Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pēdu uz izlasi neaicinās, par Šmēdiņu skaidrības pagaidām nav

Jānis Celmiņš

Pēdu uz izlasi neaicinās, par Šmēdiņu skaidrības pagaidām nav
Raimonds Vilde (centrā)
Foto: Renārs Buivids

Latvijas vīriešu volejbola izlase gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram uzsāks 16. jūlijā, bet kandidātu sarakstā pārsteigumu nebūs, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj izlases menedžeris Ainārs Dakša.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs tiks aizvadīts divos sabraukumos. Pirmais sabraukums no 7.-9. septembrim notiks Ungārija, otrais sabraukums no 14. - 16.septembrim tiks Latvijā (Jelgavā). Kvalifikācijas turnīra uzvarētājs nodrošinās vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, grupas otrās vietas ieguvējs turpinās cīņu par finālturnīru kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā.

„Precīzu kandidātu sarakstu pagaidām nosaukt nevaru, bet pārsteigumu tajā nebūs. Treniņprocesu sāksim plašākā kandidātu lokā, bet tālāk jau skatīsimies. Vadīsimies pēc pagājušā gada pieredzes un spēlētāju gatavības,” pauž Latvijas izlase menedžeris Ainārs Dakša. „Jaunu uzvārdu kandidātu vidū nebūs, ja kvorumam arī kaut kas būs nepieciešams, tad skatīsimies. Šobrīd izskatās, ka visi ir veseli un gatavi palīdzēt izlasei. Formu pēc pleca savainojuma izārstēšanas lēnām atgūst Ansis Medenis, arī ar pārējiem viss izskatās, ka ir labi,” skaidro Dakša.

Uz izlasi netikšot aicināts Jānis Pēda, bet par Jāni Šmēdiņu skaidrība būs pēc viņa starta Londonas olimpiskajā spēlēs. „Saprotam, ka Jānim prioritāte ir pludmales volejbols, tāpēc izvēle būs viņa paša rokās. Gribu cerēt, ka viņam viss izdosies olimpiādē un, ka pēc tam viņš varētu palīdzēt arī izlasei. Viņš ir viens no tiem spēlētājiem, kurš varētu pastiprināt izlasi. Domāju, ka ar fizisko kondīciju viņam nevajadzētu būt pilnīgi nekādām problēmām, izvēle būs viņa paša rokās,” pauž menedžeris.

Ir zināms arī pārbaudes spēļu kalendārs. Kopumā paredzētas deviņas pārbaudes spēles. Pirmās trīs tiks izspēlētas jau augusta pirmajā pusē Grieķijā pret grieķiem, augusta beigās paredzēts turnīrs Igaunijā ar šīs valsts pārstāvjiem, kā arī Somijas izlasi. Viena šī turnīra dalībniece gan pagaidām nav skaidra, taču tiekot meklēta nopietna turnīra dalībniece. Nedēļu pirms kvalifikācijas turnīra sākuma vēl plānotas trīs spēles ar Beļģijas izlasi viesos. Pārbaudes spēļu pretinieki ir cienīgi un šķiet, ka tik labs pārbaudes spēļu grafiks Latvijas valstsvienībai sen nav bijis. Turklāt izdevumus, kas saistīti ar dalību mačos Grieķijā un Beļģijā segs pretinieki. Latvijas Volejbola federācijai jāparūpējas vien par izlases nokļūšanu Grieķijā un Beļģijā.

Paredzēts, ka izlase trenēsies Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Latvijas izlases pretinieki EČ kvalifikācijas turnīrā būs Ungārijas, Spānijas un Francijas izlases.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 02:35, pirms 12 gadiem
Nē nu ja jau Pēda negrib spēlēt, tad aicināt arī nevajag. Un par Šmēdiņu arī pareizi- lai labi veicas Olimpiādē!

  -1 [+] [-]

, 2012-06-16 04:20, pirms 12 gadiem
Medenis šodien formu atgūst RADIObārā kopā ar
PĒDU!
Visas izlases visos sporta veidos beigās izrādās tusētājas :/

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 04:34, pirms 12 gadiem
Eu, Dadzīti, te Medenis, es jau esmu mājās un gatavojies rītdienas treniņamnākamreiz pienāc pie manis Radiobārā un iemācīšu tev dejot ar daiļo dzimumu,lai 3 no rīta tev nebūtu nabagam vienītī jāsēž pie datorpogām ar nogribējušām domām
Jā visi DADŽI,kaktusi un citi dārzeņi izrādās tusētāji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-16 09:48, pirms 12 gadiem
DADZIS rakstīja: Medenis šodien formu atgūst RADIObārā kopā ar
PĒDU!
Visas izlases visos sporta veidos beigās izrādās tusētājas :/
nu un? Džekiem nometne sākās 16. jūlijā. kas viņi pēc sezonas nevar atlaist?
Viņiem atvaļinājumā būtu katru dienu jātup mājās un jātrenē prese un pedere?
Tak domā ar galvu, cirvi

     [+] [-]

, 2012-06-30 16:50, pirms 12 gadiem
Stulbs lēmums. Latvijas volejbola nacionālās īpatnības: jo sliktāk, jo labāk... Šaubos, ka Pēda raud gaužas asaras...