Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vilde: "Mērķis vienmēr ir maksimālais - uzvarēt visus"

Jānis Celmiņš

Vilde: "Mērķis vienmēr ir maksimālais - uzvarēt visus"
Raimonds Vilde VK Rīga / Lāse-R galvenais treneris
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Mums nav pārāk plašas informācijas. Iepriekš varam vienīgi secināt, ka Zviedrija tomēr ir spēcīgāka par Norvēģiju," pirms 2010. gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra, kas risināsies Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā nedēļas žurnālam "Sports" saka Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

No 2. līdz 4. janvārim Rīgā Olimpiskajā sporta centrā risināsies Pasaules volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas B apakšgrupas spēles. Vienā grupā ar Latvijas izlasi iekļautas arī Zviedrijas un Norvēģijas vīriešu valstsvienības.

Latvijas izlases kodolu šajā turnīrā veidos VK "Rīga / Lāse-R" spēlētāji un daži ārzemēs spēlējošie latvieši - Gundars Celitāns, Jānis Pēda un Viktors Koržeņevics. Tāpat Latvijas izlases kreklā laukumā redzēsim SK „ELVI / Kuldīga” saspēles vadītāju Vjačeslavu Grimailovu.

"Lielākie sarežģījumi saistās ar trīs ārzemēs spēlējošo volejbolistu - Gundara Celitāna, Jāņa Pēdas un Viktora Koržeņeviča piesaisti, jo pretrunās nonāk izlases un klubu intereses. Ne visi no leģionāriem, piemēram, Vladislavs Hotuļevs, piekrita iesaistīties gadu mijā iesaistīties valstsvienības norisēs. Starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu dosimies uz pārbaudes turnīru Nīderlandē, kur Rīga / Lāse-R papildinās tikai Koržeņevičs, jo pārējie ārzemnieki vēl būs aizņemti klubu sastāvos. Ar mums kopā brauks arī kuldīdznieks Vjačeslavs Grimailovs," galvenās problēmas pirms Pasaules čempionāta kvalifikācijas pirmās kārtas spēlēm nedēļas žurnālam "Sports" klāsta izlases galvenais treneris Raimonds Vilde.

Intervijā treneris stāsta arī par iemesliem, kāpēc netiks pārbaudīts lielāks skaits potenciālo izlases spēlētāju. "Ilgs sagatavošanās process nav ieplānots, spēkus pārbaudīsim vienīgi turnīrā Nīderlandē, bet pēc tam jau būs vienīgi izlases kopīgie treniņi. Izlases sastāvu noteicu jau pirms tam, lai atliktu domāt vienīgi par saspēlēšanos. Puiši gan arī iepriekš ir kopā spēlējuši - par svešiniekiem viņus nevar nosaukt. Pašlaik ir sezonas vidus, tāpēc fiziskajai kondīcijai jābūt pietiekami labai. Pēc gadu mijas kopā sanāksim jau 1. janvārī, bet 3. janvārī mūs jau gaida pirmais mačs," stāsta Vilde.

Vilde atzīst, ka informācija par pretiniekiem nav pārāk daudz - "Mums nav pārāk plašas informācijas. Iepriekš varam vienīgi secināt, ka Zviedrija tomēr ir spēcīgāka par Norvēģiju. Tieši tādēļ izmantojām sacensību saimnieku priekšrocības, izveidojot sev izdevīgāku spēļu kalendāru. Pirmajā dienā mūsu sāncenši sacentīsies savā starpā, ļaujot mums iegūt aktuālāko informāciju."

Jautāts par izlases mērķiem šajā turnīrā, treneris atbild - "Mērķis vienmēr ir maksimālais - uzvarēt visus. Mums ir jāiekļūst kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā. Citu domu pat nevar būt! Pirms tam ne vienmēr esam sasnieguši maksimāli iespējamos rezultātus. Tam ir gan objektīvi, gan subjektīvi iemesli, taču pašreiz lielāku uzmanību pievēršam gaidāmajiem startiem, kā arī attieksmei pret savu darbu. Katram izlasē iesaistītajam volejbolistam jābūt gatavam veltīt maksimāli daudz spēka mērķu īstenošanai. Spēlēšana valstsvienībā nevar kļūt vienīgi par apgrūtinošu pienākumu, bet līdzdalība izlases treniņos un spēlēs - par papildu iespēju labāk sagatavoties startiem klubos."

Pirmajā sacensību dienā 2. janvārī savā starpā spēlēs Zviedrijas un Norvēģijas izlases, bet Latvijas izlase ar abām šīm komandām spēlēs 3. un 4. janvārī. Trešajā ar Norvēģijas, bet ceturtajā janvārī ar Zviedrijas izlasi.

Abas spēles ar Latvijas izlases piedalīšanos tiks translētas arī LTV7 kanālā.

Vietu kvalifikācijas turnīra kārtā nodrošinās grupas uzvarētāji. Otrajā kārtā B grupas uzvarētāji spēlēs vienā grupā ar Nīderlandes, Turcijas un Igaunijas izlasēm.

Pasaules čempionāta B grupas kvalifikācijas turnīra kalendārs:

2. janvāris, OSC, pl. 16.00 Norvēģija - Zviedrija
3. janvāris, OSC, pl. 14.00 Latvija - Norvēģija
4. janvāris, OSC, pl. 15.00 Latvija - Zviedrija

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"

  +1 [+] [-]

, 2008-12-19 13:13, pirms 16 gadiem
Nu labi sasitiisim tos zviedrus un norvēģus,... un tālāk ko atkal auzas ar Igauņiem ,Nīderlandiešiem, ... Turcija tik taada svešāka.
Vai tomēr ir kaadi varianti????

     [+] [-]

, 2008-12-19 13:15, pirms 16 gadiem
Aidžiks rakstīja: Nu labi sasitiisim tos zviedrus un norvēģus,... un tālāk ko atkal auzas ar Igauņiem ,Nīderlandiešiem, ... Turcija tik taada svešāka.
Vai tomēr ir kaadi varianti????
Nākamā grupa, protams, ka izskatās spēcīga... bet vienreiz tak ir jāsāk arī uzvarēt!!!

     [+] [-]

, 2008-12-19 13:47, pirms 16 gadiem
ieeja par velti?

  -3 [+] [-]

, 2008-12-19 14:37, pirms 16 gadiem
Latvis rakstīja: ieeja par velti?
tev vēl piemaksās

  -3 [+] [-]

, 2008-12-19 15:14, pirms 16 gadiem
Ieeja 10 ls tev, par to ka ieradies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-12-19 16:38, pirms 16 gadiem
Tad gaidam uzvaras, un lai beidzot mūsu volejbolisti parādītu labu sniegumu!!

     [+] [-]

, 2008-12-21 23:34, pirms 16 gadiem
izskatās, ka viegli neies arī pret shiem pretiniekiem. jocigi, ka treneri ir maz informacijas. ka tik nav ta, ka NENOVERTEJAM zviedrus. norvegus vajadzetu apspelet bet zviedri ir labi!