Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Interesanti pavērsieni LČ Nacionālajā līgā

Jānis Celmiņš

Interesanti pavērsieni LČ Nacionālajā līgā
Māris Kurtiņš, AVK
Foto: Andrejs Gaidukovs

Aizvadīta kārtējā spēļu kārta Latvijas Nacionālajā volejbola līgā, kurā neiztika bez pārsteigumiem. Pie vieglas uzvaras tika ,,Armijas volejbola klubs” (AVK), ,,SK Limbaži” piekāpās ,,SK RTU”, savukārt ,,MSĢ/Sēja” bija pārāki par ,,SK Cēsis”.

Armijnieki izbraukumā trijos setos pieveica pašreiz turnīra tabulā priekšpēdējā vietā esošos ,,VK Ropaži” volejbolistus. Lai gan pirmo setu Armijnieki uzvarēja, kā saka ,,bez variantiem” (25:17), tad otrais sets jau iesākās ar Ropažnieku ofensīvu. Pirmajā tehniskajā pārtraukumā ,,VK Ropaži” gāja ar solīdu piecu punktu pārsvaru (8:3). Spēles ritējumu izdevās ,,lauzt” uz maiņu iznākušajam Armijnieku saspēles vadītājam Mārim Kurtiņam (attēlā), kurš ar labu servi un vairākām veiksmīgām darbībām aizsardzībā panāca līdzsvaru otrajā setā (19:19). Turpinājumā, ar aukstasinīgu saspēles vadīšanu, Māris izrāva uzvaru savai komandai (25:22). Kā vēlāk izrādījās, šis bija izšķirošais pavērsiens setā un arī visā spēlē. Mača pēdējā – trešajā setā, Armijnieki nepieļāva nekādas atkāpes un veiksmīgi svinēja uzvaru ar 25:17.

No turnīra viedokļa Armijniekiem šī bija svarīga ,,punktu” spēle, jo tagad AVK praktiski ir neaizsniedzami saviem konkurentiem (43 punkti 18 spēlēs). Vienīgā komanda, kas teorētiski var apsteigt AVK regulārā čempionāta izskaņā ir ,,SK Limbaži”, kuri vakardienas izbraukuma spēlē piecos setos atzina mājinieku ,,SK RTU” komandas pārākumu 3:2 (21; 23; 25; 8; 10). Limbažniekiem (38 punkti 18 spēlēs) tagad ir nepieciešamas abas uzvaras atlikušajās regulārā čempionāta spēlēs, savukārt Armijniekiem, lai noturētos līderos, ir nepieciešams izcīnīt vienu punktu pēdējās divās spēlēs.

No cīņas par vietu labāko četriniekā nav izkrituši arī ,,MSĢ/Sēja” jaunie volejbolisti, kuri vakar principiālā mačā savu skatītāju priekšā lika kapitulēt kaimiņiem ,,SK Cēsis” 3:0 (22; 24; 23).

Ar šīm spēlēm turnīra tabula kļūst arvien interesantāka un cīņas neprognozējamākas. Šajā nedāļās nogalē tiks izspēlētas praktiski visas atlikušās spēles regulārajā čempionātā. Centrālās no tām sestdien solās būs ,,SK Limbaži” pret ,,SK Vecumniekiem”, bet svētdien Limbažiem būs jāspēlē izbraukumā ar ,,MSĢ/Sēju”. Arī mačs Valles vidusskolā solās būt gana interesants un emocijām bagāts, kur vietējie ,,SK Vecumnieki” uzņems turnīra līderus ,,AVK” komandu.

Informāciju sagatavoja:
Egīls Tišanovs (AVK)

     [+] [-]

, 2010-02-12 14:40, pirms 15 gadiem
jaaa nacionaalaajaa ssogad kartsti iet

     [+] [-]

, 2010-02-12 15:04, pirms 15 gadiem
Vajag noorganizāt fināla spēļu interneta pārraides!