Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Studentu volejbola čempionātā aizvadīta 3. kārta

Jānis Pārums

Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā norisinājās trešā sacensību kārta augstāko mācību iestāžu un sieviešu amatieru komandām, informē Latvijas Volejbola federācija.

Šajā kārtā piedalījās 8 komandas, kuras bija sadalītas divās grupās, ņemot vērā pašreizējo kopējo reitingu. A grupā spēlēja SC "Jēkabpils", Rīgas Tehniskā Universitāte, Gulbenes BJSS un Latvijas jauniešu izlase, bet B grupā - SK "Babīte", Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmija, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Latvijas Universitāte.

Pēc 3.kārtas pamatturnīra rezultātiem B grupā labākās bija Jēkabpils volejbolistes, bet A grupā SK "Babīte", kuras, lai noteiktu galīgo vietu secību sabraukumā, savā starpā cīnījās par 1.vietu, bet A grupas otrās vietas ieguvējas RTU volejbolistes spēlēja ar B grupas otrās vietas ieguvēju LSPA par 3.vietu. Cīņā par 1.vietu pārākas izrādījās SK "Babīte" volejbolistes, bet spēlē par 3.vietu – RTU komanda. Komandām, kas cīnījās par 1.vietu, LLU Sporta kluba vadītāja Zilvija Poča pasniedza piemiņas balvas.

Otrās kārtas sacensībās, kas norisinājās Jēkabpilī, daudzām no augstskolu komandām nebija iespēju startēt, jo šajā laikā augstākajās mācību iestādēs ir eksāmenu laiks, savukārt trešajā kārtā piedalījās lielākā daļa no augstskolu komandām.

Jāatzīmē, ka jo vairāk sabraukumos komanda piedalās, jo lielāka iespēja sakrāt vairāk punktus un iekļūt labāko komandu sešiniekā.

Vairāk informācijas par studentu līgu var lasīt šeit

Informāciju sagatavoja:
Lilita Mitrofanova, Latvijas Volejbola federācija