Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalna “Olympiakos” zaudē bulgāriem arī CEV ČL atbildes spēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Egleskalna “Olympiakos” zaudē bulgāriem arī CEV ČL atbildes spēlē
Hermans Egleskalns. Foto: LVF.

Trešdien Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgas trešās kārtas atbildes spēlē Grieķijas komanda Pirejas “Olympiakos”, kuru pārstāv Latvijas izlases volejbolists Hermans Egleskalns, vēlreiz zaudēja Bulgārijas komandai Pazardžikas “Hebar”.

# Hermana Egleskalna komanda pirms nedēļas CEV Čempionu līgas trešās kārtas pirmajā spēlē izbraukumā zaudēja Pazardžikas “Hebar ar 1-3 (24:26, 18:25, 25:20, 23:25).

# Līdz ar to mūsu izlases līdera komandai atbildes spēlē šo trešdien savā laukumā vajadzēja revanšēties ar 3:0 vai arī ar tādu pašu rezultātu 3:1, lai tad spēlētu zelta setu un cerētu uz uzvaru tajā, kas ļautu tikt nākamajā kārtā.

# Arī Pirejā rezultāts pa setiem bija identisks, proti Grieķijas komanda vēlreiz atzina pretinieku pārākumu ar 1-3 (25:21, 23:25, 19:25, 23:25).

# Atbildes spēli “Olympiakos” iesāka ļoti labi, esot pirmajā setā lielāko daļu vadībā ar četru līdz piecu punktu pārsvaru un panākot arī likumsakarīgu uzvaru tajā 25:21.

# Otrajā setā iniciatīvu pārņēma Bulgārijas komanda, esot vadībā ar 8:7 un 16:13, taču Grieķijas čempioni spēja izvirzīties vadībā ar 21:20, bet tomēr līdz labvēlīgam iznākumam setu novest nespēja 23:25.

# Otrā seta galotne arī kļuva par lūzuma punktu spēlē. Trešajā setā, kaut arī pirmajā pusē “Olympiakos” bija vadībā ar 8:7, tomēr turpinājumā “Hebar” panāca divu līdz trīs punktu pārsvaru – 16:14 un 21:18. Seta galotnē labāk nospēlēja viesi un uzvarēja ar sešu punktu pārsvaru – 25:19. Līdz ar to divu spēļu uzvarētājs jau bija zināms.

# Ceturtajā setā sākumā vadībā atradās Egleskalna komanda 8:6, bet vēlāk iniciatīvu pārņēma viesi – 16:13. Līdzīgi kā pirmajā setā “Olympiakos” spēja panākt labvēlīgu 21:20, bet tomēr zaudēja seta galotnē ar 23:25.

# Ar 13 punktiem Hermans Egleskalns bija trešais rezultatīvākais savā komandā, jo pa 18 punktiem guva Konstantinos Stivachtis un Pavle Peričs.

# Atgādinām, ka pirmajā kārtā Pirejas vienība abos mačos apspēlēja Bosnijas un Hercegovinas klubu Brčko “Mladost”, bet otrajā kārtā arī abas reizes pārspēja Slovākijas komandu Komārno “Rieker UJS”.