Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Platačs nākamajā sezonā spēlēs Francijas augstākajā līgā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Platačs nākamajā sezonā spēlēs Francijas augstākajā līgā
Kristaps Platačs. Foto: kladno.volejbal.cz

LETA. Latvijas volejbolists Kristaps Platačs nākamsezon spēlēs Francijas spēcīgākās līgas klubā "Plessis-Robinson Volley-Ball", vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Platačs noslēdzis vienošanos ar "Plessis-Robinson Volley-Ball" uz vienu gadu.

Šosezon Latvijas volejbolists Čehijas virslīgā "Kladno" sastāvā izcīnīja bronzas godalgas. Čehijas čempionātā Kladno komanda pamatturnīrā ieņēma otro vietu.

"Kopumā, es teiktu, ka laba sezona, jo beidzām uz labas nots - ar trešo vietu. Neliels rūgtums ir, ka netikām finālā, bet Česke Budejovices "Jihostroj", kam mēs pusfinālā zaudējām, beigās izcīnīja zeltu. Viņi tomēr bija labāki. Darījām, ko varējām, un izspiedām apmierinošu rezultātu," par aizvadīto sezonu teica Platačs.

Latvijas volejbolists Čehijā aizvadīja trīs sezonas, bet pirms tam divus gadus viņš spēlēja Igaunijas komandā "Parnu".

Platačs sarunā ar LVF norādīja, ka pēc trīs gadiem Čehijā vēlējies mainīt vidi.

"Ar aģentu nolēmām, ka jāpamēģina kaut kas cits, un Francija kā nākamais solis varētu būt labs man. Negribu būt iedomīgs, bet laikam sevi Čehijas līgā biju izsmēlis. Nebija jau tā, ka visiem staigāju pāri un man bija garlaicīgi, bet Francijas līgā visas komandas ir augsta līmeņa, kamēr Čehijā - vien kādas četras vai piecas," izvēli skaidroja volejbolists.

Viņš atklāja, ka iespēju spēlēt nākamsezon "Plessis-Robinson Volley-Ball" vienībā ar aģentu atrada jau diezgan ātri - janvāra beigās vai februāra sākumā.

"Gan aģents, gan arī mans franču treneris "Kladno" komandā Arno Žosrāns ieteica, ka, ja ir tāda iespēja uzspēlēt "Ligue A", tāda iespēja jāizmanto un jāpamēģina, ko varu tur izdarīt. Viņi piedāvāja, un es gandrīz uzreiz piekritu," teica Platačs.

"Plessis-Robinson Volley-Ball" aizvadītajā sezonā Francijas čempionātā ierindojās devītajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA