Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti uzvarētāji Baltijas valstu sporta skolu un klubu čempionātā volejbolā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti uzvarētāji Baltijas valstu sporta skolu un klubu čempionātā volejbolā
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Nedēļas nogalē notika 13. Baltijas valstu sporta skolu un klubu čempionāts volejbolā U-17 grupā, kuru meiteņu komandas aizvadīja Rīgā, taču Tallinā norisinājās puišu turnīrs. Latviju sacensībās pārstāvēja labākās Latvijas Jaunatnes čempionāta Rudens/Ziemas posma komandas. Uzvaras svinēja Daugavpils volejbolisti un Tartu volejbolistes.

2005. gadā un vēlāk dzimušo meiteņu turnīrs Rīgā notika Rīgas Volejbola skolas zālē un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas sporta zālē. Vispirms komandas sacentās grupu turnīrā, kurā katru no trim Baltijas valstīm pārstāvēja pa četrām labākajām jauniešu vienībām. Tajos tika noskaidrotas komandas, kuras turpmāk pēc olimpiskās sistēmas cīņas turpināja trijos četriniekos – par 1.-4., 5.-8. un 9.-12.vietu.

Pusfinālā zaudējumu cieta gan Natālijas Deveikusas vadītā RVS komanda, kas ar 0-3 (19:25, 21:25, 19:25) piekāpās Tartu “Orelex”, gan Daugavpils BJSS, kas ar 1:3 (15:25, 13:25, 29:27, 17:25) atzina Kauņas Sporta skolas “Startas” pārākumu.

Cīņā par trešo vietu sekmīgāka bija RVS komanda, kas uzvarēja ar 3-1 (25:15, 25:15, 23:25, 25:13). Par komandas labāko spēlētāju tika atzīta Anna Cepurīte. Savukārt Daugavpils komandā labākā bija Marija Griņoka. Rīgas Volejbola skolas komandas trenere Natālija Deveikusa par aizvadītajām sacensībām saka, ka bija fiziski grūti, jo meitenēm bija 2 spēles dienā, kā arī 2 spēles pēc kārtas ar 5 nospēlētiem setiem. “Igaunija bija ļoti spēcīga, ar ko bija grūti cīnīties, jo viņām dažas meitenes arī spēlēja Baltijas līgā,” uzsver trenere.

Kopumā trenere ir ļoti priecīga par sarīkoto turnīru: “Meitenes labi spēlēja, manuprāt vairāk vajag rīkot tādas sacensības. Cerams arī, ka šāda veida sacensības sarīkos arī citu vecumu grupu komandām.”

Par uzvarētājām kļuva Tartu volejbolistes, kas finālā ar 3-0 (25:19, 26:24, 25:9) pieveica “Startas” komandu. Spēlē par piekto vietu Rakveres Sporta skola ar 3-0 (25:23, 26:24, 25:13) pārspēja Normunda Lūša trenēto RVS komandu, kur labākās spēlētājas balvu ieguva Evita Stjade. Savukārt mačā par septīto vietu Limbažu Novada sporta skola ar 2-3 piekāpās Viļņas Sporta skolai “Tauras”. Starp Limbažu meitenēm, par komandas labāko spēlētāju atzina Emīliju Rudzīti.

Līdzīgā turnīrā 2005. gadā dzimušajiem un jaunākiem puišiem sacensības notika Tallinā. Tajās piedalījās sešas mājinieku vienības, četras Latvijas un divas Lietuvas komandas. Savā grupā trīs pārliecinošas uzvaras izcīnīja Daugavpils BJSS, otrā bija Minusas Volejbola skola, kura kā labākā no otro vietu ieguvējām arī iekļuva spēcīgāko četriniekā, RVS vienība finišēja trešā, bet Jelgavas novada Sporta centrs – ceturtajā vietā.

Turnīrā uzvarēja Daugavpils BJSS, kas finālā pieveica Rakveres Sporta skolu ar 3-0 (25:19, 25:23, 25:13). Ceturto vietu ieņēma MVS, kas pusfinālā piecos setos piekāpās Rakveres vienībai, bet cīņā par trešo vietu ar 0-3 (12:25, 23:25, 17:25) atzina Sporta kluba “Tats”/Raes Sporta skolas pārākumu. Jaunie RVS volejbolisti izcīnīja piekto, bet Jelgavas novada Sporta centrs – desmito vietu.

Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti šādi jaunie volejbolisti: Sandis Cimotišs (Daugavpils BJSS), Andris Vahula (Rakveres sporta skola), Ranels Rahuoja (Sporta klubs “Tats”/Raes Sporta skola) un Kristofers Kļaviņš (I.Minusas Volejbola skola).

Izmantotie resursi:
www,volejbols,lv