Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Somijā un Beļģijā ar uzvarām finālsērijas sāk Petruševics un Egleskalns

Jānis Celmiņš

Somijā un Beļģijā ar uzvarām finālsērijas sāk Petruševics un Egleskalns
Hermans Egleskalns (nr. 2)
Foto: noliko-maaseik.com

Somijas un Beļģijas volejbola čempionātos sākušās finālsērijas. Panākumus pirmajās cīņās izcīnījuši Aivara Petruševica un Hermaņa Egleskalna pārstāvētie klubi, sērijās izvirzoties vadībā ar 1-0.

Somija

Somijas čempionāta finālā spēkus mēro Aivara Petruševica pārstāvētā „Hurrikaani Loimaa” un Uģa Krastiņa trenētā „VaLePa”. Pirmais mačs komandām jau aiz muguras un uzvaru tajā svinējis Petruševics un Co – 3:1. Latvieša rēķinā šajā mačā 15 punkti. Finālsērijas otrais mačs jau šovakar.

Tikmēr bronzas sērija Somijā jau noslēgusies un tajā panākumu izcīnījusi Normunda Veinberga vadītā „Lakkapaa” komanda, kas sērijā ar 2-1 pieveica „Sampo” klubu, visas spēles noslēgušās ar vienādiem rezultātiem – 3:1.

Beļģija

Arī Beļģijas čempionāta finālā spēkojas divu latviešu pārstāvētās komandas un arī tur jau aizvadīta pirmā sērijas spēle. Hermaņa Egleskalna pārstāvētā „Noliko Maaseik” vienība spraigā piecu setu cīņā pratusi pieveikt Valteru Rammu un viņa „Euphony Asse-Lennik” – 3:2. Egleskalns spēli sāka komandas pamatsastāvā, taču tika nomainīts, gūstot astoņus punktus, bet Ramma spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un guva deviņus punktus. Beļģijas čempionāta finālsērijā otrais mačs rītvakar.

Francija

Arī Francijas čempionāta „Pro B” līgā šķēpus krustojuši divi mūsējie – Toms Šmēdiņš un Vadims Kardašs. Šajā cīņā pārāks bijis Šmēdiņa „Chaumont” klubs, kas Kardaša „Harnes” apspēlējis trijos setos – 3:0. Kardašam šajā mačā astoņi punkti, bet Šmēdiņš laukumā nav devies.

Itālija

Itālijas A2 sērijā tikmēr sākušās izslēgšanas spēles. Pirmās kārtas cīņā mainīgas sekmes bijušas Jāņa Pēdas pārstāvētajai „Energy Resources Carilo Loreto” komandai, kas pirmajā sērijas mačā piekāpās „NGM Mobile S.Croce” volejbolistiem (0:3), bet otrajā revanšējās ar 3:2. Rezultāts sērijā tādejādi pēc pirmajām divām cīņām ir neizšķirts – 1-1. Jānis Pēda šajās spēlēs nav piedalījies savainojuma dēļ.

Izmantotie resursi:
Mestaruusliiga
Volleyliga Belgium
Ligue Nationale de Volley
Legavolley - Home Page