Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Saušs karjeru turpinās Somijā

Jānis Celmiņš

Saušs karjeru turpinās Somijā
Romāns Saušs
Foto: abctitans.de

Latvijas volejbola izlases kandidāts Romāns Saušs karjeru turpinās Somijas augstākās līgas komandā „Saimaa Volley”.

Pirms divām nedēļām Saušs bija devies uz Somiju, lai atrādītos „Saimaa Volley” kluba vadībai, bet pēcāk atgriezās mājās, lai turpinātu darbu izlasē. Vēlāk gan izlases sastāvā iekļūt volejbolists nespēja, tiekot atskaitīts kā viens no pēdējiem.

Jāpiemin, ka „Saimaa Volley” galvenā trenera palīgs šosezon būs Guntis Atars, kurš vēl pērn spēlēja šajā klubā. Pagājušajā sezonā šis klubs Somijas čempionāta „play-off” turnīrā iekļūt nespēja, vēlāk gan saglabājot vietu augstākajā līgā.

Savu profesionālās volejbolista karjeru 1989. gadā dzimušais Saušs uzsāka „Lāse-R / Rīga” komandā, bet pēc tam sezonu nospēlēja arī „Biolars / Olaine-Ozolnieki” vienībā. Aizvadītajā sezonā Latvijas volejbolists, kurš savas volejbolista gaitas uzsācis Rīgas Volejbola skolā spēlēja Vācijas Bundeslīgas klubā „ABC Titans Wuppertal”.

Aizvadītajā sezonā Somijā spēlēja ļoti daudz latviešu, taču šogad to skaits krietni sarucis. Tāpat jāpiemin, ka šobrīd bez līgumiem ir liela daļa Latvijas labāko volejbolistu.

Izmantotie resursi:
https://mestaruusliiga-fi