Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases par iekļūšanu EČ finālturnīros cīnīsies bez saviem līderiem

Jānis Celmiņš

Volejbola izlases par iekļūšanu EČ finālturnīros cīnīsies bez saviem līderiem
Raimonds Vilde
Foto: Renārs Buivids

Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlases septembra pirmajā pusē aizvadīs Eiropas čempionāta 2. kvalifikācijas kārtas spēles. Šajās cīņās abām izlasēm nāksies iztikt bez saviem potenciālajiem līderiem. Vīriešu izlasei jāiztiek bez Gundara Celitāna (ārstē meningītu), bet dāmu izlasei bez Olgas Točko – Ativī (viņa šobrīd ir mātes cerībās).

Kā šodien preses konferencē pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas prezidents Almers Ludviks, tad izlases veiksmīgi gatavoties septembrī gaidāmajiem turnīriem varēs pateicoties mūsu Valdības labvēlībai. „Izmantojot iespēju, vēlos pateikt paldies mūsu Valdībai un premjeram Valdim Dombrovskim, kurš rada iespēju piešķirt papildus finansējumu, lai abas izlases gatavošanās procesu varētu aizvadīt pēc pilnas programmas,” pauda Ludviks. Viņš atklāja, ka Valdība piešķīrusi finansējumu 62000 latu apmērā, kas ir pietiekami, lai abas šīs izlases sagatavotos un nostartētu Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Latvijas vīru izlase gatavošanos jau ir uzsākusi un uz pirmajiem treniņiem pulcējušies 14 spēlētāji - Hermans Egleskalns, Ansis Medenis, Romāns Saušs, Valters Ramma, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks, Andrejs Baburovs, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs, Arts Caics, Deniss Petrovs un Ingars Ivanovs. Austris Štāls komandai pievienosies nedaudz vēlāk, ko ir saskaņojis ar izlases galveno treneri Raimondu Vildi. Pagaidām nav skaidrs vai izlasei palīdzēs Londonas olimpietis Jānis Šmēdiņš, ar kuru runāts tikšot pēc olimpiskajām spēlēm. Treneris Vilde gan atklāja, ka ar Jāni nedaudz jau ir aprunājies un spēlētājs, kurš izlasei būtu ļoti noderīgs, paudis, ka šobrīd nesaka ne „jā”, ne „nē”. Galīgo lēmumu par dalību izlasē Šmēdiņš jaunākais solījis pieņemt pēc Londonas olimpiādes. Šajā sakarā treneris Vilde cer uz pozitīvu sportista atbildi.

Tikmēr Gundars Celitāns, kuram pirms nedēļas tika konstatēts meningīts izlasei šovasar nepalīdzēs. Kopumā Gundars jūtoties labi un no slimnīcas Daugavpilī šobrīd jau ir pārvests uz Rīgu, kur tuvākās pāris nedēļas turpinās ārstēšanos. Pēc tam Gunčam mēnesi ārsti ieteikuši mierīgu režīmu un fiziskas nodarbības viņš varēs atsākt tikai septembrī.

Latvijas Volejbola federācijas noteiktais mērķis Latvijas vīru izlasei ir konkrēts – iekļūšana EČ finālturnīrā, šodien deklarēja federācijas prezidents. Treneris Vilde gan apzinās, ka to sasniegt būs ōti grūti, taču ne neiespējami.

Latvijas dāmu volejbola izlasei, kas uz pirmo koptreniņu sanāks nākamajā nedēļā, tik strikti mērķi izvirzīti nav, taču tās galvenais treneris Jānis Leitis atklāja, ka arī savā pirmajā turnīrā pēc izlases atjaunošanas tā noteikti nevēlēsies nonākt „peramā zēna” lomā. Lai gan pretinieces ir pietiekami spēcīgas, komandas treneris sola cīnīties katrā setā un arī mačā. Tāpat kā kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas cīņās izlasei nepalīdzēs Olga Točko-Ativī, kura šobrīd ir mātes cerībās.

„Ar Čehijas un Bulgārijas izlasēm spēkoties būs grūti, tās ir ļoti laba līmeņa komandas. Labas apstākļu sakritības rezultātā varam apspēlēt Ungāriju, ko arī centīsimies izdarīt,” pauž sieviešu izlases galvenais treneris Jānis Leitis. „Kandidātu saraksts ir ļoti plašs. Tas tāpēc, ka mums vēl ir jāapzina, ko kura no meitenēm konkrētajā brīdī spēj. Izlase ir atjaunota pavisam nesen, tāpēc mēs pārbaudīsim plašu kandidātu loku,” stāsta treneris.

Treneris pauda cerību, ka izlasei arī šajā turnīrā palīdzēs pieredzējušās Sana Catlakša un Sandra Breikša, kuras pirms cīņām ar Kipras izlasi paudušas, ka turpmāk izlasē nespēlēs. „Jā, visu laiku ir bijusi doma likt uzsvaru uz jaunajām, taču pirmajā turnīrā pēc izlases atjaunošanas vēlamies nostartēt cienīgi. Izlasē diemžēl nebūs Dagnija Mediņa, Līva Brīvule, Ingrīda Zauere,” atklāja treneris. Šīs spēlētājas savus tuvākos pāris gadus saista ar dzīvi ASV.

