Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jānis Leitis: "Mūs vienkārši nodušīja ar servēm"

Jānis Leitis: "Mūs vienkārši nodušīja ar servēm"
Foto: www.cev.lu

Latvijas izlases treneris Jānis Leitis pēc zaudējuma Ukrainai bija apmierināts ar laukumā paveikto un ar cerībām gaida rītdienas spēli pret Austriju.

Šī spēle mums ar Jāni Grīnfeldu patika,” pēc spēles pastāstīja izlases galvenais treneris Jānis leitis. “Izpētījām Ukrainu, kura spēlē veco PSRS tradīciju garā – vienkārša spēle ar augstu uzbrukumu. Blokam nav grūti izdomāt, tikai laicīgi jāpārvietojas. Tāpēc uzdevums bija spēlēt aizsardzībā, kas arī izdevās.”

Graujošo 1. seta sākumu Leitis skaidro ar teicamajām Ukrainas servēm: “Mūs vienkārši nodušīja ar servēm. Plus vēl reizes trīs ukrainietēm paveicās, jo bumba trāpīja pa trosi un iekrita mūsu laukuma pusē. Piedevām mūsu spēlētājas iziet laukumā ar pārāk lielu atbildības sajūtu, bet pēc tam jau iespēlējās. Notikušais 1. setā ir augsta ranga spēļu trūkums. Pretiniecēm šī ir kārtējā šāda spēle, bet mums – notikums. Tomēr mums nav iespējas sapulcināt visas spēlētājas kopā uz diviem mēnešiem, jo viņas strādā, mācās un ir aizņemtas vēl citās nodarbēs. Tāpēc arī pārbaudes spēļu vairāk par trijām šogad nebija.”

Maiņas sākuma sastāvā, salīdzinot ar pirmo spēli, Leitis pamatoja šādi: “Mums ir divi līdzvērtīgi libero. Jakobsone gatavojās visu sagatavošanas posmu, tāpēc spēlēja pirmo maču, bet Liepiņlauska bija libero jau vienā no iepriekšējiem cikliem. Pirms spēles ar Austriju atkal vajadzēs domāt, kuru sūtīt laukumā. Arī Liene Mellupe aizvadīja visu sagatavošanās posmu un spēlēja pirmajā mačā, bet šodien pamēģinājām Alisi. Kad viņai nedaudz nepaveicās ar servju uzņemšanu, 3. setā Liene nāca laukumā un labi nospēlēja.

Vēl mums ir arī trīs spēkos līdzīgi pirmie tempi, un Dzierkale 3. setā labi iesaistījās spēlē. Turklāt cēlāja Dolotova, iespējams, šobrīd vislabāk Latvijā var iedot piespēli pirmajiem tempiem. Viņiem tikai jābūt gaisā, kas vēl ne vienmēr izdodas. Tomēr arī austriešu pirmā tempa spēlētājas ir tādi darba zirgi, kuras kapā un cenšas paspēt blokā katrā pretinieču uzbrukumā, tā kā viegli nebūs.”

Vaicāts par rītdienas spēli ar Austriju, Leitis atzīmēja, ka “vēl jānoskatās Austrijas šodienas spēle ar Itāliju, lai izstrādātu plānu rītdienas mačam, taču visu noteiks serve un tās uzņemšana. Ja izdosies uzservēt agresīvāk nekā austrietēm, mierīgi varam vinnēt. Pagaidām viņas servē labāk. Tomēr tā ir komanda, kas ir apmēram mūsu augumā un ir mums pa zobam.”

Spēlēm var sekot līdzi internetā Južnijas Himik mājas lapā: http://vc.khimik.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=3680:bolshoj-volejbol-v-yuzhnom-translyatsii&catid=85&Itemid=524

Vairāk par kvalifikācijas turnīru sievietēm var uzzināt šeit: cev.lu

Spēļu kalendārs
A grupa
16. septembris
Austrija – Ukraina 0:3 (24:26, 13:25, 13:25)
Itālija – Latvija 3:0 (25:12, 25:15, 25:6)

17. septembris
Latvija – Ukraina 0:3 (10:25, 14:25, 17:25)
18:30# Itālija – Austrija

18. septembris
16:00 Itālija – Ukraina
18:30 Austrija – Latvija
# Spēļu sākuma laiki norādīti pēc Latvijas laika

Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2016-09-17 23:06, pirms 8 gadiem
Mazāk dirīt vajag, ja gribētu, gada laikā varētu sarīkot n-tās mini nometnes un panākt to pašu rezultātu ko ar vienu nometni.