Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Atsāksies arī Baltijas līgas cīņas dāmām

Jānis Celmiņš

Atsāksies arī Baltijas līgas cīņas dāmām
Jānis Leitis, "Jelgava/LU" galvenais treneris
Foto: Viesturs Lejiņš

Šajā nedēļas nogalē atsāksies ne tikai „Schenker” volejbola līgas cīņas, bet arī Baltijas līgas spēles dāmu komandām. Trīs Latvijas komandas atkārtoti samēros spēkus ar spēcīgajām Baltkrievijas komandām, turpinot cīņas par galīgo vietu sadalījumu pirms „Final 8” turnīra.

Līgas turnīra tabulā vadošās trīs vietas šobrīd ieņem Baltkrievijas komandas. „Atlant” un „Minchanka” piedzīvojušas tikai pa vienam zaudējumam un šobrīd ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu. Seko trešā baltkrievu vienība – Mogiļevas „Komunalnik”. Tieši šī komanda šajā nedēļas nogalē iejutīsies laukuma saimnieču lomā, uzņemot kārtējo sabraukumu.

No Latvijas komandām līdz šim vislabāk veicies „Jelgavai/LU”. Jelgavniecēm līdzīgi kā Mgiļevas volejbolistēm ir 11 mačos izdevies izcīnīt deviņas uzvaras. Uz Baltkrieviju jelgavnieces gan devušās nepilnā sastāvā. Dažādu iemeslu dēļ uz Baltkrieviju nedevās Aleksandra Tihovska, Iava Tetere un Jana Pogoželska. Pirmajā no Latvijas – Baltkrievijas komandu savstarpējo spēļu turnīriem, kas risinājās Jelgavā, pie panākuma prata tikt vien Jelgavas komanda. Neskatoties uz novājināto sastāvu no Zemgales puses dzirdama apņēmība cīnīties par punktiem arī viesos. „Neskatoties uz to, ka uz Baltkrieviju dodamies bez dažiem pamatsastāva spēlētājiem, braucam, lai izcīnītu punktus, tas ir iespējams, ko apliecinājām jau spēlēs Jelgavā. Skaidrs, ka jau domājam arī par izslēgšanas spēlēm un punkti ko izcīnīsim Baltkrievijā mums var nodrošināt komfortablu vietu „play-off” pirmajā kārtā starp astoņām spēcīgākajām komandām,” pauž „Jelgava/LU” komandas kapteine Līga Lejiņa, piebilstot, ka īpaši komanda gatavojas cīņai ar mājiniecēm, kas ir jelgavnieču tiešās konkurentes turnīra tabulā.

Jācer, ka kādai no baltkrievu komandām pratīs iekost arī „Babītes” volejbolistes, taču Latvijas junioru izlasei mērķis turnīrā ir skaidrs – jākrāj pieredze. Gaisā jau virmo runas, ka labākās astoņas komandas uz "Final 8" turnīru varētu pucēties tieši Jelgavā, pagaidām gan neoficiāla informācija.

Sacensību kalendārs un rezultāti: volejbols.lv
Turnīra tabula: volejbols.lv