Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbola izlases treneru kolektīvam pievienosies Kolčins

Jānis Celmiņš

Volejbola izlases treneru kolektīvam pievienosies Kolčins
Boriss Kolčins
Foto: sport.postimees.ee

Latvijas vīriešu volejbola izlases treneru korpusam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra jaunajā ciklā pievienosies pieredzējušais volejbola speciālists Boriss Kolčins. Ar treneri ir panākta mutiska vienošanās, sarunā ar portālu Sportacentrs.com informēja izlases menedžeris Ainārs Dakša.

Pagājušajā nedēļā vēstījām par faktu, ka izlasi arī turpmāk vadīs Raimonds Vilde. Tāpat informējām, ka treneru kolektīvam varētu pievienoties vēl kāds ārzemju speciālists. Izlases menedžeris Ainārs Dakša šodien atzina, ka ir panākta mutiska vienošanās ar Borisu Kolčinu, kurš šobrīd ir viens no Krievijas Superlīgas kluba Belgorodas „Belogorje” treneriem.

Tieši viņa aizņemtības darbā ar klubu dēļ ar treneri vēl nav panākta oficiāla vienošanās, taču jau tuvākajā laikā tas varētu notikt. „Viņš ir aizņemts klubā, tāpēc pagaidām par oficiālu vienošanos runāt vēl nevar, taču mutiska vienošanās ir panākta. Pagaidām nav skaidrs Kolčina iespējamais statuss – trenera asistents vai konsultants, taču tas nav galvenais,” pauž Dakša, piebilstot, ka starp kandidātiem uz Vildes palīga lomu bijis arī Genādijs Paršins.

Izlases kontekstā jautājumu šobrīd ir krietni vairāk, nekā atbilžu. Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) organizētā Pasaules līga šogad ir krietni paplašināta, un tas skar arī Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) organizēto EČ kvalifikācijas turnīra norisi. Abu augstāk minēto turnīru sacensību grafiki pagaidām nav saskaņoti, tāpēc nekādas konkrētas informācijas par izlases treniņu programmām un spēlētāju pieejamību nav.

Latvijas izlasei 2016. gada EČ kvalifikācijas turnīrā būs jācīnās Polijas un Slovēnijas izlasēm, kā arī pirmās kvalifikācijas kārtas (Maķedonija, Zviedrija, Azerbaidžāna vai Gruzija) uzvarētāju.

  +3 [+] [-]

, 2013-12-09 15:51, pirms 11 gadiem
Būs smaga kvalifikācija, jo Polija ir viena no top10 izlasēm pasaulē.Arī Slovēnija nav zemē metama. Par pārējām 4 izlasēm gan grūti spriest - neesmu daudz viņus redzējis...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-09 16:32, pirms 11 gadiem
Ja buutu muusu izlasei treneru trio Vilde-Kolchins-Parshins - taa buutu realla bumba, jo visi ir izcili specialisti ar izciliem panaakumiem Latvijas volejbolaa. Domaajams, ka 4-5 gadu laikaa muusu izlase arii vareetu kluut par tikpat stipru kaa Polija vai Bulgaarija, apsteidzot igaunus un somus!!!

     [+] [-]

, 2013-12-09 16:47, pirms 11 gadiem
paršins,man liekas,vildi un kolčinu trenēja RRR..

     [+] [-]

, 2013-12-09 17:33, pirms 11 gadiem
thekurmis rakstīja: paršins,man liekas,vildi un kolčinu trenēja RRR..
Un 2.treneris vai tik nebija O.Antropovs - arī pēc tam ar gana iespaidīgu trenera CV.

     [+] [-]

, 2013-12-09 18:33, pirms 11 gadiem
sindroms rakstīja: Un 2.treneris vai tik nebija O.Antropovs - arī pēc tam ar gana iespaidīgu trenera CV.
viss pareizi. bija kaadreiz izcilie laiki Latvijas volejbolaa, uzvarot PSRS chempjos un ar 10tiem sudraba godalgaam, kaa arii Eirokaausu triumfi!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-10 00:17, pirms 11 gadiem
Saint rakstīja: Ja buutu muusu izlasei treneru trio Vilde-Kolchins-Parshins - taa buutu realla bumba, jo visi ir izcili specialisti ar izciliem panaakumiem Latvijas volejbolaa. Domaajams, ka 4-5 gadu laikaa muusu izlase arii vareetu kluut par tikpat stipru kaa Polija vai Bulgaarija, apsteidzot igaunus un somus!!!
Ko var murgot par tiem sasniegumiem, no kurienes viņiem rasties? Tik amatierisks treniņprocess LV volejbolā nekad nav bijis! Sieviešu volejs ir aizlaists pa skuju taku, tagad ir jāiegulda anormāls darbs, lai daudz maz izkustinātu to mironi! Vīriešu volejs vēl turas, paldies estiņiem, kuriem ir vajadzīgs vietējais čempis, lai būtu kur viņu jaunatnei spēlēt!

Palasi interviju ar Vitāliju Birjukovu:

"Esat aizvadījuši Latvijas kausa izcīņas 1/4 fināla spēles. Cik lietderīgas tās bija un vai „Schenker” līgas komandām tās bija nepieciešamas?
Te ir jāskatās, kāds ir Nacionālās līgas komandu mērķis. Ja spēlētājiem ir plāns spēlēt arī „Schenker” līgā, tad noteikti šis ir pareizākais turnīra formāts. Tas, ko redzēju es, - „bars” spēlētāju, kas bija vienkārši atbraucis pabumbot, tas nav īsti normāli. Ja ir vēlme progresēt, tad šāda bumbošana nekam neder. Ir jāuzlabo šī situācija, nav jēgas uzturēt komandas vienkārši bumbošanas pēc."

"Kādā virzienā šobrīd iet Latvijas volejbols? Kalnā augšup vai lejā?
Šo jautājumu savās nākamajās intervijās jums jāuzdod federācijas vadībai. Man jādomā par „Poliurs/Ozolnieki” komandas sniegumu un rezultātiem."

"Ja savulaik igauņi mācījās no mums, tad šobrīd mums jau laikam ir jāmācās no viņiem. Piekritīsi, ka volejbolā Igaunija nu jau ir soli priekšā Latvijai?
Jā, viņiem ir sakārtota jauniešu sistēma. Katrā sporta zālē ir trenera kabinets, kur viņi ikdienā strādā ne tikai praktiski, bet arī apgūst teoriju, skatās video, lasa grāmatas. „Schenker” līgas komandas trenējas divas reizes dienā, darbs ir daudz profesionālāks. Labākie spēlē ārzemēs, bet jaunajiem ir iespēja spēlēt vietējās komandās. Redzot, kādi čaļi ir lielo komandu rezervē, varu droši teikt, ka Igaunijas komandas kļūs tikai spēcīgākas. Kas ir mums? Pāris jaunie un talantīgie RTU un Jelgavas komandās, daži mums, Daugavpils balstās uz pieredzējušajiem. Igaunijā darbs ar jaunatni ir plānveidīgs."