Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pēda atsaka Latvijas izlasei

Jānis Celmiņš

Pēda atsaka Latvijas izlasei
Jānis Pēda priekšplānā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Jānis Pēda nepalīdzēs Latvijas izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensību otrās kārtas spēlēs, portālam Sportacentrs.com šodien pavēstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Egīls Cīrulis.

Šodien kļuvis zināms, ka Jānis Pēda tomēr nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei maija beigās gaidāmajā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Jau ziņojām, ka Latvijas volejbolista Jāņa Pēdas pārstāvētais "BreBanca Lanutti" klubs no Kuneo aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja Itālijas čempionāta zelta godalgas un vēl vakar izlases vadība pauda, ka gaida Jāni ierodamies Rīgā.

Vakar vēlu vakarā Pēda sazinājies ar LVF ģenerālsekretāru Egīlu Cīruli un pavēstījis, ka izlasei palīdzēt nevarēs. Iemesls – Kuneo komandas vadība Jāni izīrējusi kādam Kataras klubam startam kādā Kataras paraugturnīrā (pēc neoficiālas informācijas "Kataras Prinča" kausa izcīņa). Ik gadu Katarā notiek paraug turnīri, kur valsts klubu sastāvos spēlē dažāda mēroga Eiropas volejbola zvaigznes. Šosezon godu uzspēlēt šādā turnīrā izpelnījies arī Pēda.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka Jānis ir izvēlējies šosezon nespēlēt izlasē. Protams, mēs nevaram maksāt tādas naudas kā to var atļauties Arābu valstu klubu labvēļi. Protams, Jānis izlasei būtu bijis ļoti nepieciešams, taču cilvēcīgi viņu var saprast, sportista karjera nav pārāk gara, lai laistu garām šādas iespējas," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja LVF ģenerālsekretārs Egīls Cīrulis.

Vakar Rīgā atgriezās Vikors Koržeņevičs, kurš jau rīt pievienosies izlases treniņiem (šodien izlasei ir brīvdiena). Tādejādi izlases treneriem Raimondam Vildem un Uģim Krastiņam no 15 izlases kandidātiem būs jāizvēlas trīs liekie. Izlases galīgais sastāvs treneriem jāpaziņo 20. maijā.

Vēl vakar izlases treniņos piedalījās 14 volejbolisti - Agris Leitis, Deniss Petrovs (abi cēlāji), Ingars Ivanovs, Austris Štāls (libero), Hermans Egleskalns (diagonāle), Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs (pirmā tempa uzbrucēji), Toms Šmēdiņš, Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs, Andrejs Baburovs un Lauris Iecelnieks (otrā tempa uzbrucēji), bet jau rīt pirmo treniņu aizvadīs arī Viktors Koržeņevičs.

Latvijas izlase Eiropas 2011.gada volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā grupā ar Grieķijas un Somijas izlasēm. Trešā izlase, kas pievienosies B apakšgrupas komandām tiks noskaidrota cīņā starp Lielbritānijas un Azerbaidžānas izlasēm. Viens no B grupas atlases turnīriem notiks pašu laukumā (Rīgā, "Arēnā Rīga") no 21. līdz 23. maijam, bet otrs Grieķijā no 28. – 30. maijam. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs grupas uzvarētāji, taču arī otrās vietas ieguvēji saglabās cerības pacīnīties par ceļazīmi uz EČ papildu turnīrā.

 +29 [+] [-]

, 2010-05-13 16:21, pirms 14 gadiem
Bez Pēdas izlasei būs, hm, cita ķermeņa daļa.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-13 16:22, pirms 14 gadiem
Zheel!!

 +42 [+] [-]

, 2010-05-13 16:24, pirms 14 gadiem
Reveranss. Kad Pēda bija pieejams, tad Vilde viņu tirsināja un spēlēt lāga nedeva, jo kā vienmēr priekšroka lāsēniem.

  +5 [+] [-]

, 2010-05-13 16:39, pirms 14 gadiem
kur ir Hotuljevs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 17:05, pirms 14 gadiem
nepārsteidz.Paldies Vildes kumgam

 +10 [+] [-]

, 2010-05-13 17:13, pirms 14 gadiem
Nu Vildes kungs te šobrīd njeprichom!

