Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Pēdam un "BreBanca Lanutti" Itālijas čempionāta zelts

Jānis Celmiņš

Pēdam un "BreBanca Lanutti" Itālijas čempionāta zelts
Jānis Pēda
Foto: legavolley.it

Uzvaru Itālijas volejbola čempionāta A1 līgā izcīnījis Latvijas volejbolista Jāņa Pēdas pārstāvētais "BreBanca Lanutti" klubs no Kuneo. Šovakar finālmačā Kuneo klubs ar 3:1 pieveica Čempionu līgas uzvarētājus Trentino "Itas Diatec" volejbolistus.

Ja līdz šim Itālijas čempionātā labākā komanda tika noteikta sērijā līdz trim vai četrām uzvarām, tad šosezon A1 līgā bija ieviests jauninājums. Proti, Itālijas čempioni tiek noteikti vienā spēlē, kura risinās neitrālā laukumā. Jau ziņojām, ka Itālijas čempionāta A1 līgas pusfinālsērijās uzvaras svinēja Jāņa Pēdas pārstāvētā Kuneo vienība "BreBanca Lanutti" un Trentino "Itas Diatec".

Pērn šī gada finālistes tikās pusfinālā, toreiz sērijā līdz trim uzvarām ar 3:0 uzvaru svinēja Trentino klubs, bet finālsērijā līdz trim uzvarām tas piekāpās "Copra Piacenza" vienībai ar 2:3. Līdz finālspēlei, kura šodien risinājās Romā, abas finālistes šosezon laukumā bija tikušās veselas trīs reizes – divas regulārajā čempionātā, vienu – Itālijas kausa izcīņas finālā. Labāk līdz šim bija veicies Trentino klubam, kurš bija svinējis uzvaras divās no tām. Tāpat "Itas Diatec" volejbolisti šosezon var lepoties ar izcīnītu Čempionu līgas kausu.

Pēdas pārstāvētajai "BreBanca Lanutti" savukārt uzvara CEV kausa izcīņā – pēc ranga otrs spēcīgākais Eirokausu turnīrs volejbolā.

Finālmačs Romā šodien iesākās ar Trentino kluba pārsvaru, kas materializējās arī pirmā seta rezultātā – 25:14. Otrā seta beigu daļā pie rezultāta 18:16 laukumā tika arī Jānis Pēda, kurš savu treneri nepievīla. Labi uzservējis un panācis 21:16, Pēda ļāva komandai no Kuneo noslēgt otro setu ar uzvaru – 25:20. Arī nākamajos divos setos uzvaras svinēja Kuneo klubs (25:22 un 25:20), visā mačā triumfējot ar 3:1.

Tādejādi Jānis Pēda šosezon ticis ne vien pie CEV kausa, bet arī pie Itālijas čempionāta zelta godalgas. Jāpiebilst, ka Itālijas A1 līga tiek uzskatīta par vienu no spēcīgākajām līgām Eiropā. Nu Jānis tiek gaidīts Rīgā, lai pievienotos Latvijas izlases treniņiem, kas turpina gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-09 21:11, pirms 14 gadiem
malacis Janka !

     [+] [-]

, 2010-05-10 09:04, pirms 14 gadiem
Apsveicu!Pirmajā gadā A1 un jau čempions-tā turpināt!

     [+] [-]

, 2010-05-10 09:05, pirms 14 gadiem
Vispār jau finālspēle notika Boloņā!!!!

     [+] [-]

, 2010-05-10 11:03, pirms 14 gadiem
Tituli ir, tagad atliek sevi pierādīt darbībā valsts izlasē...
Pēda - Medenis varētu būt jaudīgs tandēms