Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jaunatnes čempionāta volejbolā Pavasara posmā turpinās finālsacensības

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas Jaunatnes čempionāta volejbolā Pavasara posmā turpinās finālsacensības
Pirmo trīs vietu ieguvējas U13 grupā meitenēm. Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Daugavpilī un Gulbenē tika aizvadītas finālsacensības U-13 meiteņu un U-15 zēnu komandām Latvijas Jaunatnes čempionāta Pavasara posmā. Meiteņu fināla komandas uzņēma Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skola, savukārt zēni sacensības aizvadīja Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas zālē.

Kopumā meiteņu grupā Pavasara posma atlasē piedalījās 23 komandas, no kurām 12 labākās no visas Latvijas aizvadīja fināla sacensības Gulbenē.

Uzvaru un zelta medaļas U-13 meiteņu konkurencē izcīnīja Ineses Jursones trenētā Rīgas Volejbola skolas komanda. Par aizvadīto sezonu trenere saka: “U-13 grupas meitenes trenējas kopā ar gadu vecākām meitenēm, tāpat arī aizvadām daudz draudzības spēles, arī pret treneres Korbutas meitenēm, tā kā ir pret ko pacīnīties treniņos. Tā varbūt arī ir mūsu priekšrocība, kas nav citām komandām. Redzot kā meitenes spēlē, arī noteikti jau gaidīju kādu no godalgotajām vietām.”

Inese Jursone ir ļoti lepna un priecīga par savām meitenēm, uzsverot: “Komanda nospēlēja lieliski, jebkura parādīja rezultātu, pat ja bija rezervistos. 15 spēlēs meitenes nezaudēja ne setu. Tādu komandu līdz šim neesmu redzējusi, meitenes ļoti ieguldās un nāk uz visiem treniņiem. Es noteikti domāju, ka viņām nākotnē gaidāmi lieli panākumi.”

Savukārt otro vietu meiteņu konkurencē izcīnīja Balvu Sporta skola, trešajā vietā atstājot Rīgas Volejbola skolas otro komandu Svetlanas Cepurītes vadībā.

Par zēnu U-15 spēcīgāko komandu šajā Latvijas Jaunatnes čempionāta posmā kļuva Rīgas Volejbola skolas Māra Vensberga trenētā komanda, kurš arī ir U-16 vecuma grupas izlases treneris. “Kā U-16 izlases trenerim bija iespēja atkal novērtēt lielāko skaitu izlases kandidātus darbībā. Prieks redzēt visām komandām progresu un meistarības izaugsmi no rudens posma fināla sacensībām,” saka Māri Vensbergs.

Par fināla spēlēm treneris uzsver: “Gaidītāka cīņa noteikti bija pusfināls, kur spēkojāmies ar rudens posma finālisti Jēkabpili. Motivācijas netrūka un revanšējoties par zaudējumu rudens posma finālā 2:3, šoreiz izcīnījām uzvaru ar 3:1. Finālā pretī stājās vienmēr sīkstā cīnītāja, Dundagas komanda. Lai arī rezultātā uzvarējām ar 3:0, par uzvaru katrā sētā bija jācīnās ar visiem spēkiem. Par labāko spēlētāju tika atzīts Markuss Vensbergs, tomēr uzteikt gribu visus spēlētājus.”

“Par U-15 čempionu nosaukumu šogad jāpasakās ļoti daudziem - pašiem puišiem un viņu vecākiem. Var sacīt, ka treneru korpuss šai komandai šogad izaudzis līdz 4 treneriem. Murjāņu sporta ģimnāzijā, no šī mācību gada sākuma, četrus puišus trenē Lauris Iecelnieks un Klāvs Zaļkalns, paldies viņiem. Rīgā, turnīros Igaunijā un izbraukumos LJČ posmos nenovērtējamu, nesavtīgu atbalstu, un savu pieredzi komandai nodeva Māris Orups,” pateicīgs ir RVS komandas treneris Vensbergs.

Otro vietu šajā grupā izcīnīja Talsu novada Sporta skolas un Dundagas komanda ar treneri Gundegu Lapiņu. Par labāko komandas rindās atzina Niku Martinu Dišleru. Bronzas medaļas U-15 vecuma zēnu komandu konkurencē ieguva Jēkabpils Sporta skolas puiši, kurus trenē Guntis Grigalis un Raivis Obrumans. Labākā spēlētāja balvu Jēkabpils komandā saņēma Rihards Stivriņš.

Lielu paldies Latvijas Volejbola federācija saka sacensību saimniekiem - Gulbenes novada Bērnu un jaunatnes sporta skolai, kā arī Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolai par fināla spēļu organizāciju. Tāpat arī milzīgu paldies jāsaka jauniešu sacensību atbalstītājiem – SIA “Milzu” par gardajām brokastu pārslām un arī SIA “Rāmkalni” par veselīgajiem augļu izstrādājumiem. Kā arī JOMA par iespēju apbalvot labākos komandu spēlētājus.

Latvijas Jaunatnes čempionāta Pavasara posma fināli turpinās un šajā nedēļas nogalē par zeltu cīnīsies U-16 zēnu komandas Rīgā, bet meitenes Kuldīgā.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols