Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Par gada treneriem volejbolā nosaukti Jerumanis, Zaņegina un Obrumans

Andrejs Siliņš

Jau desmito gadu Latvijas Volejbola federācija, nosaka gada labākos volejbola zēnu, meiteņu un komandu klasiskā volejbola trenerus. Šajā gadā izcilu sniegumu parādījuši zēnu komandu treneris Jānis Jerumanis, meiteņu komandu trenere Žana Zaņegina un labākā jaunā komandu trenera godu izcīnījis Mārcis Obrumans.

Labākais zēnu komandu volejbola treneris 2014./2015.gada sezonā ir Jānis Jerumanis no Kuldīgas novada sporta skolas, viņam seko Nikolajs Čemodanovs no Daugavpils Bērnu un jauniešu sporta skolas (BJSS), bet trešajā vietā ierindojies Rīgas Volejbola skolas treneris Aivars Liniņš.

“Es divus iepriekšējos gadus biju labākais jaunais treneris un mērķis bija pēc iespējas ātrāk konkurēt plašajā visu treneru grupā. Prieks, ka tik īsā laikā to izdevies realizēt”, stāsta Jānis Jerumanis. “Esmu mācījies no visiem treneriem, kuri ar mani ir strādājuši, kad pats aktīvi spēlēju volejbolu. Varbūt jāpiemin Nauris Sokolovskis un Andris Šmēdiņš, kuru trenera darbā esmu smēlies idejas, taču atkārtošos – no ikviena trenera ir iespēja mācīties darba nianses un detaļas”, skaidro J.Jerumanis. “Kuldīgā ir nopietnas volejbola tradīcijas un volejbola nodaļa ir plaša – katrā vecuma grupā ir vismaz viena zēnu un meiteņu komanda. Jāsaka paldies visam skolas kolektīvam un isiem audzēkņiem, kuru cīņas laukumā un darbs treniņos palīdzējis šo visu sasniegt”, rezumē J.Jerumanis.

Labākā meiteņu volejbola komandu trenere 2014./2015.gada sezonā ir Žanna Zaņegina, otrajā vietā Ieva Nečiporuka no Kuldīgas novada sporta skolas, bet trešajā vietā Viktorija Korbuta no Rīgas Volejbola skolas.

Starp trenerēm pirmo reizi minēta Ieva Nečiporuka, kura jautāta kā skaidrot atrašanos līdzās citiem izciliem jauniešu treneriem, saka – te pamatā veiksmīga audzēkņu vecumu grupu sakritība un audzēkņu atzīstami rezultāti. “Es darbojos kā trenere jau kopš studēju trešajā kursā akadēmijā, 1995.gadā. Domāju, ka droši varam rēķināt kopējo trenera darba stāžu virs 15 gadiem”, stāsta Ieva Nečiporuka.

“Šī ziņa man ir pārsteigums un prieks, prieks, ka ir bērni, kuri iesaistījušies un lieliski spēlē volejbolu. Domāju, ka svarīgākais, runājot par šo nomināciju ir laba pašvērtējuma izjūta, redzot, ka darbs, kurā ieguldi savu enerģiju nes atgriezenisko saiti. Kuldīgā mums ir spēcīgas tradīcijas volejbolā un jāseko leģendārās treneres Rasmas Zeberliņas pēdās – jāveic trenera darbs no sirds”, turpina I.Nečiporuka.

“Tā kā pati darbojos arī kā sporta skolotāja, redzu, cik liela nozīme ir tieši skolotāja ievirzei, lau audzēknis nāktu uz sporta skolu, redzu, ka mazā pilsētā varam būt daudz personiskāki savā kontaktā ar audzēkni, jo kā mēs to nereti sakām – komanda tā ir otrā ģimene, kas veido mīlestību uz sporta veidu”, skaidro I.Nečiporuka.

Nominācijā labākais jaunais treneris ir Mārcis Obrumans no Jēkabpils sporta skolas. “Es varu lielā mērā baudīt citu treneru ieguldījumu jaunajos volejbolistos un to pilnveidot. Redzu, ka mūsu jauniešiem ir pēc kā tiekties – visi redz lielo “Lūšu” komandu un, iespējams, tas ir viņu mazais mērķis”, stāsta Mārcis Obrumans. “Galvenais ko mēs Jēkabpilī, trenējoties volejbolā cenšamies uzsvērt, ir regulārs darbs, kas neizbēgami nesīs labu rezultātu”, piebilst M.Obrumans.

Ik gadu konkursā tik vērtētas arī labākās sporta skolas un klubi. 2014./2015.gada sezonā, grupā ar 200 vai vairāk skolas audzēkņu, pirmajā vietā ierindojas Rīgas Volejbola skola (direktore Gunta Paegle), seko Daugavpils BJSS (direktors Imants Utināns), bet trešajā vietā ir Kuldīgas novada sporta skola (direktors Agris Kimbors). Grupā līdz 199 audzēkņiem pirmajā vietā ir Jēkabpils sporta skola (direktors Edgars Lamba), seko Cēsu pilsētas sporta skola (direktore Rudīte Vanadziņa), bet trešajā vietā ierindojas Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola (direktore Diāna Zaļupe).

Uzvarētāju apbalvošana jau tradicionāli notiks masveidīgākā un populārākā volejbola sacensību skolu jauniešiem Latvijā "Lāses Kauss" finālturnīrā, kas šogad notiks Rīgā, Skonto hallē, 9.aprīlī.

Informāciju sagatavoja
Mareks Matisons
Latvijas Volejbola federācija