Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā dāmām tikai neveiksmes

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 11. - 13.janvārim, Baltkrievijas pilsētā Mogiļevā notika Baltijas līgas 8. sabraukums, kur tikās Latvijas un Baltkrievijas komandas. Mūsu komandām visās deviņās cīņās nācās samierināties ar zaudējumiem mājiniecēm.

Vislabāk veicās "LU/Jelgava" volejbolistēm, kuras prata paņemt pa setam no katras pretinieces, visas spēles zaudējot ar 1:3.

Šobrīd turnīra tabulā ceturto pozīciju ieņem Jelgava/LU ar iegūtiem 26 punktiem 14 nospēlētās spēlēs. SK Babīte ieņem sesto vietu ar 21 punktu 14 nospēlētās spēlēs un Latvijas Junioru izlase ar iegūtiem 2 punktiem atrodas 12. pozīcijā.

"Šoreiz spēles pierādīja, ka ar Baltkrievijas komandām var cīnīties, tikai nepieciešama pareiza taktika un agresivitāte. Ļoti patika, ka šajā sabraukumā spēlējām bez izteikta respekta pret pretinieku, kas arī deva nepieciešamo grūdienu. Diemžēl, mums nespēlēja divas labas spēlētājas - Ieva Tetere un Aleksandra Tihovska, bet, neskatoties uz to, spēli sākām pārvērst cīņā. Spēlē pret Baltkrievijas "Kommunalnik-Mogilev" (līgas līderes) komandu parādījām ļoti labu sniegumu un, ja būtu vēl piektais sets, tad tas arī mums dotu uzvaru, jo bija redzams, ka baltkrievu spēlētājām spēki bija izsīkuši," pēc turnīra pauda Jelgavas komandas treneris Jānis Leitis.

Tāpat Leitis nosauc lietas, pie kurām jelgavniecēm jāpiestrādā, lai cīnītos ar Baltkrievijas komandām. "Galvenais, pie kā mums jāpiestrādā ir agresīva, spēcīga serve un precīza pretinieka serves uzņemšana, jo, ja tas neizdodas, tad tālāk cīņa ir grūta. Baltkrievu spēlētājām bloka augstums pie tīkla ir liels un uzbrukums spēcīgs. Tāpēc mums jāpilnveido tas, ko varam izmantot savā labā. Otrajā sabraukuma dienā mūsu spēlētāja Ance Auziņa izmežģīja potīti, kas, protams, nedaudz ietekmēja spēli. Lielākā problēma un uztraukums par Anci tagad ir viņas darba dēļ, jo viņa strādā par aerobikas treneri. Bet visi ļoti ceram, ka trauma veiksmīgi sadzīs un viņa atgriezīsies ikdienā un laukumā," teic treneris.

Turnīra kalendārs un rezultāti: volejbols.lv
Turnīra tabula: volejbols.lv