Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U22 volejbolisti briest EČ atlases mačiem Daugavpilī, U21 dāmas dosies uz Serbiju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U22 volejbolisti briest EČ atlases mačiem Daugavpilī, U21 dāmas dosies uz Serbiju
Lauris Iecelnieks. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Nākamās nedēļas nogalē Eiropas čempionāta atlases turnīros startēs Latvijas U22 vīriešu un U21 sieviešu volejbola izlases. Laura Iecelnieka vadītajai U22 izlasei sacensības notiks Daugavpilī, bet Andreja Odinokova vadītā U21 sieviešu valstsvienība dosies uz Serbiju.

U22 vīriešu valstsvienība pirmoreiz kopā sanāk šīs nedēļas nogalē, kad dosies uz Igauniju, lai tur aizvadītu divas pārbaudes cīņas ar Ukrainas vienaudžiem. Otrdien plānota treniņspēle ar Mihala Gogola vadīto Latvijas pieaugušo valstsvienību, bet trešdien komanda dosies uz Daugavpili, lai pēc diviem treniņiem uzsāktu kvalifikācijas turnīru.

“Divi puiši ir daugavpilieši, bet pārējā izlase dalās apmēram uz pusēm ar puišiem no manis vadītās U20 izlases un no pieaugušo valstsvienības,” stāsta U22 izlases galvenais treneris Lauris Iecelnieks. “Par Fēru salām mums nav informācijas, bet ar viņiem problēmām būt nevajadzētu. Serbi ir spēcīgi, bet mums būs pirmā spēle ar Fēru salām, lai saspēlētos.”

“Uzvārdi un līgas mūsu izlases kandidātiem skan daudzsološi. Vai paspēsim saspēlēties un saprasties?” uz izlases plusiem un mīnusiem pirms B grupas turnīra Daugavpilī norāda galvenais treneris, kuram palīdzēs Klāvs Zaļkalns un Aivis Kokins.

U21 sieviešu izlasei būs jādodas uz Serbijas pilsētu Ubu, lai A grupā tiktos ar mājiniecēm un Dānijas vienaudzēm. “Oficiāli gatavojamies no pagājušās nedēļas sākuma,” stāsta U21 valstsvienības galvenais treneris Andrejs Odinokovs, piebilstot, ka daudzas kandidātes viņa vadībā arī pirms tam trenējās RVS zālē. Sestdien un svētdien U21 valstsvienība Igaunijā samēros spēkus ar turienes pieaugušo komandu.

Par šī vecuma ranga pirmo numuru Serbiju izlases rīcībā ir pagājušā gada Serbijas izlases cīņas pasaules meistarsacīkstēs, bet aktuālu Dānijas izlases cīņu ierakstu nav. “Paveicās, ka ar Dāniju būs otrā spēle,” priecājas treneris, jo Latvijas izlasei kalendārs šajā ziņā ir sastādīts pateicīgi, cīņā iesaistoties otrajā dienā.

“Ļoti gribas uzvarēt. Daudz kas priekš tā mums ir. Svarīgi, lai vajadzīgajā laikā un vietā viss sakrīt. Mēs bez cīņas no laukuma nost neejam,” par mērķiem turnīrā saka izlases galvenais treneris. Odinokovam izlasē palīdz olimpiskais čempions Pāvels Seļivanovs, bet uz Serbiju dosies līdzi arī jaunais pieaugušo izlases galvenais treneris – itāļu speciālists Daniele Mario Kaprioti.

Sievietēm finālturnīrā, kurā no 2. līdz 7. jūlijam Itālijā piedalīsies astoņas komandas, iekļūs katras grupas uzvarētājas, kā arī trīs labākās četru grupu komandas.

Vīriešiem finālturnīrs desmit dienas vēlāk notiks Polijas pilsētā Tarnuvā. Bez mājinieces Polijas tajā spēlēs katras no sešām grupām uzvarētāji, kā arī viena labākā otrās vietas īpašniece.

Tā kā grupās ir dažāds komandu skaits, lai noskaidrotu, kuri no otrās vietas ieguvējiem kvalificēsies finālturnīram, vērā tiks ņemti tikai pirmo triju komandu savstarpējie rezultāti.

U21 izlase Serbijā
19.05. 19.00 Dānija – Serbija
20.05. 19.00 Dānija – Latvija
21.05. 19.00 Latvija – Serbija

U22 izlase Daugavpilī
19.05. 19.00 Fēru salas – Latvija
20.05. 19.00 Fēru salas – Serbija
21.05. 16.00 Latvija – Serbija

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola federācija