Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pēdas, Pekmaņa un Sauša komandas uzsāk Eirokausu misiju

Jānis Celmiņš

Pēdas, Pekmaņa un Sauša komandas uzsāk Eirokausu misiju
Jānis Pēda
Foto: pallavololoreto.it

Šodien Eiropas kausu sezonu uzsāks vairāki Latvijas volejbolistu pārstāvētie klubi. Vienīgais Latvijas pārstāvis prestižākajā Eirokausu turnīrā Eiropas Čempion līgā šosezon būs Jānis Pēda, kurš pēc deviņu sezonu būšanas Itālijā nu pārstāv Insbrukas „Hypo Tirol” vienības krāsas.

Jau vēstīts, ka šajā starpsezonu periodā Jānis Pēda pievienojās vienai no spēcīgākajām Austrijas komandām „Hypo Tirol”, kas aizvadītajā sezonā ieguva nacionālā čempionāta sudraba godalgas. Deviņas sezonas nospēlējis Itālijā (divas no tām A1 līgā), Jānis nu laimi meklē Austrijā. Jāatgādina, ka savulaik Pēda „Bre Banca Lanutti Cuneo” vienības rindās izcīnīja CEV kausu, bet ir spēlējis arī Čempionu līgā.

„Hypo Tirol” klubs Čempionu līgā ielozēts F apakšgrupā, kur cīnīsies vienā apakšgrupā ar vienu no pēdējo gadu spēcīgākajām Rumānijas komandām „Tomis Constanta”, naudīgo turku klubu Ankaras „Halkbank”, kas aizvadītajā sezonā izcīnīja CEV kausu, kā arī poļu „Jastrzemski Wegiel” volejbolistiem.

Eiropas Čempionu līgas debijas mačā Austrijas vicečempioniem pretī stāsies Rumānijas komanda. „Uzskatu, ka sezonai esam gatavi, un ar nepacietību gaidām pirmo maču savā laukumā. Zinu, cik spēcīgs ir mūsu pirmais pretinieks, komandā ir ļoti daudz meistarīgu un pieredzējušu spēlētāju. Zinu, ka mums neklāsies viegli, taču savā laukumā gribam uzvarēt,” apņēmību pirms debijas prestižākajā Eirokausu turnīrā pauž Insbrukas komandas galvenais treneris Stefans Krtianskis. Ja Pēda un Co vēlas pacīnīties par izkļūšanu no grupas, kas gan nebūs vienkārši, tad uzvaras mājas spēlēs ir pirmais solis pretī šim mērķim.

Mača sākums šovakar paredzēts pulksten 21.30 pēc Latvijas laika. Paredzams, ka mačam varēs sekot arī video tiešraidē.

CEV kauss

Cīņu par CEV kausu (otrā prestižākā balva Eiropas volejbolā) šovakar uzsāks Romāns Saušs un Reinis Pekmanis. Laukumā gan, visticamāk, dosies tikai pirmais no viņiem. Pekmanis, kurš pēc veiksmīgās sezonas „Biolars/Jelgava” komandas rindās pievienojās Beļģijas klubam „Precura Antwerpen” vienā no pārbaudes spēlēm iedzīvojās nepatīkamā plaukstas savainojumā. „Pat īsti nezinu, kā guvu šo savainojumu, bet plaukstas locītavā kauls plīsa un nācās veikt operāciju,” sarunā ar portālu pastāstīja volejbolists, paužot, ka ar kluba izvēli nav kļūdījies, un pagaidām ar visu ir ļoti apmierināts. „Vēl nedēļu jāiztiek bez treniņiem, un, lai gan esmu devies ar komandu uz pirmo Eirokausa maču, spēlēt nevarēšu. Roka šobrīd tiek vingrināta, veiktas dažādas procedūras, lai es spētu atgriezties laukumā iespējami ātri. Paralēli tam trenējos trenažieru zālē, un kopš augsta sākuma savam lēcienam esmu spējis pielikt klāt 12 centimetrus,” stāsta Reinis, kura pārstāvētajai komandai šovakar mačs pret vienu no vācu superklubiem „Generali Unterhaching”.

Tikmēr Saušs aizvadītajā starpsezonā atgriezās Somijā, pievienojoties „Tiikerit” vienībai. Pirmās spēles Somijā rāda, ka Latvijas izlases kandidāts būs viens no savas jaunās komandas līderiem. Arī Saušam un Co pretinieks 1/16 finālā visai cienījams - serbu „MOK Djerdap KLADOVO”.

Interesanti, ka Sauša bijusī komanda (Šveices „Energy Investments LUGANO”), kurai Latvijas volejbolists aizvadītajā sezonā palīdzēja izcīnīt Šveices čempionāta zeltu, gandrīz pilnībā nomainījusi sastāvu un šosezon startēs Čempionu līgā.

Pieminēšanas vērts noteikti ir arī Tallinas „Selver” komandas starts CEV kausā. Igaunijas čempioniem 1/16 finālā pretiniekos ielozēta čehu „Dukla Liberec” vienība. Pirmais mačs igauņiem savā laukumā.

CEV kausa 1/8 finālā iekļūs komandas, kuras spēs uzvarēt divu spēļu summā. Atbildes spēles visos pāros notiks oktobra pēdējās dienās.

     [+] [-]

, 2013-10-23 17:19, pirms 11 gadiem
Autor, uzraksti, lūdzu, ko darīs un dara Hermanis!

     [+] [-]

, 2013-10-24 09:16, pirms 11 gadiem
Brex rakstīja: Autor, uzraksti, lūdzu, ko darīs un dara Hermanis!
Spēlē Francijas Pro A līgā (sezonu sācis pietiekami rezultatīvi) un gatavojas smiltis art kopā ar Pļaviņu nākamvasar. Francijā spēlē kopā ar Denisu Petrovu. Par bumbas trūkumu uzbrukumā domāju, tāpēc nevarēs sūdzēties. Petja visu nokārtos.