Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Medenis debitē Brazīlijā, Celitānam svarīga uzvara Turcijā

Jānis Celmiņš

Medenis debitē Brazīlijā, Celitānam svarīga uzvara Turcijā
Ansis Medenis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Aizvadītajā nedēļā Brazīlijas volejbola Superlīgā debitējis Latvijas volejbolists Ansis Medenis, Gundara Celitāna pārstāvētais klubs izcīnījis svarīgu uzvaru Turcijas čempionātā, bet spēles ārvalstu čempionātos aizvadījuši daudzi citi Latvijas volejbolisti.

Brazīlija

Brazīlijas Superlīgā debitējis Latvijas volejbolists Ansis Medenis, kura pārstāvētā komanda "Volei Futuro" aizvadītajā nedēļā viesos ar 1:3 piekāpās "Santo Andre" vienībai. Jau ziņojām, ka Medenis jau aizvadītā gada jūlija beigās devās uz Brazīliju, lai atrādītos vairākiem vietējiem klubiem, bet oktobra beigās bija iegriezies dzimtenē, kur kārtoja darba atļauju, lai varētu spēlēt vienā no šīs valsts klubiem - "Volei Futuro". "Finanses man nav svarīgākais, vēlos progresēt. Eiropas klubos tādu iespēju nav, taču tur viss ir visaugstākajā līmenī," toreiz atzina Medenis, kurš nu ir debitējis sava jaunā kluba rindās. Debijas mačā Medenis sevis pārstāvētā kluba rindās devās laukumā uz maiņu, gūstot trīs punktus.

Turcija

Svarīgu uzvaru Turcijas čempionātā aizvadītajā nedēļā izcīnījusi Gundara Celitāna pārstāvētā "Ziraat Bank" komanda, kas savā laukumā ar 3:0 pārspēja čempionāta turnīra tabulas vicelīderi - "Arkas Sport" komandu. Celitāns šajā mačā izcēlās ar 14 gūtiem punktiem.

Spānija

Spānijas čempionātā jau 13.(!) uzvaru izcīnījusi Viktora Koržeņeviča pārstāvētā "Unicaja Almeria" komanda, kas kārtējā spēlē ar 3:1 guva virsroku pār "Barcelona" klubu. Koržeņevičam šī nebija tā veiksmīgākā spēle – gūti divi punkti.

Vācija

Vācijas Bundeslīgā ar zaudējumu nācies samierināties Jāņa Šmēdiņa pārstāvētajai "SCC" komandai, kas savā laukumā piekāpās "Evivo Duran" klubam – 0:3. Šmēdiņš laukumā devās "SCC" pamatsastāvā, bet tika nomainīts un laukumā atrgriezās trešajā setā. Kopumā šajā mačā Šmēdiņš guva piecus punktus.

Itālija

Itālijas čempionāta A1 līgas spēlē pie panākuma tikusi Jāņa Pēdas pārstāvētais klubs "Bre Banca Lanutti Cuneo", kas svētdien izbraukumā ar 3:1 apspēlēja "Sisley" klubu. Pēda laukumā devās tikai ceturtajā setā, kad reizi kļūdījās savā vienīgajā servē un punktus neguva.

A2 līgā kārtējo zaudējumu piedzīvojusi Vladislava Hotuļeva pārstāvētā "Nava Gioia del Colle" vienība, kas viesos ar 2:3 piekāpās citai līgas pastarītei "Canadiens Mantova" komandai. Hotuļevs spēlēja "Nava Gioia del Colle" pamatsastāvā un guva 11 punktus.

Francija

Ar zaudējumu nācies samierināties Ruslana Sorokina pārstāvētajai "Rennes" komandai, kas piekāpās "ProA" līgas vicelīderiem "Poitiers" volejbolistiem – 2:3. Sorokins šajā mačā bija starp rezultatīvākajiem "Rennes" klubā, gūstot 19 punktus.

Francijas "Pro B" līgas spēlēs uzvaras svinējuši visi Latvijas pārstāvēto volejbolistu klubi. Aivara Petruševica un Vadima Kardaša pārstāvētā "Chaumont" vienība viesos pārspēja "Nancy" klubu (3:0), Jevgēņija Grimailova "St-Brieuc" savā laukumā guva virsroku pār "Dunkerque" komandu, bet Andreja Zavorotnija "Orange" bija pārāki par "Lion" komandu – 3:0. Petruševicam 14, Grimailovam 10, Zavorotnijam 12 gūti punkti, bet Vadims Kardašs "Chaumot" rindās spēlēja vien epizodiski spēles pirmajā setā un punktus neguva.

Somija

Normunda Veinberga un Hermana Egleskalna pārstāvētā Rovaniemi "PerPo" vienība izcīnījusi vēl vienu uzvaru Somijas čempionātā, ar 3:0 savā laukumā pārspējot "Hurikaani" vienību. Egleskalnam šajā spēlē 22 gūti punkti, Veinbergam 10.

Ar zaudējumu Somijas čempionātā nācies samierināties Uģim Krastiņam un viņa vadītajai "Valepa" vienībai, kas izbraukumā piekāpās (0:3) "Lentopallo" klubam.

Izmantotie resursi:
superliga.com.br
voleybol.org.tr
rfevb.com
volleyball-bundesliga.de
legavolley.it
lnv.fr
lentopalloliitto-fi.directo.fi

     [+] [-]

, 2010-01-11 16:07, pirms 15 gadiem
veiksmi un izdošanos Ansim Brazīlijā !

     [+] [-]

, 2010-01-11 17:37, pirms 15 gadiem
Beidzot Ansis ir debitējis,cerams ka viņš spēs nostiprināties Brazīlijā, kurā šogad ļoti augsta līmeņa čempionāts!!!