Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīru izlases PČ kvalifikāciju uzsāks Igaunijā, dāmas – savā laukumā

Jānis Celmiņš

Vīru izlases PČ kvalifikāciju uzsāks Igaunijā, dāmas – savā laukumā
Latvijas izlases blokā Deniss Petrovs, Viktors Koržeņevičs un Jānis Šmēdiņš
Foto: cev.lu

Tapušas zināmas 2014. gada pasaules čempionāta atlases pirmās kārtas grupas gan sieviešu, gan vīriešu izlasēm. Latvijas vīriešu izlase no 23. līdz 26. maijam piedalīsies turnīrā, kas notiks Igaunijā, bet Latvijas sieviešu izlase būs mājinieces šajā kārtā.

Pirmā kvalifikācijas kārta notiks no 23. līdz 26. maijam. Šajā kārtā piedalās 28 vīriešu un 29 sieviešu izlases, kuras sadalītas septiņās apakšgrupās, kur komandas sadalītas iespējami ievērojot ģeogrāfisko principu. Grupās komandas izspēlēs viena apļa turnīru. Grupas pirmās vietas ieguvēja komanda iekļūs 3. kvalifikācijas kārtā, bet grupas 2. vietas ieguvēja komanda iekļūst 2. kvalifikācijas kārtā.

Mūsu vīri cīnīsies C grupā kopā ar Igaunijas, Baltkrievijas un Dānijas izlasēm, bet dāmām nāksies mērot spēkus ar Igaunijas, Islandes un Lietuvas volejbolistēm.

Otrā kārta gan vīriešu, gan sieviešu komandām notiks no 2. līdz 6.oktobrim. Tajā piedalīsies pirmās kārtas apakšgrupās 2. vietas ieguvušās komandas. Grupā komandas izspēlēs katra ar katru. Pirmās, otrās un/vai trešās vietas ieguvējas komandas no grupas iekļūst 3. kvalifikācijas kārtā.

Trešā kārta notiks no 2014. gada 3. līdz 5.janvārim, kurā piedalīsies 20 komandas. 12 komandas šajā kārtā iekļūs pēc reitinga, kurām pievienosies 1. kārtas 1. vietu ieguvušās komandas un 2. kārtas pirmo, otro un iespējams arī trešo vietu ieguvusī komanda. Gan vīriešiem, gan sievietēm notiks pieci turnīri, kur būs pa četrām komandām katrā. Tie tiks spēlēti pēc apļa sistēmas. Vīriešu konkurencē katras grupas 1. vietas ieguvēja komanda kvalificējas finālam, kā arī 2.vietas ieguvēja ar labāko rezultātu, savukārt sieviešu konkurencē grupu 1. vietu ieguvējas kvalificējas finālam un divas 2.vietu ieguvējas komandas ar labāko rezultātu.

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...
Latvijas Volejbola Federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-20 09:50, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: kas tad tas, ka pēc ģeogr. principa dala grupas
Nē nu var jau ari aizlaist uzspēlēt spēli ar Irānu un Kanādu vienā grupā