Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš un Petruševics uz izlasi dodas labā noskaņojumā

Jānis Celmiņš

Šmēdiņš un Petruševics uz izlasi dodas labā noskaņojumā
Jānis Šmēdiņš sava jaunā kluba "Moerser" formā
Foto: msc-volleyball.de

Uz Latvijas izlases nometni labā noskaņojumā var doties Somijā un Vācijā spēlējošie mūsu volejbolisti Aivars Petruševics un Jānis Šmēdiņš. Abi aizvadījuši veiksmīgas spēles klubos, palīdzot komandām tikt pie panākumiem.

Vācija

Jāņa Šmēdiņa pārstāvētā „Moerser” komanda Vācijas Bundeslīgas spēlē svētdien tikusi pie panākuma pret Rotenburgas „EnBW TV” komandu. Mača gaitā „Moerser” komanda bija nokļuvusi zaudētāju lomā ar 0:2, taču prata saņemties un svinēja uzvaru ar 3:2. Jānis devās laukumā Moers kluba pamatsastāvā un aizvadīja pilnu spēli, gūstot 13 punktus. Pēc šīs uzvaras „Moerser” komanda Bundeslīgas turnīra tabulā pakāpusies uz ceturto vietu.

Somija

Veiksmīgu maču Somijas čempionātā aizvadījis arī Aivars Petruševics, palīdzot „Hurrikaani” komandai ar 3:0 pieveikt „Raisonion Loimu” vienību. Aivars spēli sāka sevis pārstāvētās komandas pamatsastāvā un guva 21 punktu.

Labā noskaņojumā uz izlasi varēs doties arī tās viens no treneriem Uģis Krastiņš, kura vadītā „VaLePa” komanda viesos pieveica (3:2) „Etta” komandu ar Salvi Cielavu sastāvā. Krastiņa dēls Elviss Krastiņš uzvarētāju rindās šoreiz guva vien divus punktus, bet zaudētājiem 15 Cielavs.

Citā Somijas čempionāta spēlē zaudējumu piedzīvojusi, šoreiz uz izlasi neizauktā, Romāna Sauša pārstāvētā „Saima Volley” komanda, kas savā laukumā ar 0:3 piekāpās „Isku Volley” vienībai. Saušs spēlēja „Saima Volley” pamatsastāvā, guva 13 punktus, kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Itālija

Pie panākuma Itālijas čempionāta A2 līgā tikusi Jāņa Pēdas pārstāvētā „Energy Resources Carilo Loreto” komanda, kas savā laukumā ar 3:1 pieveica „Caffc Aiello Coriglioano” klubu. Jānis spēlēja komandas pamatsastāvā un guva 14 punktus. Arī Jānis uz izlasi nav izsaukts.\\

Francija

Francijas čempionāta „Pro A” līgā tikmēr veiksmīgs bijis Vladislavs Hotuļevs, kura pārstāvētā „Beauvais” komanda svinēja uzvaru (3:2) pār „Toulouse” klubu. Latvijas volejbolista rēķinā 16 punkti.

Izmantotie resursi:
Legavolley - Home Page
Moerser Sportclub 1985 e.V. - Welcome to the...
Mestaruusliiga
LNV - Ligue Nationale de Volley