Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Koržeņevičs pārāks pirmajā latviešu duelī Vācijā

Jānis Celmiņš

Koržeņevičs pārāks pirmajā latviešu duelī Vācijā
Viktors Koržeņevičs

Eiropas volejbola līgās finišam tuvojas regulārie čempionāti un dažviet jau sākušās izslēgšanas spēles. Tā Vācijas Bundeslīgas 1/4fināla vienā no pāriem spēkus mēro divi Latvijas izlases spēlētāji – Viktors Koržeņevičs un Jānis Šmēdiņš. Pirmajā sērijas pārī pārāks bijis pirmais.

Somija

Somijas čempionātā noslēgumam tuvojas regulārais čempionāts. Ar mainīgām sekmēm spēles aizvadītajā svētdienā aizvadījuši Aivara Petruševica un Romāna Sauša pārstāvētie klubi. Petruševica pārstāvētā „Hurrikaani Loimaa” komanda viesos ar 2:3 atzina „Etta” pārākumu. Zaudētājiem rezultatīvākais ar 23 gūtajiem punktiem bija Petruševics, bet uzvarētāju rindās 16 punkti citam mūsējam – Salvim Cielavam.

Sauša „Saimaa Volley” komanda tikmēr tikusi pie panākuma pār „Lakkapaa” komandu – 3:2, taču neskatoties uz to Latvijas izlases kandidāta pārstāvētā komanda cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs jau zaudējusi. Romāns atkal bija rezultatīvākais sevis pārstāvētās komandas rindās, šoreiz 24 punkti.

Uzvaru Somijas čempionātā tikmēr svinējusi Uģa Krastiņa trenētā „VaLePa” vienība, kas savā laukumā ar 3:0 pieveica „Sun Volley” klubu. Krastiņa dēls Elviss spēlēja vien epizodiski un punktus neguva.

Jau šonedēļ Somijas čempionātā tiks izspēlētas pēdējās regulārā čempionāta spēles. „VaLePa”, „Etta” un „Hurrikaani” komandas jau nodrošinājušas vietas izslēgšanas spēlēs.

Turcija

Turcijas čempionātā tikmēr pie kārtējās uzvaras tikusi Gundara Celitāna „Halkbank” komanda, kas savā laukumā pārliecinoši apspēlēja „Niksar Belediye” vienību – 3:0. Celitāns spēlēja vien pirmo setu un guva trīs punktus.

Vācija

Vācijas Bundeslīgā tikmēr jau sākušās izslēgšanas spēles. Vienā no 1/4 fināla pāriem tiekas divas Latvijas volejbolistu pārstāvētās komandas. Pirmajā no tām Viktora Koržeņeviča „Buhl” komanda viesos ar 3:2 pieveica Jāņa Šmēdiņa „Moerser” vienību. Uzvarētāju rindās 12 punktus guva Koržeņevičs, zaudētāju – 12 Šmēdiņš. Sērijā līdz divām uzvarām rezultāts nu kļuvis 1-0 par labu Koržeņevičam un Co, otrā spēle jau 14. martā „Buhl” laukumā.

Itālija

Itālijas čempionāta A2 līgas spēlē pie panākuma tikusi Jāņa Pēdas „Energy Resources Carilo Loreto” komanda, kas viesos ar 3:0 pieveica vienu no vājākajām līgas komandām „Cicchetti Isernia”. Pēda šajā spēlē guva 13 punktus. A2 līgas regulārajā turnīrā vēl atlicis izspēlēt četras spēļu kārtas.

Baltkrievija

Baltkrievijas čempionāta pusfināla sērijas pirmajās divās spēlēs mainīgs sekmes Denisa Petrova Minskas „Stroitel” komandai, kas pirmajā mačā ar 3:0 pieveica „Šahter” vienību, bet otrajā ar 1:3 piekāpās. Sērija turpināsies līdz kādas komandas trim uzvarām. Interesanti, ka īsi pirms izšķirošajām pavasara cīņām „Stroitel” komanda atvadījusies no galvenā trenera Milana Žarkoviča.

Igaunija

Divas uzvaras Igaunijas čempionāta 1/4 fināla sērijā izcīnījusi Laura Iecelnieka un Arta Caica pārstāvētā „Tartu Pere leib” komanda. Abās sērijas spēlēs Tartu vienība pieveikusi „Valio Voru” komandu ar 3:0. Caicam katrā no spēlēm attiecīgi septiņi un trīs punkti, bet Iecelniekam pirmajā spēlē pieci punkti, bet otrajā latvietim treneri devuši atpūtu. Nojaušams, ka viņš tiek gatavots pusfināliem un fināliem, jo jau pēc „Schenker” līgas „Final four” turnīra, kurā Tartu šogad triumfēja, Lauris sūdzējās par nelieliem savainojumiem.

Izmantotie resursi:
Mestaruusliiga
Türkiye Voleybol Federasyonu
volleyball-bundesliga.de
Legavolley - Home Page
Волейбольный клуб "Минск"
volley.ee

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2012-03-12 22:10, pirms 13 gadiem
Kas ir Valters Lagzdins Koržeņeviča komandā?
TV Bühl - Volleyball - 1. Bundesliga -->...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-12 22:23, pirms 13 gadiem
janisC rakstīja: Kas ir Valters Lagzdins Koržeņeviča komandā?
http://www.tv-buehl-volleyball.de/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=102&Itemid=87
pameklēsi arhīvā, atradīsi... esmu rakstījis par šo puisi...

     [+] [-]

, 2012-03-12 23:20, pirms 13 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: pameklēsi arhīvā, atradīsi... esmu rakstījis par šo puisi...
Jā, to 26-tā janvāra rakstu kaut kā biju palaidis garām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-13 13:48, pirms 13 gadiem
sasperjods, 2012-03-12 21:32, vakar
Par Kurzemnieku un Kuldīgas izcilāko sportistu pašlaik

Kā tad Miņins???