Paredzēts, ka sākotnēji dāmu izlases treniņos piedalīsies sekojošas spēlētājas - Sana Catlakša, Sanda Ragozina, Žanete Šomase, Liene Mellupe, Ieva Tetere, Anna Lejiņa, Agnese Feldmane, Lana Sorokina, Kristine Lece, Inese Jursone, Ance Auziņa, Anete Krastiņa, Aleksandra Tihovska, Viktorija Brice, Alise Lece, Jana Jaudzema. Vēl dažas komandu varētu papildināt laika gaitā.

Ja vīri par pārbaudes spēļu kalendāru (ar pietiekami nopietniem pretiniekiem) jau tikuši lielākā vai mazākā skaidrībā, tad dāmām skaidrības par treniņmačiem pilnībā pagaidām nav. Zināms, ka izlase startēs turnīrā Igaunijā, kā arī savā laukumā samēros spēkus ar „Severstal” klubu no Krievijas, kā arī vēlreiz eksaminēs mūsu ziemeļu kaimiņienes.

Latvijas vīriešu un sieviešu volejbola izlases vasaras noslēgumā startēs EČ kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā. Vīru izlase iekļauta F grupā kopā ar Ungāriju, Franciju un Spāniju. Arī sieviešu izlase startēs F grupā, kur samēros spēkus ar Bulgāriju, Čehiju un Ungāriju. Katras apakšgrupas spēcīgākās komandas vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā garantēs uzreiz, bet otro vietu ieguvušās komandas cīnīsies papildu turnīrā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-18 18:01, pirms 12 gadiem
Šīm izlasēm nav reālu cerību tikt finālturnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-18 18:14, pirms 12 gadiem
atjauno izlasi, bet Olga tur nav....

  +2 [+] [-]

, 2012-07-18 18:39, pirms 12 gadiem


Sieviešu izlases kandidātes
Sanda Ragozina - Jelgava/LU (LAT)
Žanete Šomase - MSĢ/Ropaži (LAT)
Liene Mellupe - College of Southern Idaho (USA)
Ieva Tetere - Jelgava/LU (LAT)
Anna Lejiņa - Jelgava/LU (LAT)
Agnese Feldmane - MSĢ/Ropaži (LAT)
Lana Sorokina
Kristine Lece - Jelgava/LU (LAT)
Inese Jursone - Jelgava/LU (LAT)
Ance Auziņa - Jelgava/LU (LAT)
Anete Krastiņa
Aleksandra Tihovska - Jelgava/LU (LAT)
Viktorija Brice - Jelgava/LU (LAT)
Alise Lece - MSĢ/Ropaži
Jana Jaudzema

varbūt pievienosies
Sandra Breikša - SK Babīte (LAT)
Sana Catlakša - LDz Cargo (LAT)
Svetlana Dukule - MSĢ/Ropaži
Jekaterina Stepanova - Florida International University (USA)
Ruta Treija - Latvijas Junioru izlase
Lubova Tihomirova - Saint Raphael (FRA)

  +2 [+] [-]

, 2012-07-18 18:42, pirms 12 gadiem
tā vien izskatās, ka Latvijas "izlase" būs tīra Jelgava/LU

  -3 [+] [-]

, 2012-07-18 20:41, pirms 12 gadiem
Pedofils vairs netiks saukts - būs Gianni - Giusseppe Peda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-19 09:23, pirms 12 gadiem
Nu resursi vīriešu komandai ir, taču Vilde jau labu laiku atpakaļ bija jānomaina, jo pagaidām viņš izlases vadībā nav parādījis nekādus rezultātus..

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 09:31, pirms 12 gadiem
"Viņš atklāja, ka Valdība piešķīrusi finansējumu 62000 latu apmērā, kas ir pietiekami, lai abas šīs izlases sagatavotos un nostartētu Eiropas čempionāta kvalifikācijā."

Cik no tā saņem spēlētāji??? ( nevis personāls )

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 12:31, pirms 12 gadiem
Nu dāmām tas ir tīrais cerību starts, es gan ceru ka jaunais treneru trio vismaz izdarīs secinājumus pēc šī cerību starta un turpinās kārtīgi darboties nākotnei (te gan jāskatās kāda līmeņa spēlētājas vispār Latvija sieviešu volejā ir spējīga saražot).
Večiem kā vienmēr varētu pietrūkt pavisam nedaudz .....
Kamēr Atis stūrēs kuģi, Raimonds diriģēs izlasi he he.... un ar rezultātiem tur nav nekāda sakara

     [+] [-]

, 2012-07-24 09:25, pirms 12 gadiem
Man liekas ka vajadzētu LV vienu komandu vīriem profesionāļus, kas vienlaicīgi ir arī izlase. Sezonā spēlēt kādā no eiropas kausiem un kad vajag izlase jau gatava.
Pārējie kapā amatieru līgā.

     [+] [-]

, 2012-08-21 04:33, pirms 12 gadiem
calis87 rakstīja: "Viņš atklāja, ka Valdība piešķīrusi finansējumu 62000 latu apmērā, kas ir pietiekami, lai abas šīs izlases sagatavotos un nostartētu Eiropas čempionāta kvalifikācijā."

Cik no tā saņem spēlētāji??? ( nevis personāls )
Naudas izteiksmēs spēlētāji nesaņem pilnīgi neko.