Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Itālijas, Ķīnas un ASV volejbolistes kvalificējas olimpiādei

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Itālijas, Ķīnas un ASV volejbolistes kvalificējas olimpiādei
Itālietes var gatavoties olimpiādei
Foto: AFP/Scanpix

Noslēgusies Pasaules līga volejbolā sievietēm. Par divkārtējām čempionēm kļuvušas Itālijas spēlētājas, kuras aiz sevis atstāja ASV un Ķīnas izlases. Visas šīs vienības kvalificējušās Londonas Olimpiskajām spēlēm.

Londonas Olimpiskajās spēlēs piedalīsies 12 valstu izlases. Viena vieta jau garantēta Lielbritānijai (izredžu uz augstām vietām nebūs), bet pārējās ceļazīmes tiks sadalītas vairākās atlases kārtās. Pirmā iespēja kvalificēties bija no 4. līdz 18. novembrim Pasaules līgas turnīrā, kas norisinājās Japānā.

12 komandu konkurencē labākā izrādījās Itālija, kas 11 mačos tika pie 10 panākumiem. Jau pirmajā sacensību dienā sīvās cīņās tika apspēlētas Japānas un Ķīnas izlases, bet vienīgais zaudējums piedzīvots pret ASV, kas piedzīvoja divas neveiksmes - 0:3 pret Vāciju un Japānu.

Trešā ceļazīme uz Londonu Ķīnai, kas astoņas reizes uzvarēja, bet trīs reizes piekāpās sāncensēm. Tāda pati bilance arī Brazīlijai un Japānai, tomēr šīs vienības iekrāja mazāk punktu.

Atlikušās ceļazīmes tiks sadalītas Ziemeļamerikas, Āfrikas, Eiropas, Dienvidamerikas un Āzijas kvalifikācijās (uz Londonu tiek pa vienai izlasei no katra reģiona), kā arī lielajā pasaules atlasē, kas arīdzan norisināsies Japānā nākamā gada maijā. Tur uz spēles būs trīs biļetes.

Pasaules līga volejbolā sievietēm

VIzlase
1.Itālija
2.ASV
3.Ķīna
4.Japāna
5.Brazīlija
6.Vācija
7.Serbija
8.Dominikāna
9.Dienvidkoreja
10.Argentīna
11.Alžīrija
12.Kenija

  +1 [+] [-]

, 2011-11-18 18:38, pirms 13 gadiem
kapēc tad krievija nespēlēja???

  +1 [+] [-]

, 2011-11-18 19:04, pirms 13 gadiem
Finierīte rakstīja: kapēc tad krievija nespēlēja???
netika uz pasaules līgu

  +1 [+] [-]

, 2011-11-19 09:11, pirms 13 gadiem
Olimpiāde ir 4 gadu posms starp olimpiskajām spēlēm.
Tātad kam viņas kvalificējās?
Autor tava atbilde man???