Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Dāmu volejbols Latvijā nedaudz uzelpo

Jānis Celmiņš

Dāmu volejbols Latvijā nedaudz uzelpo
Latvijas čempiones - "LU/Jelgava" volejbolistes
Foto: Ivars Veiliņš, www.jelgavasvestnesis.lv

Ar oficiālu dokumentu parakstīšanu, trešdien 15. septembrī, tika atdzīvinātas nu jau kādu laiku iesīkstējušās Latvijas sieviešu volejbola saimniecības. Pateicoties Latvijas sieviešu volejbola čempionvienībai VK "Jelgava", Latvijas Volejbola federācijai, kā arī pārējiem sieviešu volejbola klubiem Latvijā un Lietuvā, izdevies panākt vienošanos, ka šosezon risināsies Latvijas Atklātais čempionāts, kurā startēs pa četriem klubiem no Latvijas un Lietuvas.

Tika panākta abpusēji svarīga vienošanās starp Latvijas un Lietuvas klubiem par savstarpēja čempionāta izveidi un realizēšanu dzīvē. Jācer, ka šis čempionāts būs kā labs papildinājums un alternatīva, iepriekšējam Latvijas čempionātam, kurā pēdējos gados piedalījās vairs tikai četras komandas.

Jaunajā turnīrā dalību ņems astoņas komandas – četras no Latvijas, četras Lietuvas. Latviju šajā turnīrā pārstāvēs čempionvienība VK "Jelgava", iepriekšējās sezonas Latvijas čempionāta bronzas medaļnieki VK "Ropaži/MSĢ", Daugavpils komanda SVK "Ezerzeme" un Latvijas junioru Izlase. Lietuvu šajā turnīrā pārstāves čempionvienība "Tauras" no Viļņas, "Heksa" no Kauņas, "Achema" no "Jonavas" un Lietuvas Junioru izlase.

Kopējā čempionāta spēles tiks aizvadītas četros atsevišķos sabraukumos, pa divi sabraukumi katrā valstī. Pēc šī brīža vienošanās čempionāts tiks atklāts 12. novembrī, Kauņā. Nākošie turnīru datumi ir sekojoši: 10-12. decembris Sējā, 28 - 30.janvāris Kauņā un 15-17. aprīlis, Jelgavā.

Paralēli šim turnīram tiks izspēlēts arī Latvijas čempionāts, kā arī Latvijas kausa izcīņa. Var secināt, ka klubus un spēlētājas, pēc ilgāka pārtraukuma sagaida gara un intensīva sezona ar viennozīmīgi lielu spēļu skaitu. Savstarpējā federāciju un klubu sadarbība liek domāt, ka šis projekts uzņems apgriezienus un ļaus attīstīties sieviešu volejbolam abās minētajās Baltijas valstīs.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-17 17:43, pirms 14 gadiem
Ļoti laba ziņa

  -2 [+] [-]

, 2010-09-17 17:43, pirms 14 gadiem
jaa zems liimenis volejbolaa sievietem

     [+] [-]

, 2010-09-17 19:17, pirms 14 gadiem
Kādreiz Rīgas "Aurora" bija spēks - spēlēja PSRS čempī augstākajā līgā, un neslikti spēlēja. Protams nebija tāda kā "Radiotehniķis", kas starp vīru komandām bija starp TOP 3 komandām, bet tomēr... Cerams, ka līmenis tagad nedaudz pacelsies.

     [+] [-]

, 2010-09-17 19:17, pirms 14 gadiem
eriksxxx3 rakstīja: jaa zems liimenis volejbolaa sievietem
bet eiropa jau muusejas splee vai ne???

     [+] [-]

, 2010-09-17 22:05, pirms 14 gadiem
daudz spelee michas gan ASV gan Eiropaa,ta ka liek ceret tas pasaakums ka arii ar laiku atjaunosies sievieshu izlase!!!pareizais virziens