Var saprast Jani, daļēji protams! bet kopumā žēl, ka Latvijas volejbola draugiem nebus iespeja puiku novertet klatiene!

  +2 [+] [-]

, 2010-05-13 17:21, pirms 14 gadiem
visnotāļ atbalstāms lēmums....
....ja nav valsts par kuru varētu likt galvu uz ežiņas, priekš kam tad bendēt savu veselību aizstāvot taukumūļu kotedžas un pilis!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-13 17:30, pirms 14 gadiem
..ja nav valsts par kuru varētu likt galvu uz ežiņas, priekš kam tad bendēt savu veselību aizstāvot taukumūļu kotedžas un pilis!
Ir protams parastā tauta , kura atrastu naudu lai aizietu uz volejbola izlases spēlēm...bet viss ir tik pretīgi...es pat nezinu , atvainojiet ...ir Latvijai Volejbola kaučkāds prezis?Ja ir , ...tad saņem savus 4-5 tūkstošus latus iztikai ...un neko nedarot....
ja slēpošanas feders pats būdams līdzenuma slēpotājs, ar putām uz lūpām lobē kalnu(??????) slēpošanu. Latvijā...
eh.............

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 17:30, pirms 14 gadiem
izskatas ka Pēda negrib pie Vildes spēlēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-05-13 18:55, pirms 14 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Nu Vildes kungs te šobrīd njeprichom!

Var saprast Jani, daļēji protams! bet kopumā žēl, ka Latvijas volejbola draugiem nebus iespeja puiku novertet klatiene!
Tā nu nav, ka ņepricjom - kurš tad Pēdu marinēja uz soliņa, ja ne Vilde. Kam gan viņam skriet uz šejieni, ja reiz pret viņu tāda attieksme. Līgums nākamajam gadam ir, jāatrādās nevienam nav, var normālā režīmā gatavoties nākamajam gadam, nevis aiz Iecelnieka sēdēt uz soliņa.
Vai nu vajadzētu Pēdu vairs par puiku saukt - 25 gadi tomēr un laba līmeņa čempionātā spēlē. Tad jau Celitāns arī ir puika.
Slēpts komentārs: cesinieks7

     [+] [-]

, 2010-05-13 19:42, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka šis portāls arī pielicis savu roku. Pirms gadiem ar lielu baudu tak izgaršoja Medeņa atteikumu spēlēt izlasē un Pēdas konfliktu ar Vildi. Rezultāts gan ir tikai tad, ja spēlē tie, kas grib.

  -1 [+] [-]

, 2010-05-13 20:00, pirms 14 gadiem
var jau saprast peedu..bet ks sapratiis tos kam volejbols nav vienbaldziigs?..veetras, miglinieki, peedas un basketbolisti ar plikaam pakaljaam juurmalaa un viesnniicu demoleetaaji tie laikam nebuus

  +3 [+] [-]

, 2010-05-13 20:00, pirms 14 gadiem
cesinieks7 rakstīja: pēda ir āksts...tomēr valsts godu jāaizstāv...vismaz sportā...
kaut kādiem pienākumiem tomēr jābūt pret komandu,komandas biedriem,faniem....
lai mācās no OZO....!!! viņam naudas par maz,ka sitās DINAMO...?
Kaut kas tavā domu gājienā neklapē, OZO valsts godu šogad arī atteicās aizstāvēt, kaut viņam to piedāvāja. Nejauc Dinamo godu par naudu ar Valsts godu gandrīz par pliku velti.

  -3 [+] [-]

, 2010-05-13 21:05, pirms 14 gadiem
tie kas zin kā ir īstenībā ... tie šito lasot smīn
a tie kas nezin, lai heroizē tālāk jančiku
viens gan - spēlētāji ar tādu attieksmi izlasē nav vajadzīgi nevienā sporta veidā, ne basketbolā, ne futbolā, ne arī volejbolā. Basketbola savienība to pavisam nesen saprata ...

