Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jaunie volejbolisti sāk ar uzvaru, jaunietes - zaudē

Jānis Pārums

Šodien Kuldīgā un Igaunijas pilsētā Kīli sākušās Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāta spēles jauniešu izlasēm.

Kuldīgā spēkiem mērojas jauniešu meiteņu izlases no Latvijas, Igaunijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Azerbaidžānas, bet Igaunijā jauniešu zēnu izlases no Latvijas, Krievijas, Ukrainas, Lietuvas, Baltkrievijas un Igaunijas.

Atklāšanas ceremonijā Kuldīgā piedalījās Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Egils Cīrulis un Kuldīgas Novada domes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gotfridsons, kurš pauda gandarījumu, ka tieši Kuldīgā notiek šāda mēroga sacensības jauniešu izlasēm, jo šajā pilsētā ir augsts līmenis šajā sporta veidā un piemetināja, ka tieši no Kuldīgas nāk arī Londonas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs pludmales volejbolā Jānis Šmēdiņš.

Latvijas jauniešu meiteņu izlase (1996./97.dz.g.) treneru Ilmāra Pūliņa un Guntas Paegles vadībā Kuldīgā šodien spēkiem mērojās ar Igaunijas izlasi, kurai piekāpās ar 0-3 (14:25, 21:25, 24:26), bet Latvijas jauniešu zēnu izlase (1995./96.dz.g) treneru Jāņa Bomiņa un Aivara Liniņa vadībā ar 3-1 (16:25, 28:26, 25:20, 25:20) uzveica Igaunijas izlasi. Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Aleksandrs Avdējevs ar 18 gūtiem punktiem. Pa 14 gūtiem punktiem Matīsam Senkānam un Kārlim Levinskim. Statistika pieejama ŠEIT

EEVZA čempionāts ir kā sagatavošanās posms 2013.gada janvārī gaidāmajai Eiropas čempionāta 2.kvalifikācijas kārtai, kur jauniešu meiteņu izlase dosies uz Ukrainu, bet jauniešu zēnu izlase kvalifikācijas kārtas spēles aizvadīs Jelgavā.

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova, Latvijas Volejbola federācija