Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas studentu izlase Universiādē pārspēj meksikāņus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas studentu izlase Universiādē pārspēj meksikāņus
Deniss Petrovs - Latvijas nacionālās izlases cēlājs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā jau devīto dienu risinās pasaules vasaras Universiāde. Volejbola turnīrā ar komfortablu uzvaru pār meksikāņiem Latvijas izlase jau iekļuvusi labāko divpadsmitnekā, kur nākamā pretiniece būs spēcīgā Baltkrievijas vienība.

Kā jau bija gaidāms, Meksikas izlase mūsu volejbolstiem nesagādāja lielas grūtības. Pirmajā setā cīņas gaitu pilnībā kontrolēja mūsējie, bet otrā seta pirmajā pusē meksikāņi izrādīja zināmu pretestību, kas nobeigumā gan tika salauzta. Nākamajā setā eksotiskie pretinieki bija labāki, bet ceturtajā setā noteikumus jau diktēja mūsējie. Galu galā panākums tika gūts visai pārliecinoši, rezultāts 3:1 (25:19, 20:25, 25:20, 25:21). Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Edgars Točs, 11 punktus guva Ēriks Voroņko, bet 10 pievienoja Vitālijs Cinne.

Rītvakar pusfinālā par 9. vietu Latvijas izlases pretinieki jau būs krietni spēcīgāki - baltkrievu studentu volejbols ir augstā līmenī.

Kā jau ziņots, grupu turnīrā mūsējie ar zaudēja ukraiņiem (0:3) un japāņiem (0:3), bet uzvarēja taizemiešus (3:2). Par augstākajām vietām cīņu turpina Ukraina un Japāna, savukārt Taizeme un Latvija spēlē izslēgšanas turnīrā par zemākām vietām.

Latvijas studentu izlases sastāvā ir spēlētāji no Daugavpils Universitātes, no kluba "Lāse-R/Rīga", bet kapteinis ir nacionālās izlases pamatcēlājs Deniss Petrovs no Francijas kluba.

Latvijas volejbolisti pasaules Universiādē:

Avdejevs Aleksandrs
Cinne Vitālijs
Jansons Mārtiņs
Lavrenovs Dmitrijs
Liepiņš Jānis
Nikolajevs Sergejs
Petrovs Deniss
Samuilovs Aleksandrs
Točs Edgars
Visockis Vladimirs
Voroņko Ēriks
Zavorotnijs Andrejs


Rīt sacensības sāks otra Latvijas sporta spēļu komanda - regbija 7 izlase, kas gan tiek uzskatīta par pastarīti.


Izmantotie resursi:
kazan2013.ru

  -1 [+] [-]

, 2013-07-13 17:27, pirms 11 gadiem
universiāde risinās astoto dienu