Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ozolnieku un Rīgas klubu apvienotā komanda startēs Krievijas kausa izcīņā

Jānis Celmiņš

Ozolnieku un Rīgas klubu apvienotā komanda startēs Krievijas kausa izcīņā
Raimonds Vilmanis, VK "Biolars-Olaine / Ozolnieki"
Foto: www.zz.lv

Latvijas volejbola klubu "Biolars-Olaine / Ozolnieki" un "Lāse-R / Rīga" apvienotā komanda oktobra beigās startēs Krievijas Atklātajā kausa izcīņā. Komandas pamat kodolu veidos "ozīši", bet to pastiprinās arī divi Rīgas kluba volejbolisti.

Krievijas Atklātajā kausa izcīņā startēs 20 komandas, kuras sadalītas četrās grupās pa piecām vienībām katrā. Bez 16 Krievijas klubiem kausa izcīņā startēs arī Baltkrievijas, Ukrainas un Kazahstānas izlases, kā arī Latvijas klubu apvienotā komanda. Ielūgumu no Latvijas puses, pārstāvēt valsti šajā turnīrā saņēmusi Ozolnieku komanda, kura dalībai turnīrā sastāvu papildinās ar diviem "Lāse-R / Rīga" komandas volejbolistiem – pirmā tempa uzbrucēju Armandu Celitānu un cēlāju Arti Caicu.

Pretiniekos Latvijas klubu apvienotajai izlasei būs "Lokomotiv-Belogorje" (pašlaik 3. vieta Superlīgā), "Dinamo-Jantarj" (6.), Maskavas "Dinamo" (8.), kā arī ceturtā labākā augstākās līgas vienība (Kemerovas "Kuzbas"). No katras apakšgrupas nākamajai turnīra fāzei kvalificēsies divas labākās grupas komandas. "Krievijas klubi liekus komentārus neprasa. Mums tā būs lieliska skola un iespēja gūt pieredzi, tālejošus mērķus šajā turnīrā nelolojam. Sākotnēji Krievijas pārstāvji bija cerējuši, ka mēs spēsim izveidot spēcīgu komandu, taču, ņemot vērā, ka mūsu labākie spēlētāji šobrīd spēlē ārzemēs, mums jāiztiek ar tiem, kuri palikuši spēlēt Latvijā. Savu sastāvu papildināsim ar Celitānu un Caicu no Rīgas kluba," skaidro "Biolars-Olaine/Ozolnieki" galvenā trenera asistents Zigismunds Grigoļunovičs.

Piedāvājums pastiprināt komandu bijis arī Mārtiņam Pļaviņam, taču personīgu iemeslu dēļ (mācības augstskolā), viņš to nav pieņēmis, apstiprina Ozolnieku komandas vadība.

Piedāvājums startēt Krievijas Atklātajā kausā tika izteikts arī igauņiem, taču viņi no šīs iespējas atteikušies. "Ņemot vērā, ka "Selver" šosezon startē Eirokausos, mums bija jāizvirza prioritātes. Finansiālā situācija mūsu valstī nebūt nav tik laba kā gribētos, tāpēc atteicām," Igaunijas Volejbola federācijas lielo projektu vadītājs Karels Pāss

Vai šai sadarbībai varētu sekot arī lielāki plāni nākotnē un, iespējams, kopīgas līgas izveide Austrumu virzienā pagaidām skaidrības nav. "Par tālāko sadarbību ar Krievijas volejbola dzīves veidotājiem lemsim pēc tikšanās turnīra laikā. Šobrīd izmantojam Krievijas volejbola federācijas vadības labvēlību un startēsim šajā turnīrā, lai varētu novērtēt mūsu varējumu uz šo komandu fona," atklāj Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Egils Cīrulis. Iespēja, ka nākotnē varētu tikt veidota līdzīga līga kā KHL hokejā vai VTB basketbolā netiek izslēgta.

Turnīra kalendārs kļūs zināms tuvāko dienu laikā, bet uz Kaļiņingradu, kur risināsies G grupas spēles, Latvijas komanda dosies pirmdien.

G apakšgrupas komandas:

1. „DINAMO”
2. „LOKOMOTIV-BELOGORJE”
3. „DINAMO - JANTARJ”
4. „KUZBASS”
5. Latvijas apvienotā komanda

     [+] [-]

, 2009-10-22 12:45, pirms 15 gadiem
Krievi nopietni cenšas atkal apvienot bijušās PSRS republikas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-22 13:06, pirms 15 gadiem
Ideāli!! Nav ko vārīties savā sulā!!

     [+] [-]

, 2009-10-22 13:25, pirms 15 gadiem
maris777 rakstīja: Krievi nopietni cenšas atkal apvienot bijušās PSRS republikas.
Un tu gribi teikt ka tev pilnībā neinteresē Dinamo hokeja spēles, jo tas tomēr arī ir bijušais PSRS čempionāts.
Manuprāt Latvijas klubiem ir jābūt priecīgiem, ka viņiem tiek dota iespēja spēlēt ar labiem pretiniekiem. It sevišķi, ja finansiāli tas ir iespējams.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-22 13:30, pirms 15 gadiem
Ozijs rakstīja: Un tu gribi teikt ka tev pilnībā neinteresē Dinamo hokeja spēles, jo tas tomēr arī ir bijušais PSRS čempionāts.
Manuprāt Latvijas klubiem ir jābūt priecīgiem, ka viņiem tiek dota iespēja spēlēt ar labiem pretiniekiem. It sevišķi, ja finansiāli tas ir iespējams.
Kur es saku, ka man nepatīk? Vienkārši konstatēju faktu. Krievi pie pašreizējaš vadības nav muļķi , viņi tāpat neko nedara. Pie tam viņi ir galvenie sponsori visām komandām kas spēlē šados čempionātos, Tu neaizdomājies kāpec? Vai arī domā tas ir tāpēc, lai mums būtu prieks skatīties Dinamo spēles?

     [+] [-]

, 2009-10-22 14:27, pirms 15 gadiem
Bet tad es te nesaprotu!!! Ozi Schenkerā speles??? Un vai kada spele notiks ari Ozolniekos no tas jaunas ligas???

     [+] [-]

, 2009-10-22 14:29, pirms 15 gadiem
Vajag vienu stipru komandu ar visu apakšsistēmu lai vismaz Eiropā varētu spēlēt ...

     [+] [-]

, 2009-10-22 17:25, pirms 15 gadiem
Latvieši noilgojušies pēc PSRS laikiem un himna ar jau ir,igauņi kārtējo reizi brīnās par Latvijas antiņiem

     [+] [-]

, 2009-10-22 18:35, pirms 15 gadiem
eatm rakstīja: Bet tad es te nesaprotu!!! Ozi Schenkerā speles??? Un vai kada spele notiks ari Ozolniekos no tas jaunas ligas???
speles, speles... shis ir paris dienu turnirs - sabrac, nospele un pa majam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja