Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Atjaunotā dāmu volejbola izlase aizvadīs pirmo cīņu

Jānis Celmiņš

Atjaunotā dāmu volejbola izlase aizvadīs pirmo cīņu
Foto: Artūrs Tinte

Atjaunotā Latvijas sieviešu volejbola izlase šovakar Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā aizvadīs savu pirmo maču. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā Latvijas pretinieces būs Kipras volejbolistes. Mača sākums pulksten 18.00, tiešraide - Sportacentrs.com.

Latvijas dāmu volejbola izlase oficiāli tika atjaunota aizvadītā gada nogalē un šodien, pēc sešu gadu pārtraukuma aizvadīs pirmo oficiālo spēli. Mūsu izlases galvenais treneris Jānis Leitis pauž, ka no komandas gaida uzvaru. „Mikroklimats komandā ir labs, līdz ar to rīt no komandas sagaidu to atdevi, kāda viņām ir šobrīd un to spēles dinamiku, kādu viņas ir parādījušas. Mērķis ir uzvarēt Kipru,” pirms spēles pauž treneris. Jāpiebilst gan, ka Latvijas izlasei šajā cīņā nāksies iztikt bez vairākām potenciālajām līderēm – Olgas Točko-Ativī, Ances Auziņas un Jekaterinas Stepanovas. Lielākā Latvijas izlases galvenā trenera sāpe uzsākot gatavošanos bija cēlājas pozīcija, taču nu izskatās, ka šajā ziņā viss ir kārtībā. Mūsu izlases saspēli šovakar vadīs pieredzējusī Sana Catlakša. Lai gan līderu trūkums varētu būt jūtams, jācīnās ar tām, kuras ir trenera rīcībā un šķiet, ka Kipras izlasi mūsējām apspēlēt vajadzētu.

Kipras izlasi trenē grieķu speciālists Manoulis Roumeliotis, kurš savulaik bija pazīstams pludmales volejbolists. 2008. gada olimpiskajās spēlēs viņš trenēja grieķu pludmales volejbola sieviešu pārus Koutroumanidou / Tsiartsiani un Karantassiou / Arvaniti. 2012. gada janvārī ar Kipras junioru izlasi viņš viesojās arī Latvijā. "Kipras nacionālā komanda varētu būt pieredzējušo spēlētāju sajaukums ar jaunajām asinīm, kas nesen kļuva par Eiropas mazo valstu junioru čempionēm. Mēs cenšamies izveidot komandu, kas apvieno pieredzi un jaunības entuziasmu, tādējādi liekot pamatus nākotnei. Divās spēlēs pret Latviju mūsu mērķis ir spēlēt tik labi, cik vien iespējams, parādot no sevis to labāko. Pretiniece noteikti ir labāka komanda, tomēr mēs nezaudējam cerību," paudis Kipras izlases galvenais treneris.

Viena no Latvijas izlases volejbolistēm Līva Brīvule atklāj, ka viņai ir liels prieks, ka Latvijā atkal sāk pamazām atjaunoties sieviešu volejbols un tic, ka tas var atgriezties tādā līmenī kāds tas bija un kļūt vēl labāks. „Es ticu un ceru, ka mēs varam uzvarēt Kipras izlasi un iekļūt nākamajā kārtā, spert pirmo soli. Pēc tam būs jāstrādā un jāsper nākamie soļi,” uzskata volejboliste.

Uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā. Atbildes spēle 20.maijā Limasolā (Kipra). Uzvaras gadījumā Latvijas izlase iekļūs kvalifikācijas turnīra nākamajā kārtā - grupu turnīrā, kur potenciālās pretinieces būs - Čehijas, Bulgārijas un Ungārijas izlases.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Viktorija Brice, Līva Brīvule, Ieva Tetere, Ingrīda Zauere, Kristīne Lece, Alise Lece, Dagnija Mediņa, Lana Sorokina, Sandra Breikša, Aleksandra Tihovska, Sanda Ragozina un Sana Catlakša.

Vai Latvijas dāmu izlase „jaunu dzīvi” sāks ar uzvaru, uzzināsim jau šovakar. Jūtams, ka arī skatītāju interese par šo spēli ir pietiekami liela un Olimpiskajam Sporta centram šovakar vajadzētu būt pārpildītam. Tiem, kuri spēli klātienē kāda iemesla dēļ vērot nevarēs, to būs iespēja darīt arī portālā Sportacentrs.com, mača sākums pulksten 18.00.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-12 11:53, pirms 12 gadiem
''Olimpiskajam Sporta centram šovakar vajadzētu būt pārpildītam''

- Diez vai... 50 % aizpilde jau būs izcils rezultāts!

  +2 [+] [-]

, 2012-05-12 12:04, pirms 12 gadiem
strunts par skatitajiem, galvenais uzvaret

     [+] [-]

, 2012-05-12 12:16, pirms 12 gadiem
kuram gan kkas taads interesee...radi sanaaks un tas buus viss

  -2 [+] [-]

, 2012-05-12 12:35, pirms 12 gadiem
Sašuļai T. ir n-tās draudzenes!!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-12 12:38, pirms 12 gadiem
un tas arī pirmais zāģis

     [+] [-]

, 2012-05-12 12:40, pirms 12 gadiem
točka rakstīja: Sašuļai T. ir n-tās draudzenes!!
ko tu te murgo? pirms hokeja atkal pielējies?