Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns: "Uz Eiropas čempionātu nebrauksim kā tūristi"

Egleskalns: "Uz Eiropas čempionātu nebrauksim kā tūristi"
Hermans Egleskalns. Foto: CEV.eu

Uz septembrī gaidāmo Eiropas čempionāta finālturnīru Latvijas vīriešu volejbola izlase negrasās braukt kā tūristi, jo vēlas nospēlēt labi, portālam Sportacentrs.com apliecina viens no pašmāju vadošajiem volejbolistiem Hermans Egleskalns.

Eiropas čempionāts finālturnīrā Polijā, Čehijā, Igaunijā un Somijā notiks no 1. līdz 19. septembrim. Latvija tam kvalificējusies pirmo reizi kopš 1995. gada. Maija beigās un jūnija sākumā valstsvienībai paredzēts starts Eiropas Zelta līgā, taču Egleskalns tajā nepiedalīsies, jo lielāko daļu sezonas Grieķijā viņam sāpējis ceļgals. Tādēļ pēc sarunas ar izlases galveno treneri Avo Kēlu nolemts dot tam nelielu atpūtu.

“Pievienošos izlasei uz sagatavošanās posmu Eiropas čempionātam. Līdz ar to lielākas iespējas sevi pierādīt un gūt starptautisko spēļu pieredzi būs jaunajiem puišiem,” norāda Egleskalns. “Izlase otro ciklu sāks jūnija beigās. Droši vien jau pirms tam sākšu kaut ko darīt, lai nebūtu pavisam negatavs. Nav arī vairs 18 gadu, kad divus trīs mēnešus vari neko nedarīt.”

“Protams, Eiropas čempionātā gribas nospēlēt labi, nevis vienkārši aizbraukt uz turieni kā tūristiem. Mums ir visas iespējas labi nospēlēt, nobriest vairāki jaunie spēlētāji. Mums ir ļoti laba komanda. Eiropas čempionātā būs daudz spēļu, tāpēc jābūt 12 volejbolistiem, kuri var spēlēt, nevis tikai seši. Ja visos mačos spēlēsim ar vienu sešinieku, būs diezgan grūti,” skaidro viena no Latvijas volejbola zvaigznēm. Eiropas čempionāts vairākiem mūsu spēlētājiem būs arī lieliska skatuve ārzemju klubu skautu acīs.

Šo sezonu 30 gadus vecais Egleskalns aizvadīja slavenajā Pirejas “Olympiacos” klubā un kļuva par Grieķijas čempionu. Sezona gan varēja noslēgties uz patīkamākas nots, jo komanda nedēļas nogalē zaudēja Līgas kausa pusfinālā.

““Olympiacos” komandā jebkura spēle ir jāuzvar. Nogurums neko nenozīmē – gandrīz visus mačus spēlē tikai pamatsastāvs,” lielo slodzi uz volejbolistu pleciem ieskicē Egleskalns, kurš kopumā par aizvadīto klubu sezonu ir ļoti apmierināts. “Ar pieredzi, ko esmu sakrājis Francijā ar diviem valsts čempiontituliem, esmu kļuvis nobriedušāks un ar to pietika, lai gūtu čempiontitulu Grieķijā.”

“Arī čempionāta formāts bija mazliet citādāks nekā parasti – bez izslēgšanas turnīra, tikai ar regulāro sezonu. Pirmās četras komandas pēc tam vēl divos apļos izspēlēja regulārās sezonas turpinājumu. Domāju, klasisks “play-off” ir interesantāks. Ja punktu starpība starp mums un pārējiem būtu mazāka, varbūt spēlēt būtu interesantāk, taču mēs konkurentiem aizskrējām pa priekšu par kādiem desmit punktiem. Neviens mūs nevarēja noķert un beigās pārāk lielas intereses spēlēt īsti nemaz nebija. Pāris mačus, kuri vairs neko neizšķīra, arī zaudējām. Dīvains formāts, bet visiem apstākļi bija vienādi,” pauž Latvijas sportists.

Egleskalns atklāj, ka Grieķijas čempionātā izteikti spēcīgākas pār pārējiem ir trīs četras komandas, kamēr, piemēram, Francijas līgā katra vienība var uzvarēt katru. Viņš “Olympiacos” komandā labprāt paliktu arī nākamsezon, taču par to vēl nav skaidrības.

Plašāku sarunu ar Egleskalnu skaties šovakar pulksten 21:15 Sportacentrs.com TV raidījumā “Sports tuvplānā”. Tajā aprunāsim arī karsto futbola Superlīgas tēmu, domas par Jūrmalas “Noah” lietu vaicāsim juristam Ārim Kakstānam, pirms pasaules U-18 čempionāta runāsim ar Latvijas izlases galveno treneri Oļegu Sorokinu, bet no viesnīcas Bulgārijā pievienosies izolētais modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs.

     [+] [-]

, 2021-04-20 21:55, pirms 3 gadiem
1. septembrī Tallinā jābūt letiņu pilnām tribīnēm!