Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

papildināts EČ volejbolā: Itālija aptur somus, Bulgārija un Francija uz mājām

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

EČ volejbolā: Itālija aptur somus, Bulgārija un Francija uz mājām
Itālija apturējusi somus
Foto: AP/Scanpix

Eiropas volejbola čempionātā noskaidrotas pirmās pusfinālistes. Polijas volejbolisti trīs setos pārliecinoši pārspēja Slovākiju, bet Itālija ne tik vieglā spēlē tika galā ar Somiju. Krievija, neskatoties uz daudzajām kļūdām, no tālākās dalības turnīrā izslēdza Bulgāriju. Čempionāts noslēdzies arī Eiropas vicečempioniem francūžiem.

Polijas volejbolisti šajā turnīrā visvairāk paliks atmiņā ar tīšo zaudējumu Slovākijai grupu turnīrā, lai nākamajās fāzēs izvairītos no tikšanās ar favorīti Krieviju. Pirmajā izslēgšanas kārtā ar 3:1 tika pārspēta mājiniece Čehija, bet šoreiz gaidīja atkārtotā tikšanās ar Slovākiju. Vienīgā atšķirība - poļi spēlēja labākajā sastāvā. Tas izpaudās arī uz rezultātu tablo - 25:23, 25:19 un 25:17. Viegla iekļūšana pusfinālā, kur gaida tikšanās ar Itāliju.

Itāļi šodien bija izteiktu favorītu lomā ar Somiju, kas jau bija sacēlusi pamatīgu troksni, iekļūstot astoņu labāko izlašu pulkā. Pirmajos divos setos itāļiem vieglas uzvaras (25:18, 25:20), bet trešajā Somija ātri ieguva trīs punktu pārsvaru, taču, tuvojoties tā izskaņai, Itālija nāca klāt, spējot rezultātu izlīdzināt. Pie rezultāta 27:26 itāļiem bija iespējas spēli arī noslēgt, bet ledainie panāca savu - 31:29. Ceturtajā setā daudzkārtējie Eiropas čempioni vairs cerības somiem neatstāja - 25:21.

Lai arī Slovākijai un Somijai turnīrs noslēdzies, abas komandas mājās atgriezīsies ar augstu paceltu galvu. Somijai turnīrā uzvaras "tikai" pār Beļģiju un Slovēniju, bet vietai astotniekā ar to pietika, bet Slovākija turnīra gaitā uzveica vareno Bulgāriju, Vāciju un Polijas otro sastāvu.

Trešajā spēlē savā starpā tikās Bulgārija un Krievija. Bulgāri, izmantojot milzīgo krievu kļūdu skaitu, prata uzvarēt pirmo setu ar rezultātu 25:22, taču turpinājumā lieliskais komandas uzbrukums vairs tik labi nedarbojās, toties krievi atguvās. Trešajā setā viņi visu laiku atradās vadībā ar vairākiem punktiem, bet beigās uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši - 25:19. Par īstu pastaigu kļuva trešais sets, kurā krievi sākumā ieguva četru, tad sešu, bet vienu brīdi pat deviņu punktu pārsvaru. Loģiska uzvara ar 25:18. Ceturtajā setā Krievijai atkal daudz kļūdu servēs, arī ar servju uzņemšanu bija problēmas, tomēr tas netraucēja pēc neveiksmīgā sākuma iegūt 3-4 punktu handikapu. To izdevās saglabāt, kas garantēja iekļūšanu pusfinālā - 22:25, 25:19, 25:18, 25:19. Hteja, Muserska un Mihailova komanda joprojām turnīrā nav piedzīvojusi neviena zaudējuma.

Pēdējā pārī Serbija ļoti švaki iesāka cīņu pret Eiropas vicečempioni Franciju, taču atspēlēja četru punktu deficītu, iegūstot beigās pat divu punktu pārsvaru. Franči atguvās, ieguva vairākas mačbumbas, bet pārāki tomēr bija slāvi - 32:30. Otrajā setā serbiem droša uzvara (25:20), bet trešā seta ievadā izlieto vairs sasmelt neizdevās - 23:25. Ceturtajā setā likās, ka Serbija pārliecinoši kontrolē cīņas gaitu, atrodoties vadībā ar 3-4 punktiem, taču Francija no 13:17 panāca 17:18. Saspringtā noslēguma slāvi iesākto darbiņu noveda līdz galam, piespiežot Franciju nolikt Eiropas vicečempionu pilnvaras - 26:24.

Pusfinālos Itālija tiksies ar Poliju, bet Serbija ar Krieviju. Abas spēles sestdien Vīnē.

Ceturtdaļfinālu pāri

SpēleRezultāts
Serbija - Francija3:1
Krievija - Bulgārija3:1
Slovākija - Polija0:3
Itālija - Somija3:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja