Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nacionālā līga finiša taisnē

Jānis Celmiņš

Nacionālā līga finiša taisnē
Māris Kurtiņš, AVK
Foto: Andrejs Gaidukovs

Nacionālās volejbola līgas finālā būs nepieciešama arī trešā finālspēle, jo SK “Cēsis” volejbolisti otrajā mačā viesos ar 0:3 (23:25, 16:25, 23:25) piekāpās AVK, tādējādi ļaujot sāncenšiem izlīdzināt rezultātu sērijā.

Pirmajā finālspēlē SK “Cēsis” volejbolisti savā laukumā tika pie pārliecinošas uzvaras, ar 3:0 (25:19, 25:19, 25:21) uzvarot “Armijas Volejbola klubu”. Jau svētdien tika izspēlēta otrā finālspēle.

Mačs cēsniekiem nesākās neiesākās veiksmīgi, jo ātri vien AVK panāca 6:3 vadību. Taču rezultāta starpību ātri vien izdevās dzēst un pēc Alda Jaundžeikara un Artūra Tintes divkārša bloka pirmo reizi arī izvirzīties vadībā ar rezultātu 11:10. Tālāk sekoja arī 13:11 un 14:12, bet pašu kļūda saspēlē, sitiens blokā un neveiksmīga serves uzņemšana otrajā tehniskajā pārtraukumā lika doties pie rezultāta 14:16. Izdevās rezultātu izlīdzināt, bet pie 19:19 AVK guva trīs punktus pēc kārtas, panākot drošu vadību. Pateicoties Mārtiņa Krama veiksmīgām servēm un pretinieku kļūdām, vēl izdevās panākt 23:23, bet pirmo setbumbu tomēr ieguva mājinieki. Pirms Jāņa Grīnberga, kurš agrāk gan spēlējis, gan trenējis Cēsīs, serves tika pieprasīts pārtraukums, bet Ģirta Mārtiņsona uzbrukums, neskāris bloku, beidzās ar sitienu autā. Pēc 25 nospēlētām minūtēm 23:25.

Abām komandām pārmaiņus tika gūti punkti otrā seta sākumā, bet pirmo izrāvienu atkal veica AVK komanda. Tas gan lielākoties notika dēļ SK “Cēsis” volejbolistu kļūdām un 9:12. Ļoti neveiksmīgi cēsnieki spēlēja aizsardzībā, kas pretiniekiem ļāva tikt pie viegliem punktiem. Savukārt uzbrukumā vairākas reizes pēc kārtas bumba tika raidīta tīklā un 12:21. Lai gan tika veiktas vairākas spēlētāju maiņas, šo setu glābt vairs nebija iespējams – 16:25.

Lai izvairītos no trešās spēles, cēsniekiem vairs nebija kur atkāpties un trešais sets sākās veiksmīgi, taču tad atkal sekoja kļūdu virkne, kas pirmajā tehniskajā pārtraukumā lika doties ar drūmām sejas izteiksmēm – 4:8. Kopīgām pūlēm izdevās pietuvoties līdz 10:11, taču sekoja vairākas paviršas epizodes un jau atkal 11:15. Pretinieki paši deva iespēju cēsniekiem vēlreiz viņus noķert, vairākas reizes pēc kārtas izsitot bumbu autā. Cīņa turpinājās līdzīgā gaitā, te AVK komandai panākot triju punktu vadību, te cēsniekiem pietuvojoties līdz minimumam, taču noķert tā arī neizdevās. Pirmo mačbumbu Aivars Siļutins vēl atspēlēja, bet tad, pēc labas Krama serves pretinieki tomēr saglabāja bumbu spēlē, ar sekmīgu uzbrukumu pieliekot punktu mačam – 0:3 (23:25, 16:25, 23:25).

Arī cīņā par bronzas godalgām būs nepieciešams trešas mačs. VK "Vecumnieki" otrajā mačā savā laukumā prata atspēlēties un izcīnīja uzvaru pār "MSĢ/Sēja" komandu, tādejādi rezultāts sērijā šbrīd ir 1:1.

Izmantotie resursi:
skcesis.lv

     [+] [-]

, 2010-03-15 18:57, pirms 15 gadiem
Man patīk šis teikums: "Mačs cēsniekiem nesākās neiesākās veiksmīgi, jo..". Laikam kāds lieks vārds.