Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

''Lūši'' zaudē arī trešajai Igaunijas komandai no līderu trijnieka

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Lūši'' zaudē arī trešajai Igaunijas komandai no līderu trijnieka
Foto: Jēkabpils "Lūši".

Latvijas šobrīd vadošā volejbola komanda Jēkabpils “Lūši” šodien savā laukumā “Credit24” meistarlīgas spēlē trijos setos zaudēja Igaunijas galvaspilsētas komandai “TalTech”.

# Jēkabpilieši, kuri iepriekšējās trijās spēlēs bija izcīnījuši vienu uzvaru, savā laukumā uzņēma Igaunijas komandu, kura līdz šīs dienas spēlei ar četrām uzvarām piecās spēlēs atradās “Credit24” meistarlīgas turnīra tabulas trešajā vietā.

# “Lūši” atzina pretinieku pārākumu ar 0-3 (17:25, 19:25, 23:25), tādējādi ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt jau pret trešo spēcīgo Igaunijas klubu, jo pirms nedēļas viņi zaudēja Tallinas “Selver” un Tartu “Bigbank”.

# Pirmajā setā spēle ritēja līdzīgi līdz rezultātam 7:7. Tad Igaunijas komanda, pateicoties čeha Mateja Šmīdla gremdēm un blokam, guva piecus punktus pēc kārtas un pirmā seta liktenis bija izšķirts.

# Otrajā setā pēc Jāņa Medeņa gremdes, rezultātam kļūstot 10:12, vēl nedaudz saglabājās intriga, bet uz īsu brīdi. Mūsējo kļūdas servē, serves uzņemšanā un gremdē ļāva jau vairāku punktu pārsvaru iegūt viesiem, un arī otrā seta uzvarētājs bija skaidrs.

# Trešajā setā pēc Tanila lieliskās serves, rezultātam kļūstot 6:9, šķita, ka arī te viss ir skaidrs, taču tā nedomāja jēkabpilieši. Pēc Armanda Āboliņa serves, Ērika Voronko gremdes un Zigurda Adamoviča bloka rezultāts kļuva neizšķirts – 10:10.

# Pēc Pāvela Jemeļjanova bloka un pretinieka Šmīdla kļūdas gremdē “Lūši” panāca 16:14, kas izrādījās bija lielākais mājinieku pārsvars šajā spēlē. Lieliski turpināja uzbrukt Šmidls, izvirzot “TalTech” vadībā 18:17, taču pēc Adamoviča gremdes rezultāts kļuva atkal neizšķirts. Un tā bija pēdējā reize spēlē, kad jēkabpilieši neatradās iedzinējos. Kad Āboliņš seta izskaņā dažas reizes veiksmīgi uzbruka un panāca 23:24, mājiniekiem bija iespējas izlīdzināt rezultātu, taču Šmīdls ar bloku izgaisināja jēkabpiliešu cerības – 23:25.

# Latvijas komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Āboliņš, bet pa astoņiem punktiem savā kontā ierakstīja Adamovičs un Medenis. Pretiniekiem ar 22 punktiem izcēlās čehs Šmīdls.

# Jēkabpils "Lūši" turnīra tabulā ar trim punktiem četrās spēlēs ir sestie, bet aiz viņiem trīs beidzamās vietas ieņem pārējie Latvijas klubi.

# Rīt "TalTech" uzņems Daugavpils universitāte/Ezerzeme.