Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Mūsējie ārzemēs: G.Celitāns atgriežas ar 18 punktiem

Jānis Celmiņš

Mūsējie ārzemēs: G.Celitāns atgriežas ar 18 punktiem
Gundars Celitāns
Foto: pallavolomodena.com

Kārtējās spēles dažādās Eiropas līgās svētdien aizvadīja Latvijas volejbolistu pārstāvētās komandas. Diena kopumā mūsējiem bijusi ne pārāk veiksmīga. Zaudējumu vairāk nekā uzvaru.

Turcija

Kārtējo uzvaru Turcijas čempionātā izcīnījusi Gundara Celitāna „Ziraat Bankasi” komanda, kas izbraukumā pieveica „Tofas Spor Kulubu” – 3:0. Pēc ilgāka laika Turcijas čempionātā atgriezās arī Celitāns, gūstot 18 punktus.

Francija

Uzvaru Francijas čempionāta „Pro A” līgas spēlē svētdien izcīnījusi Vladislava Hotuļeva pārstāvētā „Rennes” komanda, kas savā laukumā ar 3:0 pieveica „Nice” vienību. Hotuļevs spēlēja „Rennes” komandas pamatsastāvā un guva sešus punktus.

Vēl vienu zaudējumu „Pro B” līgā piedzīvojusi Jevgēņija Grimailova „Cambrai” vienība, kas viesos piekāpās „Martigues” klubam – 0:3. Grimailovs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un guva četrus punktus.

Somija

Neveiksmi Somijas čempionāta kārtējā spēlē cietusi Ērika Baika pārstāvētā „Riento” vienība, kas savā laukumā piedzīvoja nepatīkamu zaudējumu pret „Sun Volley” komandu. Lai arī pēc pirmajiem diviem setiem Latvijas volejbolista pārstāvētā komanda atradās vadībā ar 2:0, visā mačā nācās samierināties ar zaudējumu – 2:3. Baiks zaudētāju rindās bija rezultatīvākais vīrs – 20 punkti.

Vācija

Neveiksmi Vācijas Bundeslīgas spēlēs cietušas Jāņa Šmēdiņa un Viktora Koržeņeviča Berlīnes „SCC” un Romāna Sauša „Titans” komandas. „SCC” savā laukumā četros setos piekāpās „Generali Haching” klubam (1:3), bet „Titans” ar tādu pašu rezultātu atzina „Duren” pārākumu. Koržeņevičs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa spēles otrajā setā un guva trīs punktus, bet Šmēdiņš epizodiski uzspēlēja tikai spēles otrajā setā un punktus neguva. Saušam „Titans” rindās pilna spēle un deviņi punkti.

Pie panākuma tikmēr tikusi Māra Vensberga „Gotha” komanda, kas savā laukumā piecos setos pieveica „RWE Volleys Bottrop” vienību – 3:2. Vensbergs tika laukumā piektajā setā, bet punktus neguva.

Itālija

Pie panākuma Itālijas čempionāta A1 līgas spēlē tikusi „Bre Banca Lannutti” komanda, kas svētdien savu skatītāju klātbūtnē pieveica Moncas vienību – 3:1. Pēda spēlei bija pieteikts, bet laukumā nedevās.

Izmantotie resursi:
LNV - Ligue Nationale de Volley
Mestaruusliiga
volleyball-bundesliga.de
Türkiye Voleybol Federasyonu
Legavolley - Home Page