Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlase pārvar Eiropas čempionāta pirmo atlases kārtu

Rolands Eliņš

Sieviešu izlase pārvar Eiropas čempionāta pirmo atlases kārtu
Latvijas izlase Zviedrijā
Robert Boman, cev.lu

Latvijas sieviešu izlase Eiropas čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā šodien aizvadīja pēdējo grupas spēli ar Gruzijas izlasi, kurā svinēja uzvaru ar 3-0, kas nodrošināja Latvijas izlasei iespēju turpināt sacensības Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā.

Labākā spēlētāja šajā spēlē ar 14 gūtiem punktiem un labākā uzbrucēja ar 13 punktiem bija Latvijas izlases spēlētāja Ance Auziņa. Labākā servētāja - Zane Malaševska (1 eiss), labākā spēlētāja uzņemšanā - Kristīne Lece (83% precizitāte), labākā bloķētāja - Anete Briņķe (4 punkti). Uzvara tika gūta trijos setos (25:15; 25:22; 25:18).

Lai arī vakardienas spēlē tika ciests zaudējums pret Zviedriju, Latvijas izlase no grupas iziet kā otrā, kas nozīmē, ka pretinieces otrajā kārtā būs Polijas, Ukrainas un Šveices izlases.

Otrā kvalifikācijas kārta tiks aizvadīta divos apļos. Tajā startēs 24 izlases, kas sadalītas sešās grupās. Latvijas izlase no 16.-18.maijam Šveicē aizvadīs pirmo apli, bet no 23.-25.maijam Polijā aizvadīs otrā apļa spēles.

Otrās kārtas grupu pirmās vietas ieguvējas komandas kvalificēsies finālturnīram, bet otrās vietas ieguvējas kvalificēsies trešajai kārtai.

Trešā kvalifikācijas kārta notiks 2015.gada maija otrajā pusē, kur sešas izlases būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs spēles pēc principa mājas-viesi, tādējādi trīs uzvarētājas valstis kvalificēsies finālturnīram.

Eiropas čempionātā sievietēm startēs 44 izlases. Finālturnīrā (2015.gadā) vietu jau nodrošinājušas organizētājas valstis - Beļģija un Nīderlande, kā arī piecas labākās izlases pamatojoties uz reitingu - Krievija, Serbija, Itālija, Vācija un Horvātija. Finālturnīrā kopskaitā startēs 16 valstu izlases.

EČ 1. kvalifikācijas kārta

V.ValstsU-ZSeti
1.Zviedrija3-09-3
2.Latvija2-17-4
3.Norvēģija1-25-6
4.Gruzija0-31-9

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija

     [+] [-]

, 2014-05-12 10:24, pirms 10 gadiem
Neredzēju spēli pret SWE, un tāpēc grūti spriest, bet pēc rezultāta izskatas ka varēja arī pacinīties, jo 1. vieta šai grupā ļoti noderētu un tad 2. kārtā būtu jācīnās pret (FRA, ISR, HUN) nevis pret (POL, UKR, SUI).. kur pret POL un UKR gandrīz nav izredžu..

bet nu kā ir tā ir, lai veicas!