  -3 [+] [-]

, 2010-05-14 07:58, pirms 14 gadiem
loid rakstīja: Kaut kas tavā domu gājienā neklapē, OZO valsts godu šogad arī atteicās aizstāvēt, kaut viņam to piedāvāja. Nejauc Dinamo godu par naudu ar Valsts godu gandrīz par pliku velti.
cik OZO ir gadu...???? unb DINAMO ir Latvijas produkts....
un par naudu...tad jau pasaules čempionāti nebūtu vajadzīgi,jo nemaksā nevienam...izņemot prēmijas...
no OZO būtu jāmācās tādiem pēdām un pārējiem mīkstajiem,kurus trenējuši Latvijas treneri ...un iemācīts spēlēt voleju šeit...
un tad jau nu būtu cieņas pēc jāuzspēlē izlases sastāvā...ari fani taču mums ir...un grib redzēt labākos...bet nu pēda ir glupš...

  +1 [+] [-]

, 2010-05-14 08:25, pirms 14 gadiem
Arī es atteiktu izlasei, ja mani tā čakarētu, kā viņu. Izsauc no Itālijas uz Latvijas izlases spēlēm un notur uz rezervistu soliņa. Un paši treneri jūtās baigi apmierinātie - mēs taču esam vareni, atkal vienu čali izčakarējām... Domāju, ka vispirms ir jāmainās attieksmei pret spēlētājiem un tad jāpiesauc patriotisms, jo arī patriotismam ir robežas!!!

     [+] [-]

, 2010-05-14 08:41, pirms 14 gadiem
To Kurmītis

Tikai vajag paprasīt apkārtējiem ar kādu attieksmi viņš trenējās un izturējās pret pārējiem. Varbūt tad būs saprotams, kāpēc uzreiz nelika spēlēt. Un kādu spēli rādīja laukumā? Ar gariem zobiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-14 09:01, pirms 14 gadiem
cesinieks7 rakstīja: cik OZO ir gadu...???? unb DINAMO ir Latvijas produkts....
un par naudu...tad jau pasaules čempionāti nebūtu vajadzīgi,jo nemaksā nevienam...izņemot prēmijas...
no OZO būtu jāmācās tādiem pēdām un pārējiem mīkstajiem,kurus trenējuši Latvijas treneri ...un iemācīts spēlēt voleju šeit...
un tad jau nu būtu cieņas pēc jāuzspēlē izlases sastāvā...ari fani taču mums ir...un grib redzēt labākos...bet nu pēda ir glupš...
Es Tev piekrītu gandrīz visam, tikai nu nav Dinamo Latvijas produkts, pica veikalā ar Dinamo logo varbūt, bet ne hokeja komanda. Bez krievu naudas nebūtu šī saucamā Latvijas produkta.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-14 09:04, pirms 14 gadiem
Katra spēlētāja ziņā ir spēlēt vai nespēlēt izlasē, bet cilājot bijušos notikumus Vildes un Pēdas saistībā ir savi zemūdens akmeņi, kā saka viena pagale nedeg.
Lasot rakstu un komentārus, atcerējos apm. 3 - 4 gadus vecu interviju ar Aigaru Birzuli "Sporta Avīzē". Tad Aigars teica, ka viena no Latvijas volejbola problēmām ir tas, ka pienācīgi netiek sargāti, novērtēti (krieviem ir labs vārds дорожить) labākie spēlētāji, kuru Latvijā ir tāpat maz.
Pēc manām domām, lielākoties tas netiek darīts arī tagad, visās volejbolistu vecuma grupās.

  +2 [+] [-]

, 2010-05-14 10:52, pirms 14 gadiem
Šis ir tikai atlases turnīrs, varētu ņemties, ja džeks būt atteicies čempionātā pārstāvēt savu valsti. Pie kam ja klubs viņu izīrējis (domāju klubam arī neslikti atlec) tad kā var uzrakstīt virsrakstu "Pēda atsaka izlasei"??? Ja džeks ir izīrēts, tad ko viņa līgums ar klubu būtu jālauž, lai tiktu uz izlases otrās kārtas atlases spēlēm??? Sviests kaut kāds.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-14 14:47, pirms 14 gadiem
Bilde šim rakstam arī laba piemeklēta. Jānis kārtējo reizi stāv malā un skatās kā Latvijas izlase spēlē... Droši, ka šim "ampluā" Latvijā izlases treneri var atrast daudz citus piemērotus džekiņus.