Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

''Lūši'' zaudē arī trešajai Igaunijas komandai no līderu trijnieka

''Lūši'' zaudē arī trešajai Igaunijas komandai no līderu trijnieka
Foto: Jēkabpils "Lūši".

Latvijas šobrīd vadošā volejbola komanda Jēkabpils “Lūši” šodien savā laukumā “Credit24” meistarlīgas spēlē trijos setos zaudēja Igaunijas galvaspilsētas komandai “TalTech”.

# Jēkabpilieši, kuri iepriekšējās trijās spēlēs bija izcīnījuši vienu uzvaru, savā laukumā uzņēma Igaunijas komandu, kura līdz šīs dienas spēlei ar četrām uzvarām piecās spēlēs atradās “Credit24” meistarlīgas turnīra tabulas trešajā vietā.

# “Lūši” atzina pretinieku pārākumu ar 0-3 (17:25, 19:25, 23:25), tādējādi ciešot trešo zaudējumu pēc kārtas, turklāt jau pret trešo spēcīgo Igaunijas klubu, jo pirms nedēļas viņi zaudēja Tallinas “Selver” un Tartu “Bigbank”.

# Pirmajā setā spēle ritēja līdzīgi līdz rezultātam 7:7. Tad Igaunijas komanda, pateicoties čeha Mateja Šmīdla gremdēm un blokam, guva piecus punktus pēc kārtas un pirmā seta liktenis bija izšķirts.

# Otrajā setā pēc Jāņa Medeņa gremdes, rezultātam kļūstot 10:12, vēl nedaudz saglabājās intriga, bet uz īsu brīdi. Mūsējo kļūdas servē, serves uzņemšanā un gremdē ļāva jau vairāku punktu pārsvaru iegūt viesiem, un arī otrā seta uzvarētājs bija skaidrs.

# Trešajā setā pēc Tanila lieliskās serves, rezultātam kļūstot 6:9, šķita, ka arī te viss ir skaidrs, taču tā nedomāja jēkabpilieši. Pēc Armanda Āboliņa serves, Ērika Voronko gremdes un Zigurda Adamoviča bloka rezultāts kļuva neizšķirts – 10:10.

# Pēc Pāvela Jemeļjanova bloka un pretinieka Šmīdla kļūdas gremdē “Lūši” panāca 16:14, kas izrādījās bija lielākais mājinieku pārsvars šajā spēlē. Lieliski turpināja uzbrukt Šmidls, izvirzot “TalTech” vadībā 18:17, taču pēc Adamoviča gremdes rezultāts kļuva atkal neizšķirts. Un tā bija pēdējā reize spēlē, kad jēkabpilieši neatradās iedzinējos. Kad Āboliņš seta izskaņā dažas reizes veiksmīgi uzbruka un panāca 23:24, mājiniekiem bija iespējas izlīdzināt rezultātu, taču Šmīdls ar bloku izgaisināja jēkabpiliešu cerības – 23:25.

# Latvijas komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Āboliņš, bet pa astoņiem punktiem savā kontā ierakstīja Adamovičs un Medenis. Pretiniekiem ar 22 punktiem izcēlās čehs Šmīdls.

# Jēkabpils "Lūši" turnīra tabulā ar trim punktiem četrās spēlēs ir sestie, bet aiz viņiem trīs beidzamās vietas ieņem pārējie Latvijas klubi.

# Rīt "TalTech" uzņems Daugavpils universitāte/Ezerzeme.


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.
Latvijas U20 volejbola izlase. Foto: LVF

Noskaidrotas Latvijas U20 volejbola izlases pretinieces Eiropas čempionātā

Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 puišu izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā vasaras beigās spēlēs ar Austrijas, Somijas, Francijas, Polijas, Serbijas, Turcijas un Ukrainas vienaudžiem, informē Latvijas Volejbola federācija.