Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

RVS/LU uzvara, jelgavnieces nenotur pārsvaru pret igaunietēm Baltijas volejbola līgā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

RVS/LU uzvara, jelgavnieces nenotur pārsvaru pret igaunietēm Baltijas volejbola līgā
Foto: Latrvijas Volejbola federācija.

Šodien Optibet Baltijas sieviešu volejbola līgā pārliecinošu uzvaru trijos setos pār Igaunijas “Barrus/Võru” svinēja Rīgas Volejbola skolas (RVS)/Latvijas universitātes (LU) komanda. Tikmēr ļoti spraigā spēlē VK “Jelgava” piecos setos tomēr piekāpās Igaunijas komanda “TÜ/Bigbank”.

# RVS/LU, kas ar līdzšinējās četrās spēlēs izcīnītajām divām uzvarām atradās turnīra tabulas astotajā vietā 12 komandu konkurencē, izdevās panākt pozitīvu bilanci un izcīnīt trešo uzvaru.

# Adreja Odinokova un Pāvela Seļivanova audzēknes atkārtoja vakardienas VK “Jelgava” veikumu un arī savā laukumā pārliecinoši ar 3:0 (25:18, 25:17, 27:25) pieveica turnīra tabulā blakus esošās “Barrus/Võru”, sagādājot viešņām sesto zaudējumu astoņās spēlēs.

# Pirmajos divos setos rīdzinieces jau sākumā iekrāja pietiekamu pārsvaru, setus uzvarot diezgan pārliecinoši - 25:17 un 25:18.

# Sarežģījumi radās trešajā seta vidū, kad, pirms tam esot vadībā ar 8:6, Latvijas komanda nonāca zaudētājos ar 13:16. Seta galotnē spēle ritēja punkts punktā, bet izšķirošajos brīžos meistarīgāk nospēlēja mājinieces, svinot pelnīto uzvaru – 27:25.

# VK "Jelgava" bija laba iespēja tikt pie piektās uzvaras un revanšēties “TÜ/Bigbank” par zaudējumu, ko vakar pret igaunietēm piedzīvoja Rīgas Stradiņu universitātes/MVS komanda, tomēr to neizdevās paveikt, piedzīvojot zaudējumu 2:3 (23:25, 25:21, 25:19, 19:25, 9:15).

# Pirmajā setā jelgavnieces spēlēja ar ļoti mainīgām sekmēm. Sākumā esot vadībā ar 5:1 un 9:5, vēlāk nonākot zaudētājos ar 13:14, bet tomēr izlīdzinot rezultātu 14:14. Netiekot galā ar Kīskas servēm, Lēnes Pikas gremdēm “Jelgava” nonāca faktiski pie bezcerīgā 15:23. Tomēr ar Solas, Jursones un Petuhovas veiksmīgām darbībām tika panākts negaidītais minimālais deficīts 23:24 un gandrīz izglābt sets, taču Petuhova pašā izskaņā kļūdījās gremdē – 23:25.

# Otro setu veiksmīgāk iesāka igaunietes (0:4 un 2:6), bet seta vidū latvietes izvirzījās vadībā ar 11:8. Kaut arī viešņas rezultātu izlīdzināja (12:12), tomēr turpinājumā ar nelielu pārsvaru mājinieces noveda setu līdz uzvarai 25:21.

# Trešajā setā pretinieces ar 19 punktiem atstāja Jelgavas komanda, bet ceturtajā ar to pašu atbildēja “TÜ/Bigbank”.

# Izšķirošajā setā pirmo punktu uz pretinieču kļūdas rēķina ieguva jelgavnieces, kuras, kā izrādījās, vienīgo tobrīd reizi 5.setā bija vadībā. Sekoja “TÜ/Bigbank” ofensīva vispirms ar 5 punktiem pēc kārtas, bet pēc tam līdzīgā garā viešņas jau panāca 3:11 un faktiski spēles iznākums bija skaidrs. Atšķirībā no pirmā seta jelgavniecēm neizdevās pakaļdzīšanās.