Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ceļazīmi uz Pekinu iegūst serbu volejbolisti

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ceļazīmi uz Pekinu iegūst serbu volejbolisti
Serbiem finālā izdevās atspēlēties
no divu setu deficīta.
Foto: AFP

Serbijas vīriešu volejbola komanda šodien izcīnījusi ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, dramatiskā mačā likvidējot divu setu deficītu un uzvarot spāņus – 3:2.

Turcijas pilsētās Izmirā šonedēļ bija pulcējušās astoņas Eiropas volejbola komandas, lai izspēlētu vienu ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm. Pirmās divas vietas no Eiropas bija izcīnījušas Krievijas un Bulgārijas komandas (pasaules kausa ietvaros izcīnīta 2. un 3. vieta). Bet trešo un pēdējo bija jāuzzina Turcijā. Dalībnieku sastāvs bija gana iespaidīgs – Itālija, Spānija, Serbija, Polija, Vācija, Somija, Nīderlande un Turcija, taču ceļazīme tikai viena.

Vispirms komandas izspēlēja grupu turnīrus, kas noteica, ka pusfinālā spēkojās spāņi pret somiem un serbi pret nīderlandiešiem. eSports.lv jau vakar ziņoja, ka finālā diezgan viegli iekļuva Serbija un Spānijas komandas, kuras šodien tikās finālā. Pirms mača tika gaidīta ļoti sīva cīņa, un pat bukmeikeri īsta favorīta statusu nebija piešķīrusi nevienai no valstsvienībām.

Pirmais sets bija ļoti saspringts, bet tā galotnē, pateicoties serbu kļūdām, veiksmīgāki bija spāņi – 26:24. Sarūgtināti par zaudēto pirmo setu, serbi pilnīgi „izgāzās” otrajā – jau seta vidū spāņiem bija vairāk kā 10 punktu handikaps, ko viņi negrasījās izsēt – 25:16. Tas serbiem atkāpšanās ceļus noslēdza – lai kvalificētos šīs vasaras olimpiskajām spēlēm, Balkānu valsts volejbolistiem nu bija jāuzvar trīs seti pēc kārtas. Trešajā setā serbi ieguva vadību jau pašā sākumā, bet seta vidū atradās jau komfortablā sešu punktu pārsvarā. Lai kā centās spāņi, tomēr saglābt setu vairs neizdevās – 19:25.

Ceturtajā setā serbi turpināja būt viļņa augšpusē – jau uzreiz iegūts piecu punktu handikaps (8:3), ko serbi nebūt nedomāja atdot, pārliecinoši uzvarot ceturto setu 25:15. Volejbola „gardēžiem” tas tik bija vajadzīgs – izšķirošajā spēlē visi pieci seti. Serbi to iesāka fantastiski – 4:1 vadība, un spāņu trenerim nācās pieprasīt pārtraukumu. Pārtraukums palīdzēja – spāņi uzvarēja septiņas no nākamajām deviņām izspēlēm, pavirzoties tuvāk Pekinai – 8:6. Serbi gan uzreiz divus punktus atspēlēja, un tālāk spēle turpinājās punkts punktā. Pie rezultāta 13:13 tiesneši šaubīgā epizodē (bumba visticamāk tomēr bija laukumā, nevis autā) lēma par labu serbiem, ļaujot viņiem tikt pie mačbumbas. Ar pirmo piegājienu gan uzvara neatnāca, tomēr ar trešo gan – 17:15 setā, 3:2 mačā, un uz Pekinu dodas serbi.

Tikmēr pērnā gada Eiropas čempioni spāņi var justies pagalam neapmierināti, jo sev tik labvēlīgo spēles sākuma scenāriju viņi nespēja noturēt galvenokārt lielā kļūdu skaita dēļ trešajā setā, kas serbiem deva otro elpu.

Volejbols.
Olimpisko spēļu atlases turnīrs.
Izmira, Turcija.

Fināls.

Serbija – Spānija 3:2 (24:26, 16:25, 25:19, 25:15, 17:15)

Izmantotie resursi:
www.cev.lu

  +1 [+] [-]

, 2008-01-13 18:35, pirms 17 gadiem
:O paarsteigums no 2-0 zaudeet 2-3 tas ir jaamaak

     [+] [-]

, 2008-01-13 18:37, pirms 17 gadiem
tādu spēli nenākas bieži redzēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja