Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

15. Vasaras spēlēs volejbolā bērniem un jauniešiem uzvar sešu dažādu sporta skolu komandas

Andrejs Siliņš

15. Vasaras spēlēs volejbolā bērniem un jauniešiem uzvar sešu dažādu sporta skolu komandas
Foto: volejbols.lv

Pēc četru posmu kvalifikācijas sacensībām trešdien Ozolniekos par godalgotajām vietām cīnījās 96 labākās komandas, trīs vecuma grupās meitenēm un trīs vecuma grupās zēniem uzvarot sešām dažādām skolām vai sporta skolām.

Ar krāsainu daudzveidību 19. augustā Ozolnieku Sporta skolas stadionā beidzās 2020. gada Vasaras spēļu volejbolā finālsacensības. Pasākumam ar veiksmes vēlējumiem startu deva Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Andris Ozoliņš un Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretāre Gunta Aizporiete, un dienas gaitā jaunajiem volejbolistiem bija iespēja gan sportot, gan izklaidēties, gan pārbaudīt savas zināšanas.

Spēļu saimnieki bija parūpējušies gan par velošovu “Green Trial” puišu sniegumā, gan muzikālu baudu dueta ,,Starp diviem poliem’’ izpildījumā, kas veltīja dziesmas treneriem. Bija konkursi un viktorīnas, un bija perfekts laiks sportošanai.

Lai piedalītos finālsacensībās, 16 labākās komandas katrā vecuma grupā tika noskaidrotas četros kvalifikācijas posmos Kuldīgā, Gulbenē, Valgundē un Līvbērzē.

Savukārt Ozolniekos dienas laikā tika aizvadītas 288 spēles, pēc kurām kļuva zināmi uzvarētāji U-11, U-13 un U-15 vecuma grupās gan zēniem, gan meitenēm.

U-11 grupā meitenēm uzvaras laurus plūca Rīgas Volejbola skolas komanda “Volejbola mafija” treneres Svetlanas Cepurītes vadībā. Komandā spēlēja Trīne Cepurīte, Samanta Liepa, Džeina Postnova un Nelli Vorobjova. Otro vietu ieņēma Liepājas pilsētas sporta skolas komanda “Liepziedi” (trenere Inguna Valdmane), trešo – Smiltenes Pilsētas BJSS vienība “Puma” (Gita Brālēna).

Zēniem šajā vecuma grupā uzvaru svinēja Dundagas vidusskolas vienība Gundegas Lapiņas vadībā “Dundaga 1” ar Tomasu Silavu, Edgaru Feldbergu un Franci Blūmentālu ierindā. Viņi izrādījās nedaudz spēcīgāki par Liepājas sporta spēļu skolas komandu “Pūķi” (Pauls Juriks) un Jēkabpils sporta skolas vienību “Jēkabpils” (Aivis Kokins).

U-13 vecuma grupā meitenēm pārāka bija Kuldīgas novada sporta skolas vienība “Manas draudzenes” ar treneri Ievu Ņečiporuku. Komandā finālsacensībās spēlēja Anete Rūtenberga, Nikola Krīgere, Alise Vaskopa, Kristiāna Muižarāja un Helēna Buka. Otrās un trešās bija divas Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas Inetas Sprancmanes trenētās vienības “Žiguļi” un “Čipolino”.

Šī vecuma zēnu sacensībās nepārspēti palika Jēkabpils sporta skolas jaunie volejbolisti no komandas “Skarbie” ar treneri Gunti Grigali. Komandā spēlēja Arvis Prokopenko, Rihards Stivriņš, Tomass Ločmelis, Mārtiņš Stepka un Ričards Mežaraups. Otrie finišēja Dundagas vidusskolas volejbolisti no komandas “Dundaga 1” (Una Sila), trešie – Mārupes sporta centra pārstāvji no “Mārupes Sporta centrs 1” (Krista Jansone).

U-15 vecuma grupā meitenēm uzvarēja Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skolas komanda “Čupakabras” Intas Mežgailes vadībā – Emīlija Rudzīte, Justīne Semjonova, Adriana Trušinska, Agija Zeiļuka un Betija Āboltiņa. Otro vietu ieņēma Ņečiporukas vadītās Kuldīgas novada sporta skolas meitenes no komandas ar nosaukumu “Šniceles”, bet trešo - Preiļu novada BJSS vienība “Cerība” (Inta Rumaka).

Zēniem vecākajā grupā triumfēja Rolanda Plēsnieka vadītā Vecumnieku novada Domes sporta skolas vienība “Vecumnieki 1” ar Mārci Stieni, Krišjāni Skosu, Emīlu Siljāni, Lauri Vasiļjevu un Kristeru Balceru ierindā. Tūlīt aiz viņiem ierindojās Jelgavas novada sporta centra komanda “Leģionāri” Raimonda Liniņa vadībā un Gitas Brālēnas trenētā Smiltenes Pilsētas BJSS vienība “Varam! Uzvaram!”.

Sacensības bērniem un jauniešiem, kas agrāk bija pazīstamas arī ar nosaukumu “TIO Volejs”, “PŪRE Chocolate” un “Kinder Volley Fest”, rīkotāja lomā esot LVF, par spīti Covid-19 epidēmijai šādā formātā svinēja 15 gadu jubileju.

Vasaras spēles atbalstīja Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Tautas sporta asociācija, Kuldīgas, Gulbenes, Jelgavas un Ozolnieku novada pašvaldības un zīmoli “Stenders”, “Venden”.

Ar Vasaras spēļu finālsacensībām noslēdzās vasaras sezona, bet jau oktobrī sāksies Latvijas jaunatnes čempionāts un Latvijas kausa izcīņa jauniešiem U-19 vecuma grupā.

Kalendārs:
17. jūlijs – Kuldīgas V.Plūdoņa ģimnāzijas stadions
22. jūlijs – Gulbenes sporta centra stadions
5. augusts – Jelgavas novads/ Valgundes sporta halles stadions
11. augusts – Jelgavas novads/ Līvbērzes stadions
19. augusts – FINĀLSACENSĪBAS – Ozolnieku Sporta skolas stadions

Vairāk par "Vasaras spēlēm volejbolā 2020": VASARAS SPĒLES VOLEJBOLĀ 2020 | Latvijas...

Informāciju sagatavoja
Lelde Blumberga
Sabiedrisko attiecību speciāliste