks pulksten 17:00. Latvijas izlasē iekļauti: Renārs Pauls Jansons, Niks Kristers Ērglis, Jēkabs Ekhards, Arsenijs Stepaņko, Eduards Karoševics, Jānis Bernards (visi – RVS), Patriks Pinka (Cēsu PSS), Mārcis Mičulis (MSĢ/Cēsu PSS), Matīss Petjukevičs, Kristers Dardzāns (abi – Aizkraukles NSS), Deniss Pavlovs (Daugavpils BJSS) un Igors Bolsunovskis (Kuldīgas NSS).

Pretinieki ir spēcīgi, un zemāku vietu par pirmo vienības galvenais treneris Guntis Atars kā traģēdiju neuztvers: “Jaunatnes volejbolā daudz kas ir atkarīgs no tā, kas notiek savā laukuma pusē, mazāk – no pretiniekiem. Kā būs, kad ieraudzīs laukuma otrā pusē garos Krievijas volejbolistus vai poļus, ej, nu, sazini!

Laika gatavoties nav bijis daudz. Vasarā divas nedēļas aizvadījām treniņnometnē Murjāņos un līdz augustam tikām skaidrībā, kuri būs tie 12-14 izlases spēlētāji. Arī pēdējā treniņnometnē ierobežotā laika dēļ ir grūti daudz ko samācīt. Tāpēc ceru uz Aivara Liniņa puišiem, kuri ir trenējušies kopā. Mikroklimats komandā ir labs, un puiši cīnās par pamatsešinieku. Pašā labākajā sastāvā nebūsim, jo trīs – četri spēlētāji nevarēs spēlēt veselības problēmu dēļ. Viens no viņiem potīti savainoja pagājušonedēļ priekšpēdējā treniņā.

Uz šīm sacensībām skatos kā uz labu iespēju sagatavoties kvalifikācijas turnīram pavasarī, lai puiši apbružātos un mēs kā treneri saprastu, ko šajā līmenī varam izdarīt. Galvenais ir, lai puiši noticētu sev, cīnītos par katru bumbu un nospēlētu tā, kā viņi to var, nevis domātu par to, ko dara pretinieks. Sastāvā ir interesanti puiši. Protams, ar viņiem ir daudz jāstrādā.” Ir trīs – četri dimantiņi, ko vajadzētu apslīpēt, un no viņiem dienās sanāktu teicami spēlētāji. 14-15 gados kaut ko prognozēt ir grūti. Tomēr, ja es būtu jaunatnes treneris, es būtu laimīgs, ka varu viņus trenēt.

Par katru cenu prasīt no komandas pirmo vietu spēcīgajā konkurencē nebūtu prāta darbs. “Noskaņojums vienalga būs – cīnīties par uzvaru katrā spēlē, bet negribu, lai puiši šaustītu sevi, ja nesanāks,” par mērķiem turnīrā bilst Atars. “Ar Igauniju un Baltkrieviju esam spēlējuši Baltijas kausā. Igaunijai zaudējām niansēs un setu galotnēs, bet pret Baltkrieviju piektajā setā, kad rezultāts bija 13:13, servēt devās baltkrievu līderis diagonālais spēlētājs un ar diviem eisiem pabeidza spēli. Cīnīties varam. Kādas ir Krievijas, Ukrainas un Polijas komandas, gan uzzināsim tikai turnīra gaitā.”

Vairāk par sacensībām un Latvijas komandu varat uzzināt šeit:
JUNIORIEM U17 EČ KVALIFIKĀCIJAS 1.KĀRTA DAUGAVPILĪ

Meiteņu U-16 izlase treneru Andreja Odinokova un Pāvela Seļivanova vadībā šodien uz Anapu lidoja ar piedzīvojumiem un rīt dosies laukumā pret Ukrainas izlasi. Izlasē iekļautas šādas volejbolistes: Estere Juzupa (Liepājas SS), Olga Kuzņecova, Laura Tiltiņa, Kristīne Kramēna, Margarita Mihailova, Alise Kjasile, Jekaterina Gordējeva, Katrīna Krustkalne, Elza Reknere, Nikola Bērziņa-Martinova (visas RVS), Evelīna Rutkovska (Daugavpils BJSS) un Kristiāna Penka (Tukuma SS).

Latvijas izlasi gaida šāds spēļu kalendārs:
23. novembris 15:00 Latvija – Ukraina
24. novembris 19:00 Latvija – Baltkrievija
25. novembris 17:00 Latvija – Krievija
26. novembris 15:00 Latvija – Polija
27. novembris 19:00 Latvija – Igaunija

Vairāk par sacensībām un Latvijas komandu varat uzzināt šeit:
JUNIORĒM U16 EČ KVALIFIKĀCIJAS 1.KĀRTA ANAPĀ

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija