Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas spēles šodien Latvijas volejbola laukumos un Sportacentrs.com TV

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas spēles šodien Latvijas volejbola laukumos un Sportacentrs.com TV
"Lāse-R / Rīga" volejbolisti
Foto: Renārs Buivids

„Schenker” volejbola līgā šovakar piecas spēles un šķiet nebijis gadījums, ka divas spēles vienā dienā pārraidīs Sportacentrs.com TV. Tāpat kā vakar cīņās dosies visi Latvijas klubi un spēles aizvadīs savā laukumā. Volejbola draugiem šovakar ir lieliska izvēle – ja laiks ārā šķiet par aukstu, var palikt mājās un badīt volejbolu siltā dīvānā, ja ir vēlme doties mačus vērot klātienē - jādara tā.

Ja spēles dalām pēc potenciālās intrigas skalas, tad aptuveni vienādās pozīcijās jāliek divas – mačs Jelgavā, kur „Biolars/Jelgava” uzņems „Tartu Bigbank” un spēle Rīgā, kur „Lāse-R/Rīga” samēros spēkus ar Tallinas „Selver”.

Jelgava

„Tartu Bigbank” komanda, lai gan uz Rīgu vakar atbrauca ar Arti Caicu, tuvākajā laikā būs spiesta iztikt bez latvieša palīdzības. Viņam vakar tika diagnosticēts plaušu karsonis, un vakar pret „Lāsi” viņš spēlēt nevarēja. Šodien šīs sezonas lielākie neveiksminieki Tartu komanda viesosies Jelgavā, kur pēdējoreiz prata pieveikt jelgavniekus. Vakardienas mačs Rīgā gan par Tartu komandu neko labu neliecināja, un „Lāse” ar saviem pretiniekiem vakar izrēķinājās diezgan brīvi, lai gan mačs bija pietiekami saspringts. Turnīra tabulā Tartu komanda ieņem tikai 7. vietu, un secināms, ka pārtapšana no maizes cepējiem par baņķieriem (komandas ģenerālsponsori aizvadītajā sezonā un šajā bija un ir attiecīgi maizes ceptuve un banka) nenorit tik gludi.

Latvijas čempione „Biolars” vakar četros setos pieveica Rakveres komandu un noteikti sev par mērķi stādīs uzvaru arī šīsdienas spēlē. Ierindā atgriezies Agris Leitis, kas Jelgavas komandas spēli tikai uzlabo. Mačs Zemgales OC sāksies jau pulksten 16.00 un tiešraidē to redzēsiet arī portālā Sportacentrs.com.

Rīga

Līdzšinējās divas savstarpējās „Lāses” un „Selver” cīņas noslēgušās piecos setos, kas aizraujošu cīņu sola arī šovakar SN „Daugava”. Ilggadējos „Schenker” līgas čempionus šosezon apspēlē visi, kuriem nav slinkums un to izdevies paveikt arī rīdziniekiem, kuri pirmajā abu komandu mačā Rīgā pieveica Tallinas komandu ar 3:2. Otrajā tallinieši ar tādu pat rezultātu revanšējās, taču par šo maču izteikties zina tikai tā aculiecinieki (spēles statistika līdz pat šai dienai pieejama nav…). Rīdzinieki vakar SN „Daugava” spēlēja kā pa viļņiem, taču prata uzvarēt Tartu komandu. Lai gan bez diviem saviem līderiem (Jāņa Vāvera un Toma Vanaga – traumas) un pus klibu Aivaru Siļutinu (spēlē, jo komandai tas ļoti nepieciešams), rīdzinieki vakar apspēlēja Tartu. Rīgas komandā šobrīd šķiet valda ļoti laba atmosfēra, kas redzams arī laukumā un no spēlētājiem staro pa visām vīlēm. Cīņasspars, maksimālisms un… daudz kļūdu – tās ir lietas, kas šobrīd visspilgtāk raksturo „Lāsi” un kā gan ne, ja komanda ir tik jauna. Vakardienas mačā pret Tartu varēja likties, ka vismaz 20 gadu mazāk nekā reālajā dzīvē ir arī Raimondam Vildem, kurš gar laukuma malu brīžiem ņēmās vēl aktīvāk, nekā spēlētāji laukumā. Viss augstāk minētais šosezon ir Rīgas komandas panākumu atslēga, kas ļauj komandai būt tik augstu turnīra tabulā (vēl klāt gan arī Igaunijas klubu „impotence”).

Ja turpinām par turnīra tabulu, tad „Selver” un „Lāse” tajā atrodas līdzās (2. un 3. vieta), un šīvakara spēle būs arī cīņa par svarīgiem punktiem. Mača sākums SN „Daugava” pulksten 19.30, tiešraide portālā Sportacentrs.com un arī Sportacentrs.com TV (Lattelecom TV 411. kanāls). Jācer, ka atmosfēra Daugavā šovakar būs ne mazāk laba kā vakardienas spēlē pret Tartu.

Daugavpils

Ja turpinām par rangu un potenciālo intrigu, tad arī Daugavpilī šovakar nevajadzētu iet garlaicīgi. Tur DU volejbolisti uzņems „Rakveres” volejbolistus un, lai gan favorīti ir daugavpilieši, viesi šogad pratuši izcīnīt trīs uzvaras. Vakar daugavpilieši paņēma trīs no „Valio Voru”, šodien tas pats jāizdara arī pret Rakveri! Mačs Daugavpils SS zālē sāksies 16.00.

Ozolnieki

Ja vakar šo rindu autors rakstīja, ka „ozīšiem” jācīnās par punktiem pret „Parnu”, tad tagad jāatzīstas, ka viņš bija apskaužams optimists. Reāli, jau labu brīdi pirms mača sākuma, bija skaidrs, ka pērnavieši no Ozolniekiem aizvedīs trīs punktus un brīnumu nenotiks. Šodien ir jāuzvar, jo ciemā brauc „Valio Voru”, kura šobrīd ir jāapspēlē, lūzt vai plīst. Vitālija Birjukova vadītajai vienībai punktus vajag kā ēst, jo pretējā gadījumā „play-off” pirmajā kārtā nāksies spēlēt ar vakardienas pretiniekiem no Pērnavas. To ozīši diez vai vēlas. Ozolnieku un Voru komandu mača sākums pulksten 16.00.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-20 10:03, pirms 12 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: Celmiņ uz ko un par ko šodien esi gatavs derēt?
Uz to vai tu trīs dienas no vietas spēj iztikt bez SC.com laikam nav vērts... KO tu piedāvā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-20 11:02, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Ja nopietni - kapēc čempioni tā buksē šogag
Vai tiešām nosaukumu maiņa tik liktenīga?
vairāki līderi prom (Iecelniekam bija liela loma komandā).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-20 13:48, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Caics jau palika!
Cēlājs volejbolā ir spēles veidotājs, ne rezultāta taisītājs...

     [+] [-]

, 2013-01-20 18:46, pirms 12 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Cēlājs volejbolā ir spēles veidotājs, ne rezultāta taisītājs...
vai tas nav viens un tas